Landelijk

YES! – Young Europeans Survey

By 12 oktober 2018augustus 19th, 2020No Comments

Op initiatief van de Franse Jeunes avec Macron (JAM), lanceren de Jonge Democraten met een groot aantal Europese politieke jongerenorganisaties lanceren gezamenlijk de Young Europeans Survey (YES!), een pan-Europese enquête.

Als voorschot op de campagne voor de Europees Parlementsverkiezingen beginnen de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie verbonden aan D66, een enquête in 8 verschillende Europese landen: Nederland, België, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Roemenië, Slowakije en Hongarije.

In samenwerking met acht jongerenorganisaties: Jovenes Ciudadanos (Ciudadanos, Spanje), TizenX (Momentum, Hongarije), Jong VLD (Open VLD, België), Junos (Neos, Oostenrijk), Uniunea Salvati România (USR, Roemenië), Mladí Progresí­vci (Progresívne Slovensko, Slowakije) en de JAM (La Republique en Marche, Frankrijk) willen de Jonge Democraten jongeren in deze landen de kans geven om hun stem te laten horen en te bouwen aan een Europa dat aan hun verwachtingen voldoet.

Vanaf 12 oktober, “Erasmus Dag”, tot 2 november 2018 zullen jongeren in al deze landen gevraagd worden de Young Europeans Survey in te vullen die de organisatoren de mogelijkheid geeft om een duidelijk beeld te krijgen
van de kijk van jongeren op Europa. Leden van de Jonge Democraten en hun partners zullen de vragen voorleggen aan jongeren in Nederland. Ook zal de vragenlijst online beschikbaar zijn.

Dit grensoverschrijdende intiatief zal gebruikt worden om met voorstellen te komen voor de Europese progressieve beweging. De Jonge Democraten willen, naar voorbeeld van de grootschalige consultaties door de Franse President Macron, jongeren een kans bieden om een Europese Unie te bouwen die zich an kan passen een oplossing kan bieden voor nieuwe uitdagingen. “We gaan terug naar hoe de politiek hoort te zijn: het vertalen van meningen van de bevolking naar beleid. Door jongeren te vragen wat ze echt willen met de Europese Unie kunnen we werken aan een EU die de wensen van jongeren weerspiegelt” aldus Dennis van Driel, voorzitter van de Jonge Democraten.