Groningen

Groningen

Welkom bij de Jonge Democraten Groningen!

De JD Groningen is één van de mooiste afdelingen van Nederland! Als één van de twee noordelijke afdelingen van de Jonge Democraten, zijn wij een vrijzinnig-liberale politieke jongerenorganisatie. Onze afdeling heeft haar hart in, al zeggen we ‘t zelf, de meest bruisende en vooral leukste studentenstad van heel Nederland: Groningen!

Agenda

Als afdeling organiseren wij iedere week activiteiten en trainingen die door iedereen bezocht kunnen worden en waar alle soorten onderwerpen langs komen, van lokale tot internationale politiek, en democratische vernieuwing tot financiële crises. We organiseren elke dinsdag lezingen, trainingen en borrels. Ook hebben we samen met D66 een eigen debatclub en organiseren we een paar keer per jaar reizen en uitwisselingen. Zo hebben onze Duitse vrienden van de JuLis een bezoekje aan Groningen gebracht. Kijk vooral op de agenda om te zien wat er binnenkort allemaal te wachten staat.

Kom een keer langs!

Wij snappen dat het best spannend kan zijn om een eerste keer langs te komen, maar dat is nergens voor nodig. De Jonge Democraten Groningen zijn een laagdrempelige vereniging waar je enthousiast ontvangen wordt en waar we juist graag nieuwe leden zien!

Als je liever eerst kennis wilt maken met een bestuurslid kan dat ook door contact op te nemen met groningen@jongedemocraten.nl. Wij zullen al je vragen beantwoorden en we hopen je snel te zien bij één van de activiteiten.

Commissies

Binnen de Jonge Democraten Groningen zijn er verschillende manieren op actief te worden. Zo kun je op een laagdrempelige manier lid worden van één van onze commissies. Hier houd je je bezig met een specifiek thema en zet je eens in de zoveel tijd met een gezellige groep mensen een activiteit of lezing neer voor de rest van de afdeling. Lijkt het je leuk om lid te worden van de commissies internationaal, politiek of duurzaamheid? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met de commissaris organisatie door een mail te sturen naar organisatie.groningen@jongedemocraten.nl voor meer informatie.

Commissie internationaal

Als lid van de commissie internationaal organiseer je niet alleen lezingen en activiteiten die met internationale politiek te maken hebben, maar je regelt ook eens in het jaar een uitstapje naar het buitenland waar we dan als afdeling op bezoek gaan bij een andere jongerenvereniging van een liberale partij.

Commissie duurzaamheid

Commissie politiek

Bestuur

Iedereen is welkom bij de Jonge Democraten! Lijkt het jou leuk om een keer bij de afdeling Groningen langs te komen of heb je misschien eerst vragen? Neem dan vooral contact op met het afdelingsbestuur via groningen@jongedemocraten.nl

Matthijs Hoekstra

Voorzitter

Ontdek meer

Lars van der Laan

Algemeen Secretaris

Ontdek meer

Danique Boers

Commissaris promotie

Ontdek meer

Jeroen Koppelaar

Commissaris politiek

Ontdek meer

Thomas Hoekstra

Penningmeester

Ontdek meer

Frank van Niejenhuis

Commissaris Organisatie

Ontdek meer

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan