Op maandag 20 juni is het alweer zo ver: we verkiezen een nieuw afdelingsbestuur op onze Algemene Afdelingsvergadering (AAV). Twijfel je of een bestuursfunctie iets voor jou is? Lees dan vooral nog even verder!

Wat doe je als bestuurslid bij de afdeling Arnhem-Nijmegen?
Het afdelingsbestuur van de Jonge Democraten zorgt ervoor dat alles binnen de afdeling soepel verloopt. Verderop in dit bericht staan de zeven functieprofielen van de verkiesbare functies. Alle functies geven onderaan een tijdsindicatie voor hoeveel uur je gemiddeld per week bezig bent met je functie. Daarnaast zijn er evenementen waarbij je wordt verwacht. Denk hierbij aan de congressen en Kaderweekenden. Ook zijn er een aantal taken die je als bestuur onderling wilt verdelen, maar niet zijn gekoppeld aan een specifieke bestuursfunctie. Denk hierbij aan het begeleiden van commissies of het organiseren van een Symposium. Uiteraard kun je zo druk bezig zijn met de JD als je zelf wilt.

Welke functies staan open?
We zoeken een volledig zevenkoppig bestuur! Dat betekent dat de volgende vacatures open staan:
– Voorzitter
– Secretaris
– Penningmeester
– Bestuurslid Organisatie
– Bestuurslid Politiek
– Bestuurslid Profilering
– Bestuurslid Scholing
Onderaan dit bericht kun je de uitgebreide functieprofielen downloaden. Neem deze vooral even door.

Meer weten?
Stuur een mailtje naar Romy (secretaris.arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl) of benader een van de bestuursleden. Ook organiseren we spoedig een bestuursinteressemoment en maken we een appgroep aan met alle geïnteresseerden. Kom vooral even langs als je nieuwsgierig bent; je zit nog nergens aan vast 🙂

Weet je al zeker dat je je wilt kandideren?
Vul dan het onderstaande kandidaatstellingsformulier in en mail het naar secretaris.arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl. Na je aanmelding zal er een gesprek volgen met de sollicitatiecommissie. Officieel kun je je tot aanvang van de AAV van 20 juni aanmelden, maar wij raden je ten zeerste aan om minstens 2 weken van te voren te solliciteren (dus vóór 6 juni), dan heeft de sollicitatiecommissie voldoende tijd om een gesprek in te plannen. Het hebben van een gesprek met deze commissie is niet alleen ontzettend fijn voor jezelf als voorbereiding op je bestuursjaar, maar ook voor de afdeling.