Leiden-Haaglanden

Leiden-Haaglanden

Welkom bij de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden

Afdeling Leiden-Haaglanden is een levendige afdeling die actief is in Den Haag, Leiden en Delft. Hier organseren wij regelmatig activiteiten. Kom dus een keer langs en sluit je bij ons aan! Hieronder vind je informatie over de afdeling, activiteiten en ons als bestuur.

Benader met al je vragen het bestuur via secretaris.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl. Om de individuele bestuursleden te benaderen kun je bij hun profielen hieronder kijken.

Hopelijk tot snel!

Over de afdeling

Al sinds 2007 is Leiden-Haaglanden de leukste en gezelligste afdeling van de Jonge Democraten. De JD Leiden-Haaglanden organiseert tal van politiek-inhoudelijke en gezellige activiteiten. Daar nodigen we sprekers uit politiek en praktijk uit om hun visie te geven op actuele thema’s of gaan we onderling in discussie. Na afloop wordt gezellig nagekletst onder het genot van een drankje. Op deze pagina vind je alle informatie over de aankomende activiteiten. Deze zijn iedere week op dinsdag om 20:00.

Kom een keer langs!

Kom langs en beland in een levendige discussie, doe op een luchtige manier kennis op en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

Maak je liever eerst kennis met een van de bestuursleden? Mail dan naar leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl.

Word Actief!

Er zijn verschillende manieren om actief te worden bij de afdeling dus er is voor ieder wat wils. Hieronder leggen we uit wat er zoal mogelijk is en hoe je je hiervoor aanmeldt. En hou vooral ook de vacatures hierboven in de gaten voor informatie.

Commissies

De afdeling kent een viertal commissies. Of jij nu wilt bijdragen aan de aankomende verkiezingscampagne of je graag bezighoudt met de gezellige, de politiek-inhoudelijke of juist de internationale kant van de afdeling, daar is een commissie voor! Kijk dus snel hieronder voor meer informatie.

Sommige commissies zijn vrij toegankelijk terwijl anderen verkozen worden door de AAV (KasCo en OrCo). Neem voor meer informatie contact op het met bestuur.

Heb je interesse? Benader het bestuur voor meer informatie of klik op de knoppen hier onder. Ook voor andere vragen kun je altijd contact opnemen!

Commissie Politiek

De commissie politiek houdt zich bezig met het politieke geluid van onze afdeling. Schrijf jij graag amendementen of ben je een echte dossiervreter? Dan is onze commissie misschien wel iets voor jou! Je zult politieke vaardigheden opdoen samen met een groep jonge en gemotiveerde mensen, daarnaast krijg je een belangrijke rol in de politieke discussie van JD Leiden-Haaglanden. Lijkt dit alles je leuk? Neem dan snel contact op met Noah (politiek.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

Campagneteam

Lijkt het je leuk om campagne te voeren? Heb je creatieve ideeën over ludieke acties? Dan is het campagneteam wat voor jou! Voor de aankomende verkiezingen gaan we brainstormen over hoe we een jong en progressief geluid het beste kunnen laten horen. Ook willen we natuurlijk zoveel mogelijk jongeren activeren om te stemmen. Lijkt dit je leuk? Meld je aan bij Joanne (promotie.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

GINTONIC

De GINTONIC commissie houdt zich bezig met de activiteiten binnen de afdeling. Samen wordt er gebrainstormd en gepraat over de komende activiteiten en organiseren we ze ook. Het is een leuke commissie waarin je je echt bezig houdt met wat er binnen de afdeling gebeurt op het gebied van activiteiten. Ook kan je zeker je creativiteit erin kwijt en allemaal nieuwe mensen ontmoeten. Heb je interesse? Contacteer River (organisatie.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

Commissie Internationaal

Heb jij interesse in internationale thema's en vind je het leuk om daar omheen dingen te organiseren? Kom dan bij de commissie internationaal! Gedurende het jaar organiseert de commissie allerlei activiteiten die te maken hebben met de internationale politiek. Als kers op de taart wordt er in juli een reis naar het buitenland georganiseerd. Zie je het zitten om hieraan mee te werken? Stuur een mailtje naar Max (internationaal.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

De Kascontrolecommissie waakt over de financiën van de vereniging. Zij voorziet de penningmeester van gevraagd en ongevraagd advies over de financiën en de begroting en controleert het werk van de penningmeester.

De Oriëntatiecommissie adviseert de AAV over de bestuurskandidaten. Een gesprek met de OrCo is niet alleen fijn voor de afdeling, maar ook als voorbereiding van de kandidaat.

Bestuur

Hier vind je de oude besturen van Leiden-Haaglanden in de Hall of Fame!

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan