Teams & Netwerken

De Jonge Democraten is een organisatie voor én door jongeren. Landelijke teams en netwerken zijn daarbij een belangrijke, leuke manier om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen. Hier houd je je bezig met internationale ontwikkelingen, inclusiviteit of het promoten van en de processen in de vereniging.

Meedoen met een team!

Hieronder vind je de vaste teams. Lijken deze je interessant? Stuur vooral een mailtje naar het genoemde e-mailadres of mail algemeen naar secretaris@jongedemocraten.nl. Maar hou ook vooral  ook onze vacature-pagina in de gaten voor tijdelijke teams en projecten.

Teams en netwerken

De verschillende internationale teams houden zich bezig met de ontwikkelingen in een bepaalde geografische regio. Zij volgen politieke ontwikkelingen op de voet en organiseren toffe activiteiten, bijvoorbeeld rondom grote verkiezingen!

Team Noord-Amerika

Team Noord-Amerika is opgericht naar aanleiding van de verkiezing van Donald Trump als president van de VS. Het team houdt zich bezig met het volgen van de politieke ontwikkelingen in Canada en de VS en de impact daarvan op Europa en Nederland. Ze houden daarover activiteiten voor de JD en onderhouden namens de JD het contact met de Young Democrats of America en de Young Liberals of Canada.

Heb je vragen of wil jij lid worden van Team Noord-Amerika? Aarzel niet om te mailen.

Team Azië

Team Azië werkt samen met liberale jongeren partijen in de regio om hen te ondersteunen en van elkaar te leren. We kijken naar de politieke en sociale ontwikkelingen en proberen een beeld te krijgen van wat de impact hiervan is op Nederland. Daarnaast werken we aan verschillende activiteiten om deze thema’s aan het licht te brengen binnen de JD. Deze regio bevat 60% van de wereldbevolking er is dus altijd genoeg om te bespreken.

Heb je vragen of wil jij lid worden van Team Azië? Aarzel niet om te mailen.

Team Oekraïne

Team MENA

Team MENA (Middle East and North Africa) is voortgekomen uit Team Arab Transition, dat werd opgericht naar aanleiding van de Arabische Lente in 2011. Sindsdien houdt dit team zich bezig met het opzetten van een liberaal netwerk in de MENA-regio en het ondersteunen van liberale organisaties in o.a. Jordanië, Libanon, Tunesië en Marokko. Jaarlijks organiseert het team het Euro-Arab Seminar, waar vertegenwoordigers van Europese en Arabische liberale PJO’s bij elkaar komen onder begeleiding van beleidsmakers.

Heb je vragen of wil je lid worden? Aarzel niet om te mailen.

Meer weten over het team en haar activiteiten? Bekijk dan de video via de knop hieronder!

Hier vind je de teams waar je jouw persoonlijke vaardigheden kan ontwikkelen, je netwerk uit kan breiden en je specifieke vaardigheden in kan zetten voor de vereniging.

ICT-team

Zonder het ICT Team geen website en geen e-mail. Daarom is het ICT Team één van de belangrijkste teams binnen de vereniging. Het ICT-team ondersteunt het Landelijk Bestuur en de rest van de vereniging met ICT-gerelateerde vragen en werkt aan verschillende projecten. Lijkt jou dit wel wat? Heb jij verstand van ICT of bijvoorbeeld van het maken van websites, en heb je zin en tijd om het ICT Team te ondersteunen, neem dan contact op met de secretaris via secretaris@jongedemocraten.nl

Heb je ICT gerelateerde vragen? Mail dan naar ICT-team via ict@jongedemocraten.nl

Juridisch Team

Het juridisch team houdt zich bezig met juridische zaken binnen de vereniging. Dit team geeft advies over wetgeving die relevant is voor de JD, de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging, en het aangaan van overeenkomsten.

Heb je vragen over een juridisch onderwerp binnen de vereniging? We denken graag mee!
Wil je je bij het juridisch team voegen? Stuur dan een mailtje naar secretaris@jongedemocraten.nl!

Kascommissie

De kascommissie controleert de financiën van de vereniging en heeft daarover geregeld contact met de Landelijk Penningmeester. Gecontroleerd wordt of het Landelijk Bestuur uitgaven doet zoals afgesproken en begroot. Ook geeft de KasCo advies aan het Landelijk Bestuur omtrent financiële zaken.

Voor de continuïteit is de KasCo dus van groot belang. Voor vragen kan je terecht bij de penningmeester.

Oriëntatiecommissie

De Oriëntatiecommissie (OrCo) van de JD houdt zich bezig met de kandidaten voor het landelijk bestuur. De OrCo kent een opsplitsing tussen de Zoek- en Advieskant. De Zoekkant houdt zich vooral bezig met het benaderen van potentiële kandidaten en het geven van voorlichting over wat het betekent om Landelijk Bestuur te doen. De Advieskant gaat in de weken voor het congres in gesprek met de kandidaten. Naar aanleiding van dit gesprek stelt de advieskant een verslag op waarin zij de kwaliteiten van de kandidaat toelichten. Dit verslag presenteren zij vervolgens op de Algemene Ledenvergadering. Zo geven zij de leden een beter beeld van de kandidaten.

Debatteam

Commissie van Beroep

Sinds kort heeft de JD een Commissie van Beroep. Meer informatie, de beroepsprocedure en de contactgegevens van de Commissie vind je door op de knop hieronder te klikken.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan