Arnhem-Nijmegen

Arnhem-Nijmegen

Welkom bij de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen

Welkom bij de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen, de politieke jongerenorganisatie met progressieve en sociaal-liberale standpunten. Wij combineren inhoud met gezelligheid in onze laagdrempelige en diverse activiteiten. Naast grofweg de provincie Gelderland omvat onze afdeling ook Overijssel en een stukje van Noord-Limburg en Brabant. Kijk eens rond op de site om te zien hoe jij kunt meedoen!

Voor algemene vragen kun je een e-mail sturen naar arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl. Wil je contact met een specifiek bestuurslid, klik dan op zijn of haar foto voor het mailadres.

Agenda

Je bent van harte welkom langs te komen bij een van onze wekelijkse activiteiten over actuele onderwerpen. Elke maandagavond organiseren wij een activiteit, doorgaans in Nijmegen in onze vaste plek: Restaurant De 4 Heeren. Daarnaast hebben we regelmatig extra activiteiten, zoals een gezelligheidsactiviteit iedere eerste vrijdag van de maand. Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram voor de laatste updates.

Let op: In verband met de laatste coronamaatregelen zullen de (meeste) activiteiten voorlopig digitaal, via Zoom, plaatsvinden.

Heb je een eigen mening over actuele gebeurtenissen en problemen? Kom gerust eens langs op een van onze activiteiten! Daarnaast kun je ook actief worden in een van onze teams of commissies, meer daarover hieronder. Ook als je (nog) geen lid bent ben je van harte welkom! Speciaal voor nieuwe leden of geïnteresseerden is er ook een info-app: Klik op deze link om deel te nemen aan de info-app. WhatsApp opent automatisch op je mobiel of PC.

Bestuur

Thomas Vissers

Voorzitter

Ontdek meer

Alexander van den Berg

Secretaris

Ontdek meer

Robin Kuijpers

Penningmeester

Ontdek meer

Tijn Hendrikx

Bestuurslid Organisatie

Ontdek meer

Thijmen van Hoorn

Bestuurslid Politiek & Pers

Ontdek meer

Robbin Huis in ’t Veld

Bestuurslid Promotie

Ontdek meer

Niels Wiendels

Bestuurslid Scholing & Intern

Ontdek meer

Teams en commissies

Teams en commissies zijn het politieke hart van onze afdeling. Bovendien is het één van de leukste manieren om actief te worden bij de afdeling om bij een team of commissie te gaan. In een kleine groep bespreek je de actualiteit rondom dit thema en probeer je acties te verzinnen. Je kunt samen met je teamgenoten meerdere activiteiten ondernemen, denk hierbij aan het organiseren van een inhoudelijke avond, het schrijven van een opiniestuk of motie of het houden van een ludieke actie in de stad. Doordat iedereen gemotiveerd is om hiermee aan de slag te gaan, bouw je al gauw een leuke band met elkaar op. Bovendien eindigen de meeste vergaderingen met een prima borrel! Het afdelingsbestuur zal te alle tijde de teams stimuleren en begeleiden. Lees hier meer over in ons Beleidsplan, onderaan te vinden op deze site. Wij zijn namelijk erg trots op onze teams/commissies en hun leden. Alle teamleden (het Afdelingskader) worden een aantal keer per jaar in het zonnetje gezet door een trainingsdag of Kaderbedankdag.

We hebben meerdere teams en commissies in onze afdeling:

-Het Gezelligheidsteam organiseert de informele vrijdagavonden (doorgaans de eerste vrijdag van de maand). Voorgaande activiteiten waren bijvoorbeeld discobowlen, schaatsen, suppen of een kroegentocht.

-Themateam Democratie: Als inhoudelijk themateam kijkt dit team specifiek hoe de democratie in Nederland en onze nabije omgeving weer een stukje sterker gemaakt kan worden en wordt er bijvoorbeeld over referenda, kiesstelsels en participatie gediscussieerd.

-Themateam Studenten: Als inhoudelijk themateam kijkt dit team specifiek hoe studentenbelangen in onze regio beter behartigd kunnen worden en wordt er bijvoorbeeld over het woningtekort onder studenten, bereikbaarheid van de campus en bezuinigingen op het hoger onderwijs gediscussieerd.

-Het Arnhemteam: Dit team heeft als doel Arnhem en Gelderland boven de rivieren beter op de kaart te zetten. Zo kunnen er in en rond de provinciehoofdstad activiteiten en excursies worden georganiseerd en worden actuele politieke issues met lokale politici besproken.

-Het Promoteam: De leden van het Promoteam ondersteunen het bestuur bij ludieke acties, het werven van leden en promotie in het algemeen. Je denkt mee over de campagnestrategie, voert acties uit en krijgt exclusieve trainingen.

-De Kascontrolecommissie (KasCo) is een permanente commissie die waakt over ons financiële situatie. De KasCo controleert de boekhouding van de penningmeester, geeft (on)gevraagd advies over financiële zaken en de begroting.

-De Sollicitatiecommissie (SoCo) voert gesprekken met nieuwe bestuurskandidaten om te kijken of ze een goed beeld van de functie hebben. Doorgaans bevat de SoCo ervaren leden die zelf bestuurservaring hebben.

 

Lijkt het jou ook leuk om hieraan deel te nemen? Stuur dan een mailtje voor meer informatie of om je aan te melden naar secretaris.arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl. Mocht je interesse hebben in een nieuw (inhoudelijk) team dan is dat altijd bespreekbaar. Spreek hiervoor het bestuur aan of stuur een mailtje.

Regiocommissie Overijssel

Naast Teams en Commissies gecentreerd rond Arnhem & Nijmegen is er ook nog de Regiocommissie Overijssel. De provincie Overijssel ligt wat verder af van Arnhem & Nijmegen en kent daarom een zelfstandige regionale groep van Jonge Democraten. Zij organiseert haar eigen activiteiten en bedient haar eigen leden in hun regio. Overijssel heeft ook een eigen Whatsappgroep. Het regiobestuur wordt geleid door: Milan Wolf (voorzitter), Anas Kjidaa (secretaris), en Daniël de Jong (penningmeester). Voor vragen stuur een mail naar milanwolf85@gmail.com.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan