Arnhem-Nijmegen

Arnhem-Nijmegen

Welkom bij de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen

Welkom bij de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen, de politieke jongerenorganisatie met progressieve en sociaal-liberale standpunten. Wij combineren inhoud met gezelligheid in onze laagdrempelige en diverse activiteiten. Naast grofweg de provincie Gelderland omvat onze afdeling ook Overijssel en een stukje van Noord-Limburg en Brabant. Kijk eens rond op de site om te zien hoe jij kunt meedoen!

Voor algemene vragen kun je een e-mail sturen naar arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl. Wil je contact met een specifiek bestuurslid, klik dan op zijn foto voor het mailadres.

Agenda

Je bent van harte welkom langs te komen bij een van onze wekelijkse activiteiten over actuele onderwerpen. Elke maandagavond organiseren wij een activiteit, doorgaans in Nijmegen in onze vaste plek: Restaurant De 4 Heeren. Daarnaast hebben we regelmatig extra activiteiten, zoals een gezelligheidsactiviteit iedere eerste vrijdag van de maand. Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram voor de laatste updates.

Heb je een eigen mening over actuele gebeurtenissen en problemen? Kom gerust eens langs op een van onze activiteiten! Daarnaast kun je ook actief worden in een van onze commissies, meer daarover hieronder. Ook als je (nog) geen lid bent ben je van harte welkom! Speciaal voor nieuwe leden of geïnteresseerden is er ook een info-app: Klik op deze link om deel te nemen aan de info-app. WhatsApp opent automatisch op je mobiel of PC.

Bestuur

Melissa Ruinard

Voorzitter

Ontdek meer

Romy Heijse

Secretaris

Ontdek meer

Kyra Steeghs

Penningmeester

Ontdek meer

Sam Hoogaars

Bestuurslid Organisatie

Ontdek meer

Rutger Jansen

Bestuurslid Politiek

Ontdek meer

Chune Huijbregts

Bestuurslid Promotie

Ontdek meer

Guus Versteegen

Bestuurslid Scholing

Ontdek meer

Commissies

Onze commissies zijn het politieke hart van onze afdeling. Bovendien is één van de leukste manieren om actief te worden bij de afdeling je gewoon aan te sluiten bij een commissie. In een kleine groep bespreek je de actualiteit rondom een thema en probeer je acties of activiteiten te verzinnen, of schrijf je een opiniestuk of motie. Doordat iedereen gemotiveerd is om hiermee aan de slag te gaan, bouw je al gauw een leuke band met elkaar op. Bovendien eindigen de meeste vergaderingen met een prima borrel! Het afdelingsbestuur zal te alle tijde de commissies stimuleren en begeleiden. Lees hier meer over in ons Beleidsplan, onderaan te vinden op deze site. Wij zijn namelijk erg trots op onze commissies en hun leden. Alle commissieleden (het Afdelingskader) worden een aantal keer per jaar in het zonnetje gezet door een trainingsdag of Kaderbedankdag.

We hebben meerdere commissies in onze afdeling, klik hieronder op de icoontjes om er meer over te weten te komen. 👇🏻 De bovenste vier (Politieke Commissie, Arnhemcommissie, Gezelligheidscommissie en Promocommissie) zijn vrij toegankelijk, terwijl de KasCo en de SoCo officiële organen zijn waarvan de leden door de ledenvergadering verkozen worden.

Lijkt het jou leuk om aan een commissie deel te nemen? Stuur dan een mailtje voor meer informatie of om je aan te melden naar secretaris.arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl.

Politieke Commissie

De commissieleden van de Politieke Commissie (PC) houden van een goede discussie en willen zich politiek ontwikkelen. In subgroepen per thema gaan ze aan de slag om stukken te schrijven of acties/activiteiten te organiseren. De thema's en acties worden door henzelf gekozen.

Arnhemcommissie

De Arnhemcommissie heeft als doel Arnhem en Gelderland boven de rivieren beter op de kaart te zetten. Zo kunnen er in en rond de provinciehoofdstad activiteiten en excursies worden georganiseerd en worden actuele politieke issues met lokale politici besproken.

Gezelligheids commissie

De Gezelligheidscommissie organiseert de informele vrijdagavonden (doorgaans de eerste vrijdag van de maand) van onze afdeling. Voorgaande activiteiten waren bijvoorbeeld discobowlen, schaatsen, suppen of een kroegentocht.

Promocommissie

De leden van de Promocommissie ondersteunen het bestuur bij ludieke acties, het werven van leden en promotie in het algemeen. Je denkt mee over de campagnestrategie, voert acties uit en krijgt exclusieve trainingen.

De Kascontrolecommissie (KasCo) is een permanente commissie die waakt over ons financiële situatie. De KasCo controleert de boekhouding van de penningmeester en geeft (on)gevraagd advies over financiële zaken en de begroting.

De Sollicitatiecommissie (SoCo) voert gesprekken met nieuwe bestuurskandidaten om te kijken of ze een goed beeld van de functie hebben. Doorgaans bevat de SoCo wat meer ervaren leden die zelf bestuurservaring hebben.

Regiocommissie Twente

Naast commissies gecentreerd rond Arnhem & Nijmegen is er ook nog de Regiocommissie Twente. De provincie Overijssel, en met name Regio Twente, ligt wat verder af van Arnhem & Nijmegen en kent daarom een zelfstandige regionale groep van Jonge Democraten. Zij organiseert haar eigen activiteiten en bedient haar eigen leden in hun regio. Regiocommissie Twente heeft ook een eigen Whatsappgroep. Het regiobestuur bestaat uit Jan-Gert Zevenbergen, Guido Jager en Sweder Groot. Voor vragen stuur een mail naar jangert.zevenbergen@gmail.com.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan