Internationaal

Vind jij Europa super interessant? Weet jij alles of wil je alles leren over internationale politiek? Wil jij kennis maken met andere liberale jongeren in Europa en de rest van de wereld? Dat kan! Op internationaal gebied is de JD lid van twee koepelorganisaties en ook gaan de afdelingen regelmatig op bezoek bij PJO’s uit het buitenland.

Hoe je internationaal actief kan worden en meer informatie over onze koepelorganisaties lees je hieronder.

Koepelorganisaties

De JD is lid van twee internationale koepelorganisaties. Op Europees niveau zijn we lid van LYMEC en op internationaal niveau van IFLRY. Bij deze koepelorganisaties zijn verschillende liberale Politieke Jongerenorganisaties aangesloten die meerdere keren per jaar samenkomen op internationale congressen.

De International Officer leidt de JD-delegaties naar deze congressen. Alle JD’ers kunnen zich aanmelden als lid van een delegatie. Houdt de website, nieuwsbrief en de sociale media goed in de gaten voor de deadlines en voorwaarden.

LYMEC is onze Europese koepelorganisatie. Zij vertegenwoordigt bijna alle liberale jongerenorganisaties in Europa en lobbyen voor de belangen van jongeren bij ALDE, de koepelorganisatie van de liberale politieke partijen in Europa en de fractie in het Europees Parlement (Renew Europe). Lees meer op hun eigen website.

IFLRY is onze internationale koepelorganisatie. Bij IFLRY zijn vrijwel alle liberale jongerenorganisaties ter wereld aangesloten. IFLRY is observer bij verschillende internationale organisaties, waardoor we het jonge liberale geluid over de hele wereld kunnen verspreiden. Ook helpt IFLRY opstartende liberale organisaties buiten Europa. Lees meer op hun eigen website.

Blijf op de hoogte

In de internationale update in de nieuwsbrief kun je iedere maand lezen wat er gaande is binnen deze organisaties. Zo blijf je op de hoogte van vacatures, congressen en andere toffe mogelijkheden. Ook is er een WhatsAppgroep waar je aan deel kan nemen. Vul het contactformulier in om hieraan te worden toegevoegd.

De International Officer van de JD

De International Officer is de internationale functionaris van de Jonge Democraten. De International Officer leidt de JD-delegaties naar de congressen van onze internationale koepelorganisaties en is onze vertegenwoordiger in het buitenland. Heb je vragen over de JD in het buitenland, internationale congressen en andere internationale zaken, neem dan contact op.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan