Utrecht

Utrecht

Welkom bij de Jonge Democraten Utrecht!

Met meer dan 700 leden zijn we een van de meest actieve afdelingen van de JD. Elke maandag of dinsdag avond organiseren we een leuke, informatieve en interactieve avond voor al onze leden. Ook als je nog niet lid bent, kun je altijd een keertje langskomen.

Kijk voor meer informatie over de evenementen in de agenda op de site, of één van onze social media kanalen!

Agenda

Elke dinsdag avond worden er afwisselende activiteiten georganiseerd in Utrecht. Denk daarbij aan:

  • Lezingen
  • Debatten
  • Trainingen
  • Borrels
  • & veel gezelligheid

Iedereen is welkom bij onze activiteiten,
of je nu één keer per maand komt of elke week!

Als nieuw lid kun je altijd gewoon binnen lopen om een keer te kijken.😁
Wil je weten wanneer wij activiteiten hebben? Kijk dan in de agenda hier naast, of op onze Instagram of Facebook pagina. 📆

Onze activiteiten vinden (meestal) plaats in het “Milieu Centrum Utrecht”
📍 Oudegracht 60, 3511 AS Utrecht

✉️ Heb je een vraag? Stuur een mail naar:
secretaris.utrecht@jongedemocraten.nl

Word Actief!

Er zijn allerlei manieren om lid te worden bij de afdeling. Hieronder leggen we uit wat er allemaal mogelijk is en hoe je je hiervoor aanmeldt. Hou ook de vacatures hierboven in de gaten voor de laatste updates.

Werkgroepen en commissies

Werkgroepen zijn het politieke hart van onze afdeling. Ze organiseren politiek-inhoudelijke avonden, schrijven moties en discussiëren er op los. Lijkt het jou ook leuk om op een laagdrempelige manier bezig te zijn met: Internationale politiek, Zorg, Duurzaamheid, Filosofie, Justitie en Veiligheid, Economie en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap of Diversiteit? Stuur dan een mailtje voor meer informatie of om je aan te melden naar werkgroepen.utrecht@jd.nl.

Commissies houden zich bezig met allerlei zaken die van belang zijn voor Afdeling Utrecht en haar leden. De meeste werken op projectbasis en zijn dus ook tijdelijk actief. Afdeling Utrecht heeft de volgende commissies: Kascontrolecomissie (Kasco),  Raad van Advies (RvA) , Benefietcommissie, Twinningteam , Oriëntatiecommissie (Orco) Activiteitencommissie (Aco) , Utrechts Politiek Kernteam (UPK) en het Campagneteam

Heb je interesse in een van de onderstaande commissies of wil je zelf een commissie oprichten? Neem dan contact op met utrecht@jongedemocraten.nl. Ook als je een vraag hebt kun je hier contact mee opnemen.

Benefietcommissie

Twinningteam

Activiteitencommissie

Symposiumcommissie

Mobiliteit

De werkgroep Mobiliteit houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen. Denk aan regionaal OV, fietsers, buslijnen, kruispunten en ga zo maar door. Iedereen heeft direct of indirect te maken met deze onderwerpen. Wil jij graag meedenken over hoe de Jonge Democraten van afdeling Utrecht tegenover dit onderwerp staan? Of wil je graag de meest inspirerende sprekers uitnodigen om de afdeling meer te leren over dit thema? Dan past deze werkgroep bij jou!

Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

OCW zijn veel verschillende onderwerpen. Je kan hierbij denken aan museums en het gebrek hier aan in Utrecht, maar ook over middelbaar onderwijs, waar nog steeds ongelijke kansen zijn voor een vroege selectie en de rijke schooldag. Met zo’n groot spectrum aan onderwerpen is er altijd wel iets waar jij je in kan vinden. Wil je samen met de werkgroep OCW interessante avonden organiseren en je bezighouden met de standpunten van de afdeling rondom dit onderwerp? Dan past deze werkgroep bij jou!

Internationaal

Zoals de naam al zegt, houdt de werkgroep Internationaal zich bezig met internationale politiek. Zo zal er bijvoorbeeld gepraat worden over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de macht van China, maar ook over de opstanden in wit Rusland. Ben jij graag bezig met buitenlandse politiek of wil je nadenken over de visie van onze afdeling binnen dit thema? Dan past deze werkgroep bij jou!

Start een werkgroep

Zit jouw lokale onderwerp er niet bij?

Geen stress, je kunt sinds kort je eigen werkgroep opzetten!
voorzitter.utrecht@jongedemocraten.nl

Kom in contact met onze voorzitter voor meer details:

De Kascontrolecommissie (KasCo) is een permanente commissie die waakt over onze financiële situatie. De KasCo controleert de boekhouding van de penningmeester en geeft (on)gevraagd advies over financiële zaken en de begroting.

De sollicitaties voor de Kascontrolecommissie worden ieder jaar tegelijktijdig met de sollicitatie van afdelingsbestuur open gesteld, en worden doormiddel van een verkiezing verkozen voor een termijn van één jaar.

De Raad van Advies (RvA) is een permanente commissie die (on)gevraagd het afdelingsbestuur van advies voorziet. Over het algemeen zijn dit personen die veel ervaring hebben opgedaan bij de verenging en in die hoedanigheid het afdelingsbestuur kunnen ondersteunen bij het maken van lastige beslissingen.

De Raad van Advies wordt ieder jaar benoemd door het huidige afdelingsbestuur, en wordt voorgedragen tijdens een Algemene Afdelings Vergadering (AAV).

De Oriëntatiecommissie (OrCo) is een tijdelijke commissie die de volgende taken heeft:

  • Het scouten van potentiële bestuursleden;
  • Geïnteresseerde leden informeren en begeleiden richting een eventuele kandidaatstelling;
  • De kandidaat-bestuursleden te bevragen omtrent hun kandidaatstelling;
  • De AAV voorzien van een stemadvies met onderbouwing;

De Oriëntatiecommissie wordt ieder jaar benoemd door het huidige afdelingsbestuur, en wordt voorgedragen tijdens de voorgaande Algemene Afdelings Vergadering (AAV) aan de bestuursverkiezing.

Bestuur

Rick van der Toorn

Voorzitter

Ontdek meer

Tim van Beusekom

Algemeen Secretaris

Ontdek meer

Jarne Buelen

(a.i.) Penningmeester

Ontdek meer

Yara Wilhelmy Damsté

Bestuurslid Organisatie & Internationaal

Ontdek meer

Wouter van Hartskamp

(a.i.) Bestuurslid Pers & Politiek

Ontdek meer

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan