Leiden-Haaglanden

Leiden-Haaglanden

Welkom bij de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden

Hier vind je informatie over de afdeling, activiteiten en ons als bestuur.

Kom een keer langs!
Kom langs en beland in een levendige discussie, doe op een luchtige manier kennis op en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

Benader met al je vragen het bestuur via secretaris.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl. Hopelijk tot snel!

Over de afdeling

Al sinds 2007 is Leiden-Haaglanden de leukste en gezelligste afdeling van de Jonge Democraten. De JD Leiden-Haaglanden organiseert tal van politiek-inhoudelijke en gezellige activiteiten. Daar nodigen we sprekers uit politiek en praktijk uit om hun visie te geven op actuele thema’s of gaan we onderling in discussie. Na afloop wordt gezellig nagekletst onder het genot van een drankje. Op deze pagina vind je alle informatie over de aankomende activiteiten. Deze zijn iedere week op dinsdag om 20:00.

Bestuur

Max Verdegaal

Voorzitter

Ontdek meer

Max Jongmans

Secretaris

Ontdek meer

Steffan Hakkers

Penningmeester

Ontdek meer

Noah Madretsma

Bestuurslid Politiek en Pers

Ontdek meer

Joanne Verkerk

Bestuurslid Promotie

Ontdek meer

River van Uden

Bestuurslid Organisatie

Ontdek meer

Hier vind je de oude besturen van Leiden-Haaglanden in de Hall of Fame!

Commissies

De afdeling kent een viertal commissies. Of jij nu wilt bijdragen aan de aankomende verkiezingscampagne of je graag bezighoudt met de gezellige, de politiek-inhoudelijke of juist de internationale kant van de afdeling, daar is een commissie voor! Interesse? Benader het bestuur voor meer informatie of klik op de knoppen hier onder.

Commissie Politiek

De commissie politiek houdt zich bezig met het politieke geluid van onze afdeling. Schrijf jij graag amendementen of ben je een echte dossiervreter? Dan is onze commissie misschien wel iets voor jou! Je zult politieke vaardigheden opdoen samen met een groep jonge en gemotiveerde mensen, daarnaast krijg je een belangrijke rol in de politieke discussie van JD Leiden-Haaglanden. Lijkt dit alles je leuk? Neem dan snel contact op met Noah (politiek.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

Campagneteam

Lijkt het je leuk om campagne te voeren? Heb je creatieve ideeën over ludieke acties? Dan is het campagneteam wat voor jou! Voor de aankomende verkiezingen gaan we brainstormen over hoe we een jong en progressief geluid het beste kunnen laten horen. Ook willen we natuurlijk zoveel mogelijk jongeren activeren om te stemmen. Lijkt dit je leuk? Meld je aan bij Joanne (promotie.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

GINTONIC

De GINTONIC commissie houdt zich bezig met de activiteiten binnen de afdeling. Samen wordt er gebrainstormd en gepraat over de komende activiteiten en organiseren we ze ook. Het is een leuke commissie waarin je je echt bezig houdt met wat er binnen de afdeling gebeurt op het gebied van activiteiten. Ook kan je zeker je creativiteit erin kwijt en allemaal nieuwe mensen ontmoeten. Heb je interesse? Contacteer River (organisatie.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

Commissie Internationaal

Heb jij interesse in internationale thema's en vind je het leuk om daar omheen dingen te organiseren? Kom dan bij de commissie internationaal! Gedurende het jaar organiseert de commissie allerlei activiteiten die te maken hebben met de internationale politiek. Als kers op de taart wordt er in juli een reis naar het buitenland georganiseerd. Zie je het zitten om hieraan mee te werken? Stuur een mailtje naar Max (internationaal.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl).

AAV

De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) is het hoogste orgaan van de afdeling en bestaat uit alle leden. Het bestuur roept deze tenminste twee keer per jaar bijeen.  Het bestuur legt er verantwoording af over de afgelopen periode. Ook bespreken we er de jaarrekening, behandelen we politieke en organisatorische moties en amendementen en verkiezen we personen in functie, zoals de bestuursleden.

Gebruik de knoppen hieronder om relevante documenten in te zien en om congresvoorstellen in te dienen in de aanloop naar een volgende AAV.

Notulen vorige AAV

Download hier de voorlopige notulen van de AAV van 6 december 2022. Deze notulen moeten nog worden goedgekeurd, zij worden in stemming gebracht op de volgende AAV.

Congresboek

Download hier het congresboek van de AAV van 16 mei 2023.

Voorstel indienen

Voorstellen voor de AAV van 16 mei kunnen tot en met 6 mei worden ingediend via het onderstaande formulier.

Begroting + Toelichting

Download hier de begrotingstoelichting + de begroting.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan