Jonge Democraten die lid zijn van D66 kunnen tot 1 december stemmen op de uiteindelijke kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen! Iedereen die stemrecht heeft, heeft een mailtje ontvangen van D66 Verkiezingen met als onderwerp Stem nú over onze kandidatenlijst. Via de link en dertiencijferige code die je in deze mail ontvangt kan je dus tot 1 december stemmen over de volgorde van kandidaten op de lijst. Ons advies hierbij: stem onze twintigers in de top 20. #20InDeTop20

D66 heeft namelijk een mooie lijst gepresenteerd, waarin diversiteit en talent goed samenkomen, Maar wij missen nog iemand van onze leeftijd binnen de eerste twintig plaatsen op de lijst. En dat is zonde, want dé onderwijs- en klimaatpartij kan niet zonder een jong perspectief in de Tweede Kamer. Iemand die de volgende generaties stemmers opnieuw kan overtuigen van ons verhaal! Zet daarom deze vijf jonge talenten bovenaan jouw lijst:

1. Carline van Breugel (26), plaats 34.

 
Jonge Democraten kennen Carline misschien als portefeuillehouder Diversiteit en Participatie, maar Carline zet zich al vanaf jongs af aan ook in voor goed en toegankelijk onderwijs. Eerst bij het LAKS, daarna als voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond. In die rol was zij een van de voornaamste stemmen in de strijd tegen het leenstelsel. Met Carline in de kamer weten we dus zeker dat er een jonge, getalenteerde vrouw zit die alles op alles gaat zetten om voor jou een goed alternatief op het leenstelsel te regelen.
2. Loes ten Dolle (25), plaats 36.
 
Loes zorgt er als geen ander voor dat de stem van jongeren in de achterhoek wordt gehoord. Als fractievoorzitter van D66 Winterswijk is zij niet alleen betrokken geweest bij de opzet van onze eerste regiocommissie, de Jonge Democraten Winterswijk, maar heeft zij ook ruime ervaring in het vertegenwoordigen van jongeren. Expertise die in de Tweede Kamer onmisbaar is!
3. Stijn Warmenhoven (19), plaats 43.
 
Stijn is met 19 jaar de jongste kandidaat op de lijst, maar staat er absoluut met reden op. Als oprichter van Youth for Climate NL stond Stijn vooraan de linies bij de scholierenprotesten voor een beter en duurzamer klimaat. Met Stijn in de Tweede Kamer zit er een Klimaatdrammer in elke zin van het woord, en dat soort Kamerleden zijn hard nodig! 
4. Rob Hofland (29), plaats 58.
 
Rob is duoraadslid voor D66 Amsterdam, maar is de landelijke politiek zeker niet vreemd. Met Vera Bergkamp heeft Rob als eens in Vak K gezeten, waar normaal gesproken de ministers in de Tweede Kamer zitten, om de wietwet aangenomen te krijgen in het parlement. Dat is ze met vlag en wimpel gelukt, wat natuurlijk veelzeggend is over het politieke talent van Rob!
5. Laura Neijenhuis (28), plaats 64.  
 
Laura kennen we als ex-landelijk bestuurslid van de Jonge Democraten, maar tegenwoordig als lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland namens D66. Daar zet ze zich in voor een inclusieve en duurzame samenleving, maar is bijvoorbeeld ook bezig geweest met het opzetten van een jongerenraad voor de provincie! Een belangrijke stem voor jongeren in de Tweede Kamer, dus!
 
De lijst staat bomvol ander talent, dus kijk ook zeker in het kandidatenboek en check de filmpjes die zij gemaakt hebben. Zorg ervoor dat je vóór 1 december, 12:00 hebt gestemd, en dat je deze vijf jonge toppers bovenaan je lijst hebt gezet!