Amsterdam

Amsterdam

Welkom bij de Jonge Democraten Amsterdam

Welkom op de afdelingspagina van de Jonge Democraten Amsterdam! Met 1100 leden zijn wij niet alleen de leukste, maar ook de grootste afdeling van de Jonge Democraten. Onze afdeling bestaat niet alleen uit onze prachtige hoofdstad, maar uit heel Noord-Holland en een fors gedeelte van Flevoland.

Agenda

Bij de Jonge Democraten Amsterdam vind je een ideale mix tussen politieke inhoud en gezelligheid. Zo debatteren wij met andere Amsterdamse politieke jongeren organisaties, gaan wij tijdens lezingen vaak in gesprek met bijzondere sprekers en steken wij elke dinsdag weer een hoop op over een thema georganiseerd door een van onze themagroepen. Daarnaast zijn er ook genoeg momenten voor gezelligheid!

Kom een keer langs!
Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om de eerste keer langs te komen, maar nergens voor nodig! Onze enthousiaste leden ontvangen je hartelijk en ook het afdelingsbestuur is altijd vroeg aanwezig om je op te vangen. Wij verwelkomen je graag bij één van de activiteiten en/of vergaderingen. Kortom, kom langs en beland in een levendige discussie, verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

wo 23
okt 02

JD Amsterdam Maandborrel

2 oktober om 19:30 - 23:00
okt 06

JD Amsterdam AAV

6 oktober om 19:00 - 20:00
okt 06

JD Amsterdam Training Onderhandelen

6 oktober om 20:00 - 22:00

Bestuur

Beatrice Keunen

Bestuurslid Organisatie

Ontdek meer

Florian Konings

Bestuurslid Profilering

Ontdek meer

Isa Luiten

Secretaris

Ontdek meer

Jeffrey Eelman

Voorzitter

Ontdek meer

Gavin Vegersteen

Penningmeester

Ontdek meer

Perry Stet

Bestuurslid Algemeen

Ontdek meer

Word actief!

Binnen de Jonge Democraten Amsterdam zijn er een hoop verschillende manieren om je te ontplooien.  Of je nou je politiek wil verdiepen, toffe activiteiten wil organiseren of op een andere manier je steentje wil bijdragen, er is voor iedereen iets leuks te doen.  Hieronder vindt je een korte uitleg van wat je binnen de afdeling kan doen, en hoe je je daarvoor kan aanmelden.

 

Vacature commissaris Politiek en Pers

Als Commissaris Politiek en Pers ben je verantwoordelijk voor de politieke lijn binnen het bestuur. Dit houdt in dat je op de hoogte bent van de inhoud van zowel het Regionaal Politiek Programma (RPP) als het landelijke Politieke Programma (PP). Je zorgt ervoor dat het RPP up-to-date blijft door middel van het maken van amendementen hierop (waar de leden op de ledenvergadering over kunnen stemmen). Daarnaast zorg je ervoor dat leden kwalitatief goede moties aanleveren voor de landelijke congressen.Je bent er verantwoordelijk voor dat dit binnen de vereniging leeft en draagt daar zelf ook aan bij door het indienen van persoonlijke moties.

Als Commissaris Politiek en Pers ben je het gezicht en eerste aanspreekpunt voor D66 Amsterdam namens de JDA. Je zorgt ervoor dat onze standpunten zo goed als mogelijk bij hen uitgedragen worden. Elke maandag zit je aan tafel bij de fractievergadering van D66 Amsterdam en heb je inspreekrecht op de diverse agendapunten die hier besproken worden. Daarnaast geeft D66 Amsterdam je elke vergadering de ruimte om namens de JDA een update te geven over de gang van zaken binnen je bestuur en de vereniging in zijn algemeenheid. Aangezien je aan tafel zit met zowel gemeenteraadsleden als wethouders is het van belang dat je sterk in je schoenen staat en tegen een stootje kan. Connecties binnen D66 Amsterdam zijn hierin handig, maar geen vereiste.

Binnen deze functie ben je ook persvoorlichter. Dit houdt in dat je, waar nodig, persberichten opstelt en de pers te woord staat. Hierin werk je nauw samen met het landelijk bestuurslid Pers, die in de regel zelf alle persverzoeken beantwoordt. Alleen op lokaal niveau kan het voorkomen dat je zelf een verklaring moet afleggen. Dit doe je altijd nadat je hierover met het landelijk bestuurslid gesproken hebt.

Voor deze functie wordt 12-20 uur per week gerekend. Denk hierbij aan eens per twee weken vergaderen, iedere week een activiteit en geregeld aanwezig zijn bij landelijke JD-activiteiten. Deze vinden ook vaak plaats in het weekend. In het begin van het jaar ben je waarschijnlijk wat drukker dan later in het jaar, omdat in de beginmaanden iedereen zijn draai moet vinden.

Wat bieden wij jou? 

Wij bieden jou een super leuke afdeling, waar jij een jaar lang de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen, maar ook de afdeling weer een stap verder te brengen. Je leert alles over de Jonge Democraten en ontmoet een hoop nieuwe en leuke mensen. Kortom een jaar bestuur bij de Jonge Democraten Amsterdam is een jaar vol inhoud, maar vooral met een hoop gezelligheid!

Zijn dit jouw kwaliteiten? 

  • Je ziet jezelf als een politiek dier; je weet wat er politiek speelt op zowel landelijk als lokaal niveau en je bent in staat om mee te praten in het publieke debat.
  • Je kent het Politiek Programma (PP) en Regionaal Politiek Programma (RPP) van de JD en bent in staat om de inhoud hiervan uit te dragen naar de buitenwereld, ook als deze afwijkt van je eigen opvattingen.
  • Je kan tegen een stootje en bent niet bang om in discussie te gaan met bijvoorbeeld wethouders of gemeenteraadsleden.
  • Je bent in staat waar nodig de pers te woord te staan en weet hoe je persberichten opstelt.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de vacatures? Als je hebt besloten je te kandideren, vragen wij je dit kandidaatstellingsformulier in te vullen en naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl te sturen. De informatie uit dit formulier zal samen met je motivatiebrief en pasfoto worden gepubliceerd in het congresboek. Je zult dan uitgenodigd worden om op de AAV te vertellen waarom jij de desbetreffende functie wil bekleden. Heb je nog vragen/twijfels? Stuur dan vrijblijvend een bericht naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl! We helpen je graag!

 

Commissies
Een van de beste manieren om actief te worden binnen de Jonge Democraten Amsterdam, is door je aan te sluiten bij een van onze commissies. Bij de Jonge Democraten Amsterdam hebben we drie verschillende commissies, met voor ieder wat wils. Zo hebben we een activiteitencommissie, een politieke-commissie en een gezelligheidscommissie. De sollicitaties voor deze commissies zijn altijd open! Je kan dan mailen naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl. Mocht je al enthousiast geworden zijn of vragen hebben, neem dan contact op met het bestuurslid Organisatie!

AAV

Het hoogste orgaan van de afdeling is de Algemene Afdelingsvergadering. Deze wordt minstens twee keer per jaar bij elkaar geroepen, maar dit kan, indien nodig, altijd meer zijn. Deze Algemene Afdelingsvergadering is onder andere belast met het vaststellen van het Regionaal Politiek Programma en het afdelingsreglement. Daarnaast kiest deze AAV het dagelijks bestuur van de JD Amsterdam, dat bestaat uit drie tot zeven personen, die zich hieronder zal voorstellen.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan