Amsterdam

Amsterdam

Welkom bij de Jonge Democraten Amsterdam!

Welkom op de afdelingspagina van de Jonge Democraten Amsterdam! Met 1100 leden zijn wij niet alleen de leukste, maar ook de grootste afdeling van de Jonge Democraten. Onze afdeling bestaat niet alleen uit onze prachtige hoofdstad, maar uit heel Noord-Holland en een fors gedeelte van Flevoland.

Geïnteresseerd? Stuur vooral een mailtje sturen naar amsterdam@jongedemocraten.nl. Wil je contact met een specifiek bestuurslid? Klik dan op zijn of haar profiel hier onder. Graag tot snel!

Agenda

Bij de Jonge Democraten Amsterdam vind je een ideale mix tussen politieke inhoud en gezelligheid. Zo debatteren wij met andere Amsterdamse politieke jongeren organisaties, gaan wij tijdens lezingen in gesprek met bijzondere sprekers en organiseren we elke dinsdag een activiteit waarin jij je kan ontwikkelen.

Kom een keer langs!
Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om de eerste keer langs te komen, maar nergens voor nodig! Onze enthousiaste leden ontvangen je hartelijk en ook het afdelingsbestuur is altijd vroeg aanwezig om je op te vangen. Wij verwelkomen je graag bij één van de activiteiten en/of vergaderingen. Kortom, kom langs en beland in een levendige discussie, verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

Wil je graag eerst even kennismaken met een bestuurslid? Voel je vrij om contact op te nemen met Jeffrey, onze voorzitter. Dit kan via 06-29153829 of via zijn mail: voorzitteramsterdam@jongedemocraten.nl.

Nieuws, updates en vacatures

AAV

Het hoogste orgaan van de afdeling is de Algemene Afdelingsvergadering. Deze wordt minstens twee keer per jaar bij elkaar geroepen, maar dit kan, indien nodig, altijd meer zijn. Deze Algemene Afdelingsvergadering is onder andere belast met het vaststellen van het Regionaal Politiek Programma en het afdelingsreglement. Daarnaast kiest deze AAV het dagelijks bestuur van de JD Amsterdam, dat bestaat uit drie tot zeven personen, die zich hieronder zal voorstellen.

Alles voor de AAV van 12-01-2020

Congresboek

Klik hier voor het congresboek

Klik op het icoontje hieronder voor de nieuwste versie van het congresboek. De definitieve versie komt ook zo spoedig mogelijk online!

Notulen

Klik hier voor de notulen van 15-12-2020

Download de notulen van de vorige financiële AAV door op het icoontje hier onder te klikken. Deze notulen worden tijdens de AAV van 12-01-2021 goedgekeurd.

Technische wijzigingen AR

Klik hier voor de technische wijzigingen van het AR

Tijdens de AAV zullen er AR-wijzigingen behandelt worden, hiervoor zijn een aantal technische wijzigingen nodig. Voor het gemak hebben wij ze hier alvast weergeven en een voorbeeld van hoe het AR er uit zal zien met de nieuwe technische wijzigingen. Klik op het icoontje om dit bestand te downloaden!

Indienen

Klik hier om voorstellen in te dienen

Wil je ook een voorstel indienen? Dat kan via het indienformulier. Deze verschijnt wanneer je op het icoontje hier onder drukt.

Bestuur

Jeffrey Eelman

Voorzitter

Ontdek meer

Isa Luiten

Secretaris

Ontdek meer

Gavin Vegersteen

Penningmeester

Ontdek meer

Beatrice Keunen

Bestuurslid Organisatie

Ontdek meer

Florian Konings

Bestuurslid Profilering

Ontdek meer

Perry Stet

Bestuurslid Algemeen

Ontdek meer

Casper Wildeboer

Bestuurslid Politiek en Pers

Ontdek meer

Word actief!

Binnen de Jonge Democraten Amsterdam zijn er een hoop verschillende manieren om je te ontplooien. Of je nou je politiek wil verdiepen, toffe activiteiten wil organiseren of op een andere manier je steentje wil bijdragen, er is voor iedereen iets leuks te doen.  Hieronder vindt je een korte uitleg van wat je binnen de afdeling kan doen, en hoe je je daarvoor kan aanmelden.

Commissies
Een van de beste manieren om actief te worden binnen de Jonge Democraten Amsterdam, is door je aan te sluiten bij een van onze commissies. Bij de Jonge Democraten Amsterdam hebben we drie verschillende commissies, met voor ieder wat wils. De sollicitaties voor deze commissies zijn altijd open! Je kan dan mailen naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl. Mocht je al enthousiast geworden zijn of vragen hebben, neem dan contact op met de voorzitter van de commissie of het correlerende bestuurslid.

Je hoeft geen lid te zijn van een commissie om langs te komen!

Houd jij ervan om het anderen naar hun zin te maken op een toffe activiteit en wil je je netwerk vergroten? Ga dan bij de activiteitencommissie! De activiteitencommissie vergadert regelmatig en zet zich in om ongevere een keer in de maand een inhoudelijke activiteit te organiseren. Zo is er een uitgebreide ideeënlijst en een gemotiveerd team om deze uit te blijven breiden. Klik hier voor meer informatie.

Ben jij iemand die houdt van spelletjes, feestjes en films? Dan is de gezelligheidscommissie de plek. De commissie organiseert één keer per maand een borrel/feestje/barbecue en van alles en nog wat. Ben jij dus creatief en hou je van een gezellige borrel? Sluit je dan vooral aan bij de gezelligheidscommissie waar je na elke vergadering nog een biertje (of wijntje of colaatje) drinkt met de gezelligste mensen van de afdeling! Klik hier voor meer informatie.

Houd jij ervan om je tanden te zetten in politieke dossiers en om het geluid van de JD Amsterdam in de media te laten horen? Dan is de politieke commissie wat voor jou! In de commissie ontwikkel je verschillende politieke vaardigheden en zul je belanden in inhoudelijke discussies. Lijkt jou dit wat? Neem dan vooral contact op met de voorzitter. Klik hier voor meer informatie.

Campagneteam

Hoe kunnen we het geluid van de JDA juist in deze tijd zo goed mogelijk laten horen?
Hoe krijgen we jongeren massaal naar de stembus in maart?
Hoe gaan we zoveel mogelijk mensen sociaal-liberaal laten stemmen?

Wil jij meedenken aan deze vragen en ben je creatief, proactief, en strategisch; of wil je hier graag in groeien, en wil je in contact komen met politici tijdens de campagne? Kom dan bij het JDA Campagneteam! Klik op deze box voor meer informatie

De Kasco, ook wel de Kas controle commissie,  geeft advies aan de penningmeester over hoe we ons budget elk jaar zo goed mogelijk kunnen besteden. De Kasco bestaat uit leden die financieel inzicht hebben en een paar uurtjes per maand aan de vereniging te besteden hebben.

Wil je je aanmelden voor de KasCo? Stuur dan een mailtje naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl.

De Raad van Advies geeft het bestuur, maar ook de leden advies over lastige keuzes. De Raad van Advies bestaat uit ervaren leden binnen de JD Amsterdam die een goed inzicht hebben in de functies binnen de JD.

Wil je je aanmelden voor de Raad van Advies? Stuur dan een mailtje naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl.

Voor vragen, stuur vooral een mailtje!

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan