Coaches

Coaches bij de Jonge Democraten staan je bij in het realiseren van persoonlijke en bestuurlijke doelstellingen. Denk hierbij aan: een betere stijl van leidinggeven of communiceren, het verminderen van angst en stress, of het vergroten van het geloof in de eigen capaciteiten.

Op deze pagina lees je wat coaching bij de JD is, hoe je een coach kan aanvragen en welke coaches er actief zijn.

Wat is coaching?

Vanwege de persoonlijke aard van coaching is de klik tussen de coach en het lid erg belangrijk. Daarom wordt bij de intake gekeken hoe het klikt. Verder wordt ingeschat of de coach het lid met de hulpvraag kan ondersteunen, en worden verwachtingen en praktische zaken behandeld. Achteraf koppelen de coach en het lid aan het Landelijk Bestuur terug of ze het traject zien zitten. Als beide partijen akkoord zijn is er sprake van een match, en kan het coachingstraject gestart worden. Meestal duurt dit traject een jaar. De volledige inhoud van het traject is vertrouwelijk.

Coaching bij de JD is in twee ruwe vormen te splitsen: ontwikkelcoaching en mentorschap. Welke het meest geschikt is hangt af van de hulpvraag, en in mindere mate van persoonlijke voorkeur.

Bij ontwikkelcoaching wordt gewerkt met formele leerdoelen. Deze worden bij de intake of tijdens de eerste sessie concreet en meetbaar vastgelegd. Ongeveer maandelijks spreken coach en coachee elkaar over de voortgang, en wordt naar de leerdoelen toegewerkt.

Bij mentorschap speelt de coach de rol van sparpartner en vraagbaak. Deze vorm van coaching is meer vrijblijvend.

Voor meer informatie over coaching kan je contact opnemen met het bestuurslid internezaken via internezaken@jongedemocraten.nl.

Coach aanvragen

Wil je een coachingstraject aangaan? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in.

Coaching aanvragen

De volgende coaches zijn actief bij de JD

Lisanne van Damme

Rotterdam

Ontdek meer

Alexander van den Berg

Arnhem

Ontdek meer

Kyra Brocke

Ontdek meer

Luuk de Vendt

Rotterdam

Ontdek meer

Ferry Wolterinck

Nijmegen

Ontdek meer

Marten Porte

Ontdek meer

Axel Roden

Ontdek meer

Silke Kok

Groningen

Ontdek meer

Coach worden? Check of er vacatures zijn via onze vacaturepagina of neem contact op met het bestuurslid Interne Zaken.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan