Wij zijn op zoek naar zes leden voor de nieuwe permanente Commissie van Beroep! De Commissie van Beroep buigt zich over situaties waarin beroep wordt ingesteld tegen een besluit van een van de organen van de vereniging. Leden worden in principe voor twee jaar aangesteld, een kortere termijn is ook mogelijk.

Het landelijk bestuur zal op het wintercongres (4-6 februari 2022) een voordracht doen voor zes leden van de Commissie van Beroep. De Algemene Ledenvergadering zal vervolgens over deze voordracht stemmen. 

We zijn op zoek naar:

  • Leden die in staat zijn neutraal en onpartijdig op te treden.
  • Leden met enige afstand tot de huidige gang van zaken in de vereniging. Leden van het landelijk bestuur, een afdelingsbestuur of de landelijke kascommissie kunnen in ieder geval niet plaatsnemen in de Commissie van Beroep.
  • Een team met gevarieerde achtergronden en vaardigheden, zoals ervaring met conflicthantering en juridische kennis.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk 7 januari 2022 om 23:59 een motivatiebrief van maximaal 300 woorden te sturen naar secretaris@jongedemocraten.nl. Ga in de brief in op je relevante ervaring en vaardigheden en waarom jij denkt geschikt te zijn voor deze positie. Benoem ook eventuele andere functies die je binnen de JD hebt en de termijn waarvoor je benoemd wil worden.