Groningen

Groningen

Welkom bij de Jonge Democraten Groningen!

De JD Groningen is één van de mooiste afdelingen van Nederland! Als één van de twee noordelijke afdelingen van de Jonge Democraten, zijn wij een vrijzinnig-liberale politieke jongerenorganisatie. Onze afdeling heeft haar hart in, al zeggen we ‘t zelf, de meest bruisende en vooral leukste studentenstad van heel Nederland: Groningen!

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar groningen@jongedemocraten.nl. Wil je contact met een specifiek bestuurslid? Kijk dan bij de foto van dat bestuurslid hieronder.

Agenda

Als afdeling organiseren wij iedere week activiteiten en trainingen die door iedereen bezocht kunnen worden en waar alle soorten onderwerpen langs komen, van lokale tot internationale politiek, en democratische vernieuwing tot financiële crises. We organiseren elke dinsdag lezingen, trainingen en borrels. Ook hebben we samen met D66 een eigen debatclub en organiseren we een paar keer per jaar reizen en uitwisselingen. Zo hebben onze Duitse vrienden van de JuLis een bezoekje aan Groningen gebracht. Kijk vooral op de agenda om te zien wat er binnenkort allemaal te wachten staat.

Kom een keer langs!

Wij snappen dat het best spannend kan zijn om een eerste keer langs te komen, maar dat is nergens voor nodig. De Jonge Democraten Groningen zijn een laagdrempelige vereniging waar je enthousiast ontvangen wordt en waar we juist graag nieuwe leden zien!

Als je liever eerst kennis wilt maken met een bestuurslid kan dat ook door contact op te nemen met groningen@jongedemocraten.nl. Wij zullen al je vragen beantwoorden en we hopen je snel te zien bij één van de activiteiten.

Huisvesting en onderwijs

Word Actief!

Binnen de Jonge Democraten Groningen zijn er verschillende manieren op actief te worden. Er is voor ieder wat wils! Hieronder staat uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en wat hoe je je kan aanmelden.

Commissies

Commissies zijn de leukste manier om actief te worden bij de afdeling. Zo kun je op een laagdrempelige manier lid worden van één van onze commissies. Hier houd je je bezig met een specifiek thema en zet je eens in de zoveel tijd met een gezellige groep mensen een activiteit of lezing neer voor de rest van de afdeling.

Lijkt het je leuk om lid te worden van de commissies internationaal, politiek of duurzaamheid? Of wil je meer weten? Klik dan op één van de blokjes hieronder of neem contact op met de commissaris organisatie door een mail te sturen naar organisatie.groningen@jongedemocraten.nl voor meer informatie.

Commissie internationaal

Als lid van de commissie internationaal organiseer je niet alleen lezingen en activiteiten die met internationale politiek te maken hebben, maar je regelt ook eens in het jaar een uitstapje naar het buitenland waar we dan als afdeling op bezoek gaan bij een andere jongerenvereniging van een liberale partij.

Commissie duurzaamheid

Bij de commissie Duurzaamheid houden we ons bezig met alles wat te maken heeft met duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Hierbij kun je denken aan circulaire economie, groene energie, maar ook vega(n) voeding, biodiversiteit en sociale welvaart.
De commissie focust niet alleen op landelijk niveau maar ook naar duurzaamheid in de Stad en regio.

Het doel van de commissie is om alle leden te informeren en enthousiasmeren om zo duurzaam mogelijk te leven. Als lid van de commissie organiseer je uiteenlopende activiteiten, denk hierbij aan lezingen met gastsprekers, informele activiteiten zoals een pub quiz of een kijkje bij een bedrijf die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid en lijkt het je leuk om aan te sluiten? Stuur dan vooral een berichtje en wie weet help je met de organisatie van de volgende duurzame activiteit!

Commissie politiek

Bij de politieke commissie houden we ons bezig met van alles wat te maken heeft met de politiek. Je kan het zo klein en zo breed mogelijk maken als je wilt. Vind jij emancipatie belangrijk, dan kan je samen met de commissie leden bijvoorbeeld een avond organiseren met een gastpreker over dit onderwerp, maar je kan het ook lokaal trekken en bijvoorbeeld met de commissie een ludieke actie bedenken voor het studenten woningtekort in Groningen.
Onder de commissie Politiek valt ook de commissie creatief, het gaat hier vooral om leuke creatieve ideeën te bedenken om bepaalde onderwerpen onder de aandacht van de mensen te brengen, denk dan bijvoorbeeld aan een YouTube, tiktok of Instagram reel video, een infographic of posters en flyers.
Lijkt het je leuk om een keer mee te draaien? Voel je dan vooral niet bezwaard om met ons contact op te nemen via onze Instagram @jd_groningen of mail ons na Promotie.groningen@jongedemocraten.nl .

Bestuur

Guy Kortes

Voorzitter

Ontdek meer

Sander van den Tillaard

Secretaris

Ontdek meer

Danique Boers

Penningmeester

Ontdek meer

Geert Hofstee

Bestuurslid Organisatie

Ontdek meer

Barbara Vonk

Bestuurslid Politiek

Ontdek meer

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan