Utrecht

Utrecht

Welkom bij de Jonge Democraten Utrecht! Met meer dan 700 leden zijn we een van de meest actieve afdelingen van de JD. Elke maandag organiseren we een leuke, informatieve en interactieve avond voor al onze leden. Ook als je nog niet lid bent, kun je altijd een keertje langskomen. Kijk voor meer informatie over de evenementen in de agenda op de site, of op onze Instagram en Facebook pagina!

Volg ons ook op Twitter en LinkedIn!

Agenda

Elke maandagavond worden er afwisselende activiteiten georganiseerd in Utrecht. Denk daarbij aan lezingen, debatten en trainingen. Iedereen is welkom bij onze activiteiten, of je nu een keer in het jaar komt of elke week! Als nieuw lid kun je altijd gewoon binnen lopen om een keer te kijken. Wil je weten wanneer wij activiteiten hebben? Kijk dan in de agenda, op onze Instagram of op onze Facebook pagina.

Onze activiteiten vinden plaats in De Florin te Nobelstraat 2, Utrecht.

Heb je een vraag? Stuur een mail naar: secretaris.utrecht@jongedemocraten.nl

Werkgroepen zijn het politieke hart van onze afdeling. Ze organiseren politiek-inhoudelijke avonden, schrijven moties en discussiëren er op los. Lijkt het jou ook leuk om op een laagdrempelige manier bezig te zijn met: Internationale politiek, Zorg, Duurzaamheid, Filosofie, Justitie en Veiligheid, Economie en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap of Diversiteit? Stuur dan een mailtje voor meer informatie of om je aan te melden naar werkgroepen.utrecht@jd.nl.

Commissies houden zich bezig met allerlei zaken die van belang zijn voor Afdeling Utrecht en haar leden. De meeste werken op projectbasis en zijn dus ook tijdelijk actief. Als er leden gezocht worden, kun je dit terugvinden onder vacatures. Als je zelf een commissie wil oprichten kun je
contact opnemen met secretaris.utrecht@jd.nl Afdeling Utrecht heeft de volgende commissies: Kascontrolecomissie (Kasco),  Raad van Advies (RvA) , Benefietcommissie, Twinningteam , Oriëntatiecommissie (Orco) Activiteitencommissie (Aco) , Utrechts Politiek Kernteam (UPK) en het Campagneteam

Diversiteit

De werkgroep Diversiteit houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen. Denk aan de black lives matter beweging, de lhbtiq+, gelijkheid tussen de geslachten, verschillende culturen en ga zo maar door. Iedereen heeft direct of indirect te maken met deze onderwerpen. Wil jij graag meedenken over hoe de Jonge Democraten van afdeling Utrecht tegenover dit onderwerp staan? Of wil je graag de meest inspirerende sprekers uitnodigen om de afdeling meer te leren over thema? Dan past deze werkgroep bij jou!

Filosofie

Wat is geluk? Tot wanneer valt een uitspraak onder vrijheid van meningsuiting? Mogen er op openbare plekken wel camera’s hangen als dat de privacy verminderd? Zijn dit vragen waar jij je wel eens mee bezig kan houden? Dan zit je helemaal goed bij de werkgroep Filosofie! Binnen deze werkgroep kan je borrelen met filosofische gesprekken en je druk maken over de ethische aspecten binnen de politiek. Lijkt dit jou leuk? Dan is Filosofie de werkgroep voor jou!

Internationaal

Zoals de naam al zegt, houdt de werkgroep Internationaal zich bezig met internationale politiek. Zo zal er bijvoorbeeld gepraat worden over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de macht van China, maar ook over de opstanden in wit Rusland. Ben jij graag bezig met buitenlandse politiek of wil je nadenken over de visie van onze afdeling binnen dit thema? Dan past deze werkgroep bij jou!

Duurzaamheid

Hoe groen is Nederland over 100 jaar (nog)? Welke duurzame energiebronnen zijn haalbaar voor de toekomst, welk voedsel kan je nog eten zonder daar het milieu mee te schaden en hoe duurzaam zou jij Utrecht het liefst zien? Wil jij graag meedenken over dit soort vragen? Dan zit je bij de werkgroep Duurzaamheid helemaal goed! Van lokale duurzaamheid kwesties tot het klimaatakkoord, het komt hier allemaal langs. Lijkt dit jou interessant? Dan past deze werkgroep bij jou!

Economie

Economie is een breed begrip. Je kan hierbij denken aan de woningnood en de druk voor nieuwe huizen, maar ook over de veranderende arbeidsmarkt, wie de meeste belasting zou moeten betalen en de studieschulden. Met zo’n groot spectrum aan onderwerpen is er altijd wel iets waar jij je in kan vinden. Wil je samen met de werkgroep economie interessante avonden organiseren en je bezighouden met de standpunten van de afdeling rondom dit onderwerp? Dan past deze werkgroep bij jou!

Onderwijs Cultuur & Wetenschap

De werkgroep Onderwijs, Cultuur en wetenschap, ook wel OCW, houdt zich bezig met alle onderwerpen die binnen dit thema kunnen vallen. Denk aan: hoe kunnen we het lerarentekort oplossen? Wat is de invloed van jouw studieschuld in de toekomst? Is Artificial Intelligence de toekomst? En wat is de invloed van de verschillende culturen in Nederland? Wil jij nadenken over wat de visie is van de JDU op dit thema of wil je graag inspirerende sprekers uitnodigen? Dan past deze werkgroep bij jou!

Justitie & Veiligheid

We willen graag allemaal een veilige omgeving, maar hoe creëer je dat? Hoe voorkom je criminaliteit en wat is de invloed van het politiegeweld in Amerika op de werkzaamheden van politieagenten in Nederland? Zou jij graag mee willen denken over hoe er een veilige leefomgeving gecreëerd kan worden, en op welke manier je criminaliteit bestrijdt? Dan pas jij perfect bij de werkgroep Justitie & Veiligheid. Dan past deze werkgroep bij jou!

Zorg

Een ziekenhuisopname, de huisarts, de fysio, de tandarts, maar ook ouderenzorg, jeugdzorg en kraamhulp. Dit valt allemaal onder Zorg. Het lijkt vaak vanzelfsprekend, maar in Nederland is er een bijzonder goed aanbod in zorg. De werkgroep zorg praat over de huidige problemen in de zorg, en de problemen van de toekomst! Want wie gaat, met een toenemende vergrijzing, voor alle ouderen zorgen? En wat gebeurt er als het tekort aan zorgpersoneel nog meer toe zal nemen? Ben jij geïnteresseerd in dit onderwerp en zou je er met andere over willen praten? Dan past deze werkgroep bij jou!

Europese Zaken

De werkgroep Europese Zaken denkt na over alle thema’s die vallen onder Europa. Denk aan hoe de Europese Unie geregeld is, welke commissies zijn er en wie heeft het voor het zeggen? Ook wordt er gediscussieerd over de rol van de Europese Unie. Maar denk ook over thema’s zoals hoe de veiligheid geregeld is binnen de Europese grenzen, hoe er met handel wordt omgegaan en wie gaat over de verdeling van vluchtelingen. De werkgroep is voor iedereen die meer wilt leren over Europese Zaken. Wil jij graag meedenken over hoe de Jonge Democraten van afdeling Utrecht tegenover dit onderwerp staan? Of wil je graag de meest inspirerende sprekers uitnodigen om de afdeling en jezelf meer te leren over het thema? Dan past deze werkgroep bij jou!

Kascontrolecommissie

Raad van Advies

Benefietcommissie

Twinningteam

Oriëntatiecommissie

Activiteitencommissie

Politiek Kernteam

Campagneteam

Regiocommissie Gooi & Vechtstreek

Bestuur

Evert Manders

Voorzitter

Ontdek meer

Mees Schenk

Algemeen Secretaris

Ontdek meer

John van den Hurk

Penningmeester

Ontdek meer

Yara Wilhelmy Damsté

Bestuurslid Organisatie & Internationaal

Ontdek meer

Tim van Beusekom

Bestuurslid Pers en Politiek

Ontdek meer

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan