Fryslân

Fryslân

Wij zijn de Jonge Democraten Fryslân, De politieke jongeren organisatie die Friesland een stukje groener, progressiever en liberaler maakt. Wij organiseren een breed scala aan activiteiten, waaronder trainingen, debatten en diverse politieke acties. Verder laten we graag onze mening horen en schuiven we geregeld aan bij de politiek in jouw buurt.

Actief worden? Sluit gerust aan bij onze activiteiten, word lid van een werkgroep of stel je kandidaat als afdelingsbestuurslid en ontwikkel jezelf.

Stuur vooral een mailtje naar fryslan@jongedemocraten.nl. Wil je contact met een specifiek bestuurslid? Klik dan op zijn of haar profiel hier onder. Graag tot snel!

Met vrijzinnige groet,

Maico Zon
Voorzitter Jonge Democraten Fryslân

Agenda

Er worden iedere maand leuke activiteiten georganiseerd, ook wordt de afdeling regelmatig uitgenodigd door lokale fracties van D66. De activiteiten van de afdeling variëren van erg inhoudelijk, met sprekers en stevige discussies, tot gezellige en informele borrels. Deze activiteiten zijn (op enkele uitzonderingen na) altijd gratis en openbaar toegankelijk, dus ook als je nog geen lid bent ben je welkom!

Bekijk onze agenda voor de activiteiten die binnenkort georganiseerd worden. Heb je zelf een leuk idee? Laat het ons vooral weten!

Kom een keer langs!

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om de eerste keer langs te komen, maar dit is nergens voor nodig! Onze enthousiaste leden ontvangen je hartelijk en ook het afdelingsbestuur is altijd vroeg aanwezig om je op te vangen. Wij verwelkomen je graag bij één van de activiteiten en/of vergaderingen. Kortom, kom langs en beland in een levendige discussie, verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

Wil je graag eerst even kennismaken met een bestuurslid? Voel je vrij om contact op te nemen met Maico, onze voorzitter. Dit kan via zijn mail: voorzitter.friesland@jongedemocraten.nl.

Word Actief!

De leukste manier om mee te doen met een afdeling is door actief te worden in een commissie. Hieronder staat precies wat er allemaal mogelijk is en hoe je je hierbij aan kan sluiten.

Commissies

In Friesland gebeurt elke dag wel iets. Hier willen de Jonge Democraten Friesland graag op inhaken. Dat is mogelijk bij de politieke commissie van Friesland, waar wij onze leden de mogelijkheid geven om laagdrempelig met politiek bezig te zijn binnen de afdeling. Samen wordt de politieke realiteit besproken en kijken we hoe JDF zich kenbaar kan maken. De politieke commissie is onder andere ondersteunend voor het bestuurslid Politiek en Pers. Verder houdt de politieke commissie zich onder andere bezig met het bijhouden van het Regionaal Politiek Programma (RPP).  

Ben jij geïnteresseerd in politiek en actualiteiten in Friesland en wil jij je inzetten voor onze sociaalliberale visie voor Friesland? Word dan lid van de Politieke Commissie Friesland door een e-mail te sturen via de knop hiernaast of spreek ons aan tijdens één van onze activiteiten. 

De Kascontrolecommissie is een permanente commissie die waakt over onze financiële situatie. De KasCo controleert de boekhouding van de penningmeester en geeft (on)gevraagd advies over de financiële zaken en de begroting. Leden van de kascommissie worden verkozen gedurende een Algemene Afdelings Vergadering (AAV).

De Raad van Advies (RvA) is een permanente commissie die (on)gevraagd het afdelingsbestuur van advies voorziet. Over het algemeen zijn dit personen die veel ervaring hebben opgedaan bij de verenging en in die hoedanigheid het afdelingsbestuur kunnen ondersteunen bij het maken van lastige beslissingen.

De Raad van Advies wordt ieder jaar gekozen gedurende een Algemene Afdelings Vergadering (AAV). 

Bestuur

Yarnick Pander

Promotie en Ledenwerving

Ontdek meer

Julian Welles

Algemeen Secretaris

Ontdek meer

Maico Zon

Voorzitter

Ontdek meer

Tim Miedema

Penningmeester

Ontdek meer

Documenten

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan