In juni is het alweer zo ver: het verkiezen van een nieuw afdelingsbestuur op onze Algemene Afdelingsvergadering (AAV). Schrijf dus vooral 21 juni alvast in je agenda en wie weet word jij wel onze opvolger! Er zijn weinig dingen leuker dan afdelingsbestuur doen. Verderop in deze nieuwsbrief staan de zeven functieprofielen van de verkiesbare functies. Alle functies hebben onderaan een tijdsindicatie staan die aangeeft hoeveel uur je gemiddeld per week bezig bent met je functie. Hieronder valt je eigen takenpakket plus verplichte activiteiten (zoals aanwezig zijn op een congres of kaderweekend). Dan heb je ook altijd nog een aantal taken die je als bestuur onderling wilt verdelen, maar niet zijn gekoppeld aan een specifieke bestuursfunctie. Denk hierbij aan het begeleiden van commissies of het organiseren van een Symposium of Kaderdag. Uiteraard kun je zo druk bezig zijn met de JD als je zelf wilt. 🙂

Op 7 mei & 20 mei zal het huidige bestuur je tijdens twee bestuursinteressemomentjes alles vertellen over de verschillende functies en hoe een bestuursjaar eruit ziet. Of je nu al zeker weet dat je je wil kandideren, of gewoon benieuwd bent wat het inhoudt, iedereen is welkom! Ervaring is voor een bestuursjaar geen vereiste, ook nieuwe leden zijn welkom. Niet lang erna zal er een groepsapp voor geïnteresseerden opgericht worden.

Heb jij interesse in deze functie? Vul dan het onderstaande kandidaatstellingsformulier in en mail het naar secretaris.arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl. Na je aanmelding zal er een gesprek volgen met de sollicitatiecommissie. Officieel kun je je tot aanvang van de AAV van 21 juni aanmelden, maar wij raden je ten zeerste aan om minstens 2 weken van te voren te solliciteren (dus vóór 7 juni), dan heeft de sollicitatiecommissie voldoende tijd om een gesprek in te plannen. Het hebben van een gesprek met deze commissie is niet alleen ontzettend fijn voor jezelf als voorbereiding op je bestuursjaar, maar ook voor de afdeling. De SoCo heeft alvast een aantal tijdslots gereserveerd voor gesprekken: dit zijn woensdag 9 juni; donderdag 10 juni; zondag 13 juni; en dinsdag 15 juni.

Bij vragen over de functie of de procedure kun je iemand van het bestuur benaderen of mailen naar secretaris.arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl.

De vacatures die open staan zijn:
– Voorzitter
– Secretaris
– Penningmeester
– Bestuurslid Organisatie
– Bestuurslid Politiek
– Bestuurslid Profilering
– Bestuurslid Scholing