Amsterdam

Amsterdam

Welkom bij de Jonge Democraten Amsterdam!

Welkom op de afdelingspagina van de Jonge Democraten Amsterdam! Met 1000 leden zijn wij niet alleen de leukste, maar ook de grootste afdeling van de Jonge Democraten. Onze afdeling bestaat niet alleen uit onze prachtige hoofdstad, maar uit heel Noord-Holland en een fors gedeelte van Flevoland.

Geïnteresseerd? Stuur vooral een mailtje naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl. Wil je contact met een specifiek bestuurslid? Klik dan op zijn of haar profiel hier onder. Graag tot snel!

Agenda

Bij de Jonge Democraten Amsterdam vind je een ideale mix tussen politieke inhoud en gezelligheid. Zo debatteren wij met andere Amsterdamse politieke jongeren organisaties, gaan wij tijdens lezingen in gesprek met bijzondere sprekers en organiseren we elke dinsdag een activiteit waarin jij je kan ontwikkelen.

Kom een keer langs!
Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om de eerste keer langs te komen, maar nergens voor nodig! Onze enthousiaste leden ontvangen je hartelijk en ook het afdelingsbestuur is altijd vroeg aanwezig om je op te vangen. Wij verwelkomen je graag bij één van de activiteiten en/of vergaderingen. Kortom, kom langs en beland in een levendige discussie, verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

Wil je graag eerst even kennismaken met een bestuurslid? Voel je vrij om contact op te nemen met Floris, onze voorzitter. Dit kan via zijn mail: voorzitteramsterdam@jongedemocraten.nl.

Nieuws, updates en vacatures

AAV

Het hoogste orgaan van de afdeling is de Algemene Afdelingsvergadering. Deze wordt minstens twee keer per jaar bij elkaar geroepen, maar dit kan, indien nodig, altijd meer zijn. Deze Algemene Afdelingsvergadering is onder andere belast met het vaststellen van het Regionaal Politiek Programma en het afdelingsreglement. Daarnaast kiest deze AAV het dagelijks bestuur van de JD Amsterdam, dat bestaat uit drie tot zeven personen, die zich hieronder zal voorstellen.

Alles over de AAV van 15 februari!

Notulen

Klik hier voor de notulen van de laatste AAV.

Door op het icoontje hier onder te drukken krijg je de notulen van de PAV van 7 december te zien. Deze zullen tijdens de volgende AAV (waarschijnlijk) aangenomen worden. Veel lees plezier!

AAV-boek

Klik hier voor het AAV boek

Klik op het icoontje hieronder voor het definitieve congresboek van 15 februari 2023.

Indienen

Klik hier om voorstellen in te dienen

Klik op het icoontje hieronder voor het indienformulier voor de AAV van 15 februari 2022.
De deadline voor normale voorstellen is 12 februari 20:00
Heb je vragen over het indienen? Mail dan naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl

Word actief!

Binnen de Jonge Democraten Amsterdam zijn er een hoop verschillende manieren om je te ontplooien. Of je nou je politiek wil verdiepen, toffe activiteiten wil organiseren of op een andere manier je steentje wil bijdragen, er is voor iedereen iets leuks te doen.  Hieronder vindt je een korte uitleg van wat je binnen de afdeling kan doen, en hoe je je daarvoor kan aanmelden.

Commissies
Een van de beste manieren om actief te worden binnen de Jonge Democraten Amsterdam, is door je aan te sluiten bij een van onze commissies. Bij de Jonge Democraten Amsterdam hebben we allerlei verschillende ‘commissies’, zie hieronder. Kijk vooral even rond!

Benieuwd wat je allemaal kan doen bij de JDA? Klik dan HIER! Direct naar de openstaande vacatures? Klik dan HIER! 

Gezelligheids commissie

Ben jij iemand die houdt van spelletjes, feestjes en films? Dan is de gezelligheidscommissie de plek. De commissie organiseert één keer per maand een borrel/feestje/barbecue en van alles en nog wat. Ben jij dus creatief en hou je van een gezellige borrel? Sluit je dan vooral aan bij de gezelligheidscommissie waar je na elke vergadering nog een biertje (of wijntje of colaatje) drinkt met de gezelligste mensen van de afdeling!

Klik op het desktop icoontje hier onder voor meer informatie, of de envelop om gelijk te solliciteren!

photo of outer space

Politieke commissie

Houd jij ervan om je tanden te zetten in politieke dossiers en om het geluid van de JD Amsterdam in de media te laten horen? Dan is de politieke commissie wat voor jou! In de commissie ontwikkel je verschillende politieke vaardigheden en zul je belanden in inhoudelijke discussies.

Klik op het desktop icoontje hier onder voor meer informatie, of de envelop om gelijk te solliciteren!

Regiocommissie Noord-Holland Noord

Kom jij uit de regio Noord-Holland Noord en wil je politiek actief worden? Sluit je dan aan bij de regiocommissie Noord-Holland Noord!H De commissie vergadert regelmatig en zet zich in om ongeveer één keer in de maand een activiteit te organiseren.

Klik op het desktop icoontje hier onder voor meer informatie, of de envelop om gelijk te solliciteren!

man writing on paper

Overige lege vacatures

De commissie vacatures op dit moment zijn:
- Penningmeester bestuur 2021/2022
- Bestuurslid Profilering bestuur 2021/2022
- Leden Activiteitencommissie
- Leden Gezelligheidscommissie
- Leden Regiocommissie Noord-Holland noord

Klik op het desktopje voor meer informatie over de vacatures!
Voor vragen, mail Jeffrey (zwarte icoontje) of Isa (witte icoontje).

Op dit moment staan geen vacatures open.

Bestuur

Floris van der Valk

Voorzitter

Ontdek meer

Charles Höppener

Secretaris

Ontdek meer

Nadia Zreik

Penningmeester

Ontdek meer

Friso Le Poole

Profilering

Ontdek meer

Izabella Voortman

Intern

Ontdek meer

Rubén Bijer

Politiek

Ontdek meer

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan