Trainers

Trainers

De trainingen van de Jonge Democraten kunnen niet worden aangeboden zonder de trainers die hele hele land doorreizen om hun trainingen te geven. Op deze pagina stellen de trainers zich voor en vertellen ze wat hun specialiteiten zijn.

 Ayla Schneiders (Utrecht)

Mijn naam is Ayla Schneiders en tussen 2011 en 2014 ben ik actief geweest als secretaris Pers en Promotie en voorzitter bij de afdeling Utrecht. Als trainer houd ik mij graag bezig met het trainen van besturen, ontwikkelen van leiderschap en het begeleiden van processen waarbij een bepaald doel moet worden gerealiseerd. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodes, waarvan Appreciatie Inquiry ('waarderend organiseren') een belangrijke is. Het is een methode die vaak wordt gebruikt bij veranderingsprocessen en waarin uitgegaan wordt van de kracht van de individuen en de organisatie in het ontwikkelen van toekomstplannen. 

 

Casper de Jong (Enschede)
Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

Ik heb een passie voor kennis, en ben een groot voorstander van persoonlijke ontwikkeling. Ik zie mensen dan ook graag het beste uit zichzelf proberen te halen, en draag daar met plezier aan bij. Trainer zijn bij de JD biedt mij de mogelijkheid dat actief te doen. 

Naast mijn termijn als afdelingsvoorzitter van JD Overijssel heb ik ook veel geleerd van onder andere werk als verkoper en verkooptrainer, winkelinspecteur, sportcoach, en in het bestuur van een studentenhockeyclub. Daarnaast is bij mijn studie Technische Bedrijfskunde ook veel waardevolle theorie behandeld. De geleerde lessen uit al deze ervaringen geef ik graag door aan anderen.

Charley van Enkevort(Den Haag)

Trainingen: Inhoudelijke trainingen (bijv. energietransitie en politiek-bestuurlijke arena), retorica & politieke vaardigheden (bijv. debat- of speechtraining) en teamtrainingen (bijv. PI-team/Introteam/Congresteam).

Ik ben sinds februari 2013 actief voor de Jonge Democraten. En vanaf die tijd heb ik op vele verschillende manieren mijn steentje kunnen bijdragen aan deze vereniging. Een kleine selectie: Afdelingskasco, Introteam, PI-team, Congresteam en Landelijke KasCo. Via deze ervaringen, en ervaringen buiten de JD heb ik kennis opgebouwd over organiseren maar ook bijvoorbeeld debat & speechvaardigheden en politieke inhoud. Deze kennis deel ik graag met jullie!
Ik geef graag interactieve trainingen en stem de training graag vooraf af zodat we samen het meeste uit de training kunnen halen!

Cyriel van Vugt
Trainingen: Inhoudelijke thema's (internationaal) 

Edwin Kaptein (Rotterdam)
Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM) en Bestuur&Organisatie

 

Elene Walgenbach (Rotterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie en speechtraining

 Als voormalig afdelings- en landelijkvoorzitter heb ik aan den lijve mogen ondervinden hoe het is om te besturen bij de Jonge Democraten. Met veel plezier gebruik ik deze ervaring momenteel om besturen bij de JD te trainen. Ik geloof in de kracht van een hecht bestuur. Een goed team kan elke storm overwinnen en zal makkelijker slagen in het stellen en behalen van beleidsdoelen. Naast trainingen aan besturen geef ik graag (persoonlijk) leiderschapstrainingen en speechtrainingen.

 

Evrim Hotamis (Amsterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Internationaal

Zoals de JD zijn leden in gelegenheid stelt om een impact op de politiek te maken, zo ook stellen ze hun leden in staat om de kennis en ervaringen op te doen die hierbij nodig zijn. Trainingen zijn niet alleen informatief, maar ook een belangrijke hoeksteen van de vereniging. Als trainer vind ik het erg leuk om potenties naar boven te halen en zo mijn bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de leden te leveren.

  

Floris Jan Donders ('s-Hertogenbosch)
Trainingen: Internationaal

 

Ingrid van Rijt (Amsterdam)

Trainer sinds 2013, zoekkant OrCo en oud Landelijk Bestuurslid Organisatie (2012-2013). Daarnaast zit ik al een aantal jaar bij de werkgroep Duurzaamheid (thema Voedsel). Ik geef voornamelijk bestuurstrainingen en daarin is veel mogelijk – geen specifieke voorkeur voor bepaalde modules. In een voorbereidend gesprek bespreken we jullie wensen en behoeftes, waar ik de training dan zoveel mogelijk op afstem. 

 

Lees meer/minder

Ingrid Weerts(Utrecht)

Trainingen: debattrainingen, Framing & Manipulatie, opiniërend schrijven, creatieve trainingen (design/promo/actie)

 

Jantine Meister (Leeuwarden)

Trainingen: Bestuur&Organisatie, Retorica, politiek-inhoudelijk

 

Jasper van den Hof (Groningen)
Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM), Bestuur&Organisatie en Internationaal

 

Jasper Stoorvogel (Utrecht)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Retorica

Een van de dingen die ik bij de JD zo leuk vind is dat je jezelf kunt verbeteren! Als trainer hoop ik aan deze cultuur nog meer bij te dragen. Leren en beter worden in wat je doet is belangrijk voor mij. Als teamleider bij Stichting TeamAlert probeer ik het beste uit anderen én uit mezelf te halen. Naast de vaardigheden die je nodig hebt om een team aan te sturen moet je ook goed overkomen in de media. Ook met die kennis wil ik, als trainer, mijn bijdrage leveren aan de JD.

 

Jelle Ages (Amsterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

Joram Schollaardt
Trainingen: Campagne & strategie, Formatiespel, Framing (als onderdeel van een bredere training), Manipulatie (als onderdeel van een bredere training), Opiniërend schrijven (als onderdeel van een bredere training), Lobbyen (als onderdeel van een bredere training)

Koen Sijtsema
Trainingen: Pers, Kennis, inhoud en meningsvorming, 

Koos van de Merbel (Hilversum)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM).

De JD is voor mij de ultieme combinatie van gezelligheid en inhoud. Als oud afdelingsbestuurder van de afdeling Fryslân en ervaren campagnevoerder deel ik graag mijn kennis op dit vlak met mede JD’ers. Ik geef het liefst informele en interactieve trainingen waarbij de deelnemers ook veel zelf aan het woord zijn. De diverse trainingen die ik bij de JD heb mogen geven hebben mij al veel geleerd en ik hoop dat ik nu anderen ook wat kan leren! 

Lot Schuringa (Den Haag)
Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM) en Retorica

 

 

Mark de Groot (Tilburg)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

Nadat ik in de afgelopen jaren als bestuurslid bij deze mooie vereniging zelf heb ondervonden hoe verbazingwekkend veel effect een goede training kan hebben op de samenwerking binnen je bestuur en het bereiken van je eigen doelen heb ik mij direct na mijn landelijke bestuursjaar aangemeld als trainer. Het lijkt me namelijk een hele eer om er aan bij te dragen dat ook de volgende generatie JD bestuurders deze ervaring krijgt!

 

Michiel van der Linden (Tilburg)
Trainingen: Retorica

Politiek is het mooiste spel op aarde en ik laat je graag zien hoe je het moet spelen. Wil je je tegenstanders neersabelen in een debat, een daverend applaus krijgen voor een speech en jouw frame op de voorpagina van het NRC?  Ik leer je graag hoe je dit alles voor elkaar kunt krijgen en meer. Welkom in de wondere wereld van politieke communicatie, waar alles draait om vorm, oneliners en spektakel. 
 
Kort wat info over mezelf: Ik ben secretaris Pers&Promotie geweest van de afdeling Brabant, heb stage gelopen op de woordvoerders afdeling van het ministerie van Sociale Zaken, ben persvoorlichter voor D66 Noord-Brabant tijdens de Provinciale Staten verkiezingen geweest en tegenwoordig ben ik vooral gek op alles wat met campagnes te maken heeft. Daarnaast houd ik van lange strandwandelingen, whiskey en vals zingen onder de douche. 

 

Mieke de Wit ('s-Hertogenbosch)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

 

Pauline Gerth van Wijk (Utrecht)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM)

 

Pauline Kastermans (Rotterdam)

Het leukste vind ik het om als facilitator het leerproces van een enthousiaste groep te begeleiden. Dit kan op veel verschillende onderwerpen, maar mijn passie ligt bij het Europese en internationale door mijn ervaring binnen de JD Internationaal. Dit kan variëren van een training Europese besluitvorming tot een onderhandelingssimulatie gebaseerd op de ontwikkelingen tijdens de Arabische lente. Ook internationale congressimulaties of het begeleiden van een twinning team binnen de afdeling behoren tot de mogelijkheden.

Lees meer/minder

 

Reinier Folkerts (Amsterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

Remco Vonk (Amsterdam)
Trainingen: Bestuur&Organisatie, Retorica, Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM)

Mijn naam is Remco Vonk en sinds 2014 ben ik actief bij de Jonge Democraten. In de loop van de jaren heb ik verschillende functies vervuld. Zo ben ik begonnen in de werkgroep Kunst & Cultuur van de afdeling Groningen waar ik al snel voorzitter werd. Daarna ben ik penningmeester geweest in de afdelingen Groningen en Amsterdam. Op dit moment ben ik voorzitter van de Amsterdamse afdeling. 

Daarnaast heb ik buiten de JD ook enkele bestuurlijke functies vervuld.
Graag zou ik mijn kennis en ervaring willen delen met nieuwe bestuurders, commissies en andere leden. Niet alleen bestuurlijke kwaliteiten horen daar bij, maar ook welbespraaktheid van bestuurders is van essentieel belang. Hoe presenteer je jezelf bijvoorbeeld tijdens de bestuursverantwoording op een ledenvergadering of hoe verdedig je een motie op een congres. Ook heb ik kennis en ervaring over hoe je het bestuur intern goed organiseert (en hoe het niet moet).

 

Robert Landheer (Utrecht)
Trainingen: Bestuur&Organisatie

 

Rutger Broer (Den Haag)
Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

  

Sjoerd Wannet (Arnhem-Nijmegen)

Mijn naam is Sjoerd Wannet en in het ‘dagelijks’ leven ben ik pre-master student bestuurskunde aan de Radboud universiteit en fractievoorzitter van D66 Lingewaard (gemeente tussen Arnhem en Nijmegen).

 

Lees meer/minder

 

 

Steve Bertens ('s-Hertogenbosch)

Ik ben Steve en sinds 2009 ben ik actief bij de Jonge Democraten. Ik ben al langere tijd nauw betrokken bij de scholingstak van de vereniging, onder andere als Secretaris S&V (2011-12) en sindsdien ook als trainer. Daarnaast heb ik ervaring als afdelingsbestuurder en congresvoorzitter.

 

 

Lees meer/minder

Wouter van Erkel
Trainingen: bestuurstraingen: Kennis, inhoud en meningsvorming, Pers, Woordvoeren

Victor Weerensteijn (Tilburg)
Trainingen: Retorica en Internationaal

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten