Landelijk

Subsidieaanvraag & Crowdfunding

By 7 februari 2018augustus 19th, 2020No Comments

Als Jonge Democraten voeren wij campagne tegen de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, ook wel de Sleepwet genoemd. Weten waarom? Dat kan je hier lezen!

Omdat iedereen subsidie kan aanvragen voor een campagne bij een referendum bij de referendumcommissie, hebben wij dat uiteraard ook direct gedaan. Deze subsidieaanvraag is met grote zorg opgesteld en op de eerste aanmeldingsdag opgestuurd.

Helaas is de aanvraag door de commissie als onvolledig beschouwd, omdat er bij een vraag over vermeende inkomsten in plaats van het cijfer ‘0’, niks was ingevuld. Daarom moest de subsidie, enkele weken na de aanmeldingsdatum, opnieuw worden ingeleverd. Wij hebben aangevoerd dat uit alle stukken bleek dat er geen inkomsten gepaard gingen met onze activiteiten en dat ‘0’ in principe gelijk staat aan een leeg veld, maar de referendumcommissie was onverbiddelijk. Dit leidde ertoe dat de formele indiendatum van onze aanvraag met enkele weken werd verschoven.  Omdat de subsidie op volgorde van inleverdatum wordt behandeld en niet wordt toegewezen door naar de inhoud te kijken, is onze subsidievraag afgewezen. Het plafond van het subsidiebedrag was al bereikt toen onze aanvraag aan de beurt kwam. Wij betreuren het enorm dat wij ondanks onze uitgebreide aanvraag en zorgvuldige voorbereiding door de bureaucratische houding van de referendumcommissie  geen subsidie ontvangen.

Echter laten wij het hier niet bij: wij gaan hoe dan ook een tegencampagne voeren! Daarom hebben wij vanaf nu een crowdfundingswebsite. Ben jij het eens met ons standpunt over de Sleepwet? Doneer dan nu geld of kennis! Wij gaan er alles aan doen een goede campagne neer te zetten en zoveel mogelijk mensen te overtuigen naar de stembus te gaan en tegen te stemmen. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken! 

Ook goed om te weten als je geld wil doneren, de JD heeft een ANBI-status.

Ook goed om te weten, de JD heeft een ANBI-status.