Brabant

Brabant

Met ongeveer 250 leden is Jonge Democraten Brabant één van de grotere politieke jongerenorganisaties binnen onze mooie provincie. We organiseren onder andere debatten, trainingen, informatieavonden en gezellige borrels waar je bij kunt aansluiten. We zijn geregeld te vinden in de vier grootste steden van Brabant: Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Breda. Kijk eens rond op de site om te zien hoe jij kunt meedoen!

Stuur een e-mail naar brabant@jongedemocraten.nl om contact op te nemen met het bestuur! Wil je contact met een specifiek bestuurslid? Scroll dan naar beneden om te kijken naar de mailadressen van de specifieke bestuursleden!

Agenda

Er worden iedere maand activiteiten georganiseerd. De activiteiten variëren van erg inhoudelijk, met sprekers en stevige discussies, tot gezellige en informele borrels en karaokeavonden. Deze activiteiten zijn (op enkele uitzonderingen na) altijd gratis en openbaar toegankelijk, dus ook als je nog geen lid bent ben je welkom!

Daarnaast organiseren we regelmatig trainingen om jezelf te ontwikkelen. Bekijk onze agenda hiernaast voor de activiteiten die binnenkort georganiseerd worden. Heb je zelf een leuk idee? Laat het ons vooral weten!

Koppel onze Google Calender aan jouw agenda!

Word Actief!

Er zijn allerlei manieren om actief te worden bij afdeling Brabant. Naast activiteiten zijn er ook nog allerlei vacatures en commissies. Hieronder is uitgelegd wat er mogelijk is en hoe je je aan kan melden. Hou ook de vacatures hierboven in de gaten.

Commissies

De leukste manier om actief te worden bij de afdeling is via een commissie. Een commissie is een enthousiaste groep JD’ers die zich bezig houdt met een onderwerp. Niet alleen is het dus dé kans om nieuwe skills te leren, maar ook leer je zo heel snel andere JD’ers kennen. Ben je nieuwsgierig? Check dan de mogelijkheden hieronder. Sommige commissies zijn open voor iedereen. Andere commissies zoals de KasCo en OrCo zijn verkozen functies die doorgaans wat meer ervaring vergen. De KasCo wordt verkozen op de Algemene Afdelingsvergadering (AAV), terwijl de OrCo aangesteld wordt door het bestuur.

Wil je lid worden van een commissie of heb je vragen of de commissies? Neem dan contact op via de knop hiernaast!

Campagnecommissie (CamCo)

De campagnecommissie (CamCo) ondersteunt het bestuur van de afdeling met de verschillende campagnes. Denk hierbij aan de verkiezingscampagne, maar ook aan ledenwervingscampagnes of het zomeroffensief (zomermarkten van onderwijsinstellingen). Dus wil jij meer leren over campagnevoeren en ben je een kei in het overtuigen van mensen? Neem dan contact op met profilering.brabant@jongedemocraten.nl

Politieke Commissie (PoCo)

De politieke commissie (PoCo) is een enthousiaste groep leden die zich verdiept in allerlei politieke onderwerpen. De PoCo houdt zich bezig met het schrijven van het Regionaal Politiek Programma (RPP) en het opzetten van ludieke acties. Heb jij een mening over de wereld om je heen en vind je het leuk om hier met anderen over te praten? Stuur dan een mailtje naar politiek.brabant@jongdemocraten.nl

De Kascommissie (KasCo) houdt zich bezig met de financiën van de afdeling. Zij controleren de penningmeester en voorzien in gevraagd en ongevraagd advies over de financiën en de begroting. De leden van de KasCo zijn op dit moment Ralph van Ierland, Engbert Miedema en Tristan Tummers.

De Oriëntatiecommissie (OrCo) adviseert de leden op de AAV over de bestuurskandidaten. Een gesprek met de OrCo is zowel voor de afdeling als voor de kandidaat belangrijk als voorbereiding op de verkiezing. Zo kijkt de OrCo onder andere samen met de kandidaat of de beoogde functie voor hem geschikt is en geven ze de kandidaat alle relevante informatie.

De Raad van Advies (RvA) bestaat uit ervaren leden van de afdeling. De RvA voorziet het afdelingsbestuur van gevraagd en ongevraagd advies en komt regelmatig met ze samen. De adviezen van de RvA zijn niet bindend, maar zijn bedoeld ter ondersteuning van het afdelingsbestuur.

Bestuur

Michiel van Alst

Voorzitter

Ontdek meer

Jakub Tatoušek

Secretaris

Ontdek meer

Pim Zeeuwen

Pers & Politiek

Ontdek meer

Anna de Been

Profilering

Ontdek meer

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan