Rotterdam

Rotterdam

Welkom bij de Jonge Democraten Rotterdam!

Met een kleine 500 leden is JD Rotterdam een levendige afdeling met wekelijkse activiteiten en vele manieren om jezelf te ontplooien, te ouwehoeren over politiek en natuurlijk gewoon lol te hebben. Neem vooral eens een kijkje, of stuur een mail naar secretaris.rotterdam@jongedemocraten.nl als je een vraag hebt, of nieuwsgierig bent geworden.

Agenda

Als afdeling organiseren wij een groot scala aan activiteiten die bijna altijd op woensdagavond plaatsvinden vanaf 19:30. Bekijk hier onze agenda! Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten. Ook als je gewoon benieuwd bent of jezelf wil oriënteren, ben je van harte welkom om mee te doen.

In verband met nieuwe coronamaatregelen zullen de activiteiten voorlopig digitaal, via Zoom, plaatsvinden.

Nieuws, updates en vacatures

Commissies & Projectgroepen

In Rotterdam gebeurt elke dag wel wat. In de haven, op de straten of in het altijd politiek bevlogen Stadhuis aan de Coolsingel. Hier wil de Jonge Democraten Rotterdam graag op inhaken, en jij vast ook! Dat is mogelijk bij de Commissie Rotterdam, waar wij onze leden de mogelijkheid geven om laagdrempelig met politiek bezig te zijn binnen de afdeling. Samen bespreken we de politieke realiteit in de stad en kijken we waar en hoe we onze eigen visie hierop kenbaar kunnen maken. Denk daarbij aan het schrijven van een sterk opiniestuk, inspreken bij de gemeenteraad of het opzetten van een politieke actie of demonstratie. Alles is bij ons mogelijk; denk jij ook mee?
Ben jij geïnteresseerd in politiek en actualiteiten in Rotterdam en wil jij je inzetten voor onze sociaal-liberale visie binnen de stad? Word dan lid van de Commissie Rotterdam door een e-mail te sturen naar politiek.rotterdam@jongedemocraten.nl of spreek Paul aan tijdens één van onze activiteiten. De contactgegevens van de overige bestuursleden staan hieronder bij het kopje ”bestuur”.

Projectgroepen
Daarnaast kun je ook een projectgroep starten, om over een bepaald onderwerp samen met andere enthousiaste leden een activiteit op te zetten. Als dit je leuk lijkt kun je een bestuurslid aanspreken of mailen en helpen wij je bij het uitwerken van de details!

Bestuur

Hiba Jahouh

Voorzitter

Ontdek meer

Richard Korpel

Algemeen Secretaris

Ontdek meer

Dick van Tongeren

Penningmeester

Ontdek meer

Jonah van Lotringen

Bestuurslid Promotie

Ontdek meer

Lotte Peijs

Bestuurslid Organisatie

Ontdek meer

Mathijs Kramer

Bestuurslid Algemene Zaken

Ontdek meer

Paul Verbraak

Bestuurslid Politiek

Ontdek meer

AAV

In de algemene afdelingsvergadering (AAV) hebben leden de mogelijkheid het afdelingsbestuur verantwoordelijk te houden, politieke of HR-technische amendementen door te voeren, of gewoon hun zegje te doen. Hieronder (Zie ”Documenten”) staan de formulieren om een amendement in te dienen. HR_-amendementen kunnen het hele jaar door gestuurd worden naar Secretaris.rotterdam@jongedemocraten.nl. Politieke amendementen kunnen worden gestuurd naar politiek.rotterdam@jongedemocraten.nl

De eerstvolgende AAV is op 16 december 2020 (digitaal). Hier zal binnekort meer informatie over worden gedeeld.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan