Politiek Adviseurs

Politiek adviseurs ondersteunen het Landelijk Bestuur inhoudelijk op een specifiek beleidsterrein. Ze ondersteunen het Landelijk Bestuur bij het uitvoeren van lobbytrajecten en bij de voorbereiding van politieke uitingen. Politiek adviseurs worden aangesteld door het Landelijk Bestuur.

Wil jij weten wie de Politiek Adviseurs van de Jonge Democraten zijn, kijk dan verderop op deze pagina. Heb je vragen over een specifiek onderwerp, schroom dan niet om contact op te nemen met de betreffende adviseur of ons Bestuurslid Politiek via politiek@jongedemocraten.nl

Werkzaamheden

Politiek adviseurs zijn de inhoudelijke vraagbaak van de vereniging en het Landelijk Bestuur over hun beleidsonderwerpen. Dit zijn leden met veel ervaring en kennis op dit onderwerp en/of binnen de JD. Zij houden zich bezig met de volgende activiteiten:

  • Lobbyen voor JD-standpunten bij politici en bestuurders (van D66)
  • Ondersteunen van het Landelijk Bestuur bij de voorbereiding van persuitingen en uitingen op sociale media
  • Maandelijks deelnemen aan het Politiek Kernoverleg
  • Deelnemen aan de werkgroepvergaderingen van de werkgroep waar ze inhoudelijk aan verbonden zijn
  • Ondersteunen van de werkgroep waar ze inhoudelijk aan verbonden zijn en input leveren voor het Politiek Programma en politieke voorstellen.

Iets voor jou?

Wil jij actief worden als Politiek Adviseur. Kijk dan bij de openstaande vacatures hiernaast of neem contact op met ons bestuurslid politiek. Je kan ook altijd actief worden in een van onze werkgroepen als je je op een laagdrempelige manier met een inhoudelijk onderwerp bezig wil houden.

ContactVacaturesWerkgroepen

De volgende Politiek Adviseurs zijn actief bij de JD

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan