Trainers

Trainers

De trainingen van de Jonge Democraten kunnen niet worden aangeboden zonder de trainers die hele hele land doorreizen om hun trainingen te geven. Op deze pagina stellen de trainers zich voor en vertellen ze wat hun specialiteiten zijn.

 Ayla Schneiders (Utrecht)

Mijn naam is Ayla Schneiders en tussen 2011 en 2014 ben ik actief geweest als secretaris Pers en Promotie en voorzitter bij de afdeling Utrecht. Als trainer houdt ik mij graag bezig met het trainen van besturen, ontwikkelen van leiderschap en het begeleiden van processen waarbij een bepaald doel moet worden gerealiseerd. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodes, waarvan Appreciatie Inquiry ('waarderend organiseren') een belangrijke is. Het is een methode die vaak wordt gebruikt bij veranderingsprocessen en waarin uitgegaan wordt van de kracht van de individuen en de organisatie in het ontwikkelen van toekomstplannen. 

 

Edwin Kaptein (Rotterdam)
Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM) en Bestuur&Organisatie

 

Elene Walgenbach (Rotterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie en speechtraining

 Als voormalig afdelings- en landelijkvoorzitter heb ik aan den lijve mogen ondervinden hoe het is om te besturen bij de Jonge Democraten. Met veel plezier gebruik ik deze ervaring momenteel om besturen bij de JD te trainen. Ik geloof in de kracht van een hecht bestuur. Een goed team kan elke storm overwinnen en zal makkelijker slagen in het stellen en behalen van beleidsdoelen. Naast trainingen aan besturen geef ik graag (persoonlijk) leiderschapstrainingen en speechtrainingen.

 

Eva van Sloten (Amsterdam en Utrecht)

Samenwerken gaat niet vanzelf, dat leer ik bij mijn studie politicologie (richting organisatiewetenschappen), vrijwilligerswerk en natuurlijk ook bij de JD. Het is erg handig om een training in samenwerking te krijgen omdat je zaken dan bespreekbaar maakt, en allemaal gaat werken vanuit hetzelfde kader. Daarbij zijn er gewoon een aantal handige tips en truuks die je gewoon een keer geleerd moet hebben. Ik vind het erg leuk om trainingen te geven dus bel of mail me gerust.

Lees meer/minder

 

Evrim Hotamis (Amsterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Internationaal

Zoals de JD zijn leden in gelegenheid stelt om een impact op de politiek te maken, zo ook stellen ze hun leden in staat om de kennis en ervaringen op te doen die hierbij nodig zijn. Trainingen zijn niet alleen informatief, maar ook een belangrijke hoeksteen van de vereniging. Als trainer vind ik het erg leuk om potenties naar boven te halen en zo mijn bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de leden te leveren.

 

 

Erik Vandewall (Tilburg)

Ik ben Erik en ik kom graag een training geven. Binnen de vereniging heb ik nu redelijk wat functietjes bekleed en ik mag dan ook graag vanaf het pluche roepen wat er moet gebeuren, maar eigenlijk wil ik u leren om met uw eigen mening naar voren te komen.De scholingstak van de JD vind ik persoonlijk erg waardevol en ik heb dan ook veel geleerd van alle activiteiten die via dit kanaal worden aangeboden. Vandaar dat ik er best trots op ben om nu trainingen te geven aan u!

Lees meer/minder

 

Floris Jan Donders ('s-Hertogenbosch)
Trainingen: Internationaal

 

Ingrid van Rijt (Amsterdam)

Trainer sinds 2013, zoekkant OrCo en oud Landelijk Bestuurslid Organisatie (2012-2013). Daarnaast zit ik al een aantal jaar bij de werkgroep Duurzaamheid (thema Voedsel). Ik geef voornamelijk bestuurstrainingen en daarin is veel mogelijk – geen specifieke voorkeur voor bepaalde modules. In een voorbereidend gesprek bespreken we jullie wensen en behoeftes, waar ik de training dan zoveel mogelijk op afstem. 

 

Lees meer/minder

 

Jan-Willem de Bruin (Rotterdam)
Trainingen: Bestuurstrainingen, campagnetraining, promotie, lokale politiek

Mijn naam is Jan-Willem de Bruin. Tussen 2011-2014 ben ik actief geweest binnen de JD als portefeuillehouder economie, landelijk bestuur en nu als trainer. In het dagelijks leven ben ik analyst bij een oil trading company en zit ik in de gebiedscommissie van Rotterdam Centrum voor D66.

In mijn trainingen put ik dan ook vooral uit deze ervaring. Mijn trainingen zijn vooral gericht op het versterken van de onderlinge samenwerking. Belangrijk is natuurlijk de ontwikkeling van het individu maar ook het besef dat een team meer is dan de som van de verzamelde individuen.

 

Jasper van den Hof (Groningen)
Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM), Bestuur&Organisatie en Internationaal

 

Jasper Stoorvogel (Utrecht)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Retorica

Een van de dingen die ik bij de JD zo leuk vind is dat je jezelf kunt verbeteren! Als trainer hoop ik aan deze cultuur nog meer bij te dragen. Leren en beter worden in wat je doet is belangrijk voor mij. Als teamleider bij Stichting TeamAlert probeer ik het beste uit anderen én uit mezelf te halen. Naast de vaardigheden die je nodig hebt om een team aan te sturen moet je ook goed overkomen in de media. Ook met die kennis wil ik, als trainer, mijn bijdrage leveren aan de JD.

 

Jelle Ages (Amsterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

 

Leon Ploegstra (Utrecht)

Ik ben Leon Ploegstra en inmiddels al vier jaar actief lid bij de Jonge Democraten. Eerst heb ik twee jaar deel uitgemaakt van het afdelingsbestuur in Groningen, als Algemeen Secretaris en Voorzitter. Ook ben ik in die tijd naar een groot aantal IFLRY en LYMEC Congressen geweest en was ik voorzitter van het Team Straatsburgreis. Ten slotte ben ik in 2013-2013 ben Internationaal Secretaris geweest in het Landelijk Bestuur.

Lees meer/minder

 

Lot Schuringa (Den Haag)
Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM) en Retorica

 

Malu Pasman (Amsterdam)

Topbestuurders, vlijmscherpe debaters, organisatorische talenten en echte campagnetijgers: je komt ze bij de JD allemaal tegen. En dit is niet voor niets, de JD is een omgeving waarbinnen leden alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en om hun kennis te delen met andere leden.

 

Lees meer/minder

 

Mark de Groot (Tilburg)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

Nadat ik in de afgelopen jaren als bestuurslid bij deze mooie vereniging zelf heb ondervonden hoe verbazingwekkend veel effect een goede training kan hebben op de samenwerking binnen je bestuur en het bereiken van je eigen doelen heb ik mij direct na mijn landelijke bestuursjaar aangemeld als trainer. Het lijkt me namelijk een hele eer om er aan bij te dragen dat ook de volgende generatie JD bestuurders deze ervaring krijgt!

 

Michiel van der Linden (Tilburg)
Trainingen: Retorica

Politiek is het mooiste spel op aarde en ik laat je graag zien hoe je het moet spelen. Wil je je tegenstanders neersabelen in een debat, een daverend applaus krijgen voor een speech en jouw frame op de voorpagina van het NRC?  Ik leer je graag hoe je dit alles voor elkaar kunt krijgen en meer. Welkom in de wondere wereld van politieke communicatie, waar alles draait om vorm, oneliners en spektakel. 
 
Kort wat info over mezelf: Ik ben secretaris Pers&Promotie geweest van de afdeling Brabant, heb stage gelopen op de woordvoerders afdeling van het ministerie van Sociale Zaken, ben persvoorlichter voor D66 Noord-Brabant tijdens de Provinciale Staten verkiezingen geweest en tegenwoordig ben ik vooral gek op alles wat met campagnes te maken heeft. Daarnaast houd ik van lange strandwandelingen, whiskey en vals zingen onder de douche. 

 

Mieke de Wit ('s-Hertogenbosch)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

 

Pauline Gerth van Wijk (Utrecht)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM)

 

Pauline Kastermans (Rotterdam)

Het leukste vind ik het om als facilitator het leerproces van een enthousiaste groep te begeleiden. Dit kan op veel verschillende onderwerpen, maar mijn passie ligt bij het Europese en internationale door mijn ervaring binnen de JD Internationaal. Dit kan variëren van een training Europese besluitvorming tot een onderhandelingssimulatie gebaseerd op de ontwikkelingen tijdens de Arabische lente. Ook internationale congressimulaties of het begeleiden van een twinning team binnen de afdeling behoren tot de mogelijkheden.

Lees meer/minder

 

Reinier Folkerts (Amsterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

 

Robert Landheer (Utrecht)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

 

Rutger Broer (Den Haag)
Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

 

Samira Rafaela (Amsterdam)

Ik ben Samira Rafaela en voor de Jonge Democraten actief als portefeuillehouder Diversiteit en Participatie en trainer. Naast de Jonge Democraten heb ik ervaring als trainer via onder andere de Nationale Jeugdraad en via mijn eigen onderneming. Mijn passie voor het trainen is ontstaan toen ik ervoer hoeveel profijt anderen kunnen hebben van je eigen ervaringen en kennis als trainer. Ik train op regelmatige basis jongeren en begeleid ze bij hun carrière pad. Als overheidstrainee heb ik zelf veel trainingen gehad die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling en individuele rol binnen groepsverband. Ik beschik over veel kennis en theorie om te delen en wil dat graag overbrengen aan mijn JD-collega’'s.

Lees meer/minder

 

Sjoerd Wannet (Arnhem-Nijmegen)

Mijn naam is Sjoerd Wannet en in het ‘dagelijks’ leven ben ik pre-master student bestuurskunde aan de Radboud universiteit en fractievoorzitter van D66 Lingewaard (gemeente tussen Arnhem en Nijmegen).

 

Lees meer/minder

 

 

Steve Bertens ('s-Hertogenbosch)

Ik ben Steve en sinds 2009 ben ik actief bij de Jonge Democraten. Ik ben al langere tijd nauw betrokken bij de scholingstak van de vereniging, onder andere als Secretaris S&V (2011-12) en sindsdien ook als trainer. Daarnaast heb ik ervaring als afdelingsbestuurder en congresvoorzitter.

 

 

Lees meer/minder

 

Susanne Schilderman (Utrecht)

Om mee te beginnen ik vind het prachtig om training te geven omdat ik het mooi vind om mensen te helpen om bepaalde vaardigheden (verder) te ontwikkelen, te zien dat mensen dingen leren en ook om mezelf te ontwikkelen als trainer. Daarom geef ik ook heel veel verschillende trainingen zowel op het vlak van bestuur, als organisatie als politiek en presentatie.

 

Lees meer/minder

 

Tom Kunzler (Utrecht)

Allereerst vind ik het enorm leuk om voor een groep te staan en kennis te kunnen overbrengen. Naast een jong sociaal-liberaal geluid te laten horen in de Nederlandse politiek is de belangrijkste taak van de Jonge Democraten scholing en vorming van de eigen leden. Er is veel kennis aanwezig onder oud-kaderleden en het is jammer als het wiel opnieuw uitgevonden moet worden.

Lees meer/minder

 

Victor Weerensteijn (Tilburg)
Trainingen: Retorica en Internationaal

JD Blog

Euro-Arab Seminar

Zojuist is de tweede editie van het door de Jonge Democraten georganiseerde Euro-Arab Seminar van start gegaan. 30 jongeren uit vijf Europese en vijf Arabische landen zijn de komende vier dagen sa...

Lees meer...

zaterdag 10 december 11:00
Alexander Pechtold in Overijssel - Overijssel
zaterdag 10 december 13:00
Afdelingscongres Brabant - Brabant
zondag 11 december 11:00
Utrechtse Kaderdag - Utrecht
maandag 12 december 19:45
Motieschrijfavond - Arnhem-Nijmegen
maandag 12 december 20:00
Algemene Afdelingsvergadering - Overijssel
maandag 12 december 20:00
Het energielandschap van de toekomst - Utrecht
dinsdag 13 december 19:30
Algemene afdelings-vergadering - Leiden-Haaglanden
dinsdag 13 december 20:00
Masterclass Politiek & Visie (Onderwerp: Europese politiek Trainer: Jasper van den Hof I ) - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2016 Jonge Democraten