Sinds vandaag staat de Eerste Kamer te koop als starterswoning op marktplaats. De Jonge Democraten hebben het pand in de verkoop gedaan. Met deze actie willen wij pleiten voor de opheffing van het instituut.

Ondemocratisch

De Jonge Democraten willen de Eerste Kamer liever afschaffen. Voorzitter Dennis van Driel: ‘’De Eerste Kamer vertraagt besluitvorming en is ondemocratisch omdat deze niet rechtstreeks door de bevolking verkozen is, maar door leden van de Provinciale Staten. Het wegvallen van de Eerste Kamer zorgt voor een democratischer parlement, aangezien de Tweede Kamer wel rechtstreeks gekozen wordt.’’ Volgens de Jonge Democraten kan de eigenlijke taak van de Eerste Kamer, het op kwaliteit en grondwettelijkheid beoordelen van wetsontwerpen, overgenomen worden door een Constitutioneel Hof.

Advertentie

In de advertentie, die jammer genoeg al door Marktplaats offline is gehaald, is het volgende te lezen: ‘Het pand is altijd gebruikt door oude mensen dus praktisch gloednieuw. Een stofdoekje over het meubilair halen zou echter geen kwaad kunnen. Door de aanwezigheid van vele achterkamertjes is er altijd voldoende privacy.’