Moet de overheid maatschappelijk ondernemen stimuleren of is het beter om dit aan de markt over te laten? Dat was één van de hoofdvragen op het symposium over maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR) waarover jongeren op 16 mei in debat gingen met Harry Hummels (professor Sociaal Ondernemerschap), politici van verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven.
Onder bezielende leiding van dagvoorzitter Kellie Liket gingen de jongeren in debat met Myrthe Haase (ABN AMRO), André Veneman (AkzoNobel) en een politieke panel bestaand uit Jan Paternotte (D66), Tom van der Lee (GroenLinks) en Hans van den Heuvel (CDA). In een kritisch optimistische sfeer werd geconcludeerd dat duurzaamheid bovenaan de agenda dient te blijven staan en dat zowel overheid als bedrijven en burgers hiervoor hun verantwoordelijkheid dienen te nemen.
Het symposium is een vervolg op een symposium over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking en werd georganiseerd door de Buitenlandse Zaken van de Jonge Democraten in samenwerking met DWARS (GroenLinks), PerspectieF (CU) en PINK! (PvdD).