VJD

VJDDe jeugd heeft de toekomst, dus hou ze te vriend!
De vereniging "Vrienden van de Jonge Democraten" heeft tot doel de inkomsten van de Jonge Democraten te ondersteunen. De vereniging is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen de JD Donateurs en de JD reünistenvereniging. Bent u oud-lid, of draagt u de Jonge Democraten gewoon een warm hart toe, dan kunt u vriend worden van de Jonge Democraten. Door vriend te worden van de Jonge Democraten kunt u er voor zorgen dat jongeren blijvend op een gedegen wijze politieke ervaring opdoen binnen de JD en met eigen ideeën blijven komen.

Politiek bewustzijn begint immers bij de jongeren. In die fase van hun leven moeten zij ervaren wat democratie betekent en welke maatschappelijke rechten en plichten er zijn. Velen zullen de kennis en scholing die ze bij de Jonge Democraten opdoen, meenemen en toepassen binnen D66. De JD'ers van nu zijn de D66'ers van morgen. Daarom doen wij een beroep op u zodat ook de JD'ers van morgen het beste uit zichzelf kunnen halen.

De Vrienden van de Jonge Democraten bouwen aan een fonds voor de Jonge Democraten. Een deel van de gelden komt direct ten goede aan de JD, de rest komt in een fonds waaruit de JD speciale projecten kan financieren. Denk hierbij aan lustrumprojecten, campagnes, of andere incidentele grote uitgaven zoals bijvoorbeeld een nieuwe website.

Als vriend van de Jonge Democraten ontvangt u het Jonge Democraten magazine DEMO, zodat u op de hoogte blijft van wat er zich binnen de vereniging afspeelt. Ook organiseert de VJD met enige regelmaat diners of andere activiteiten voor haar leden. Eens per jaar is er een ledenvergadering, tegelijk met het voorjaarscongres van de Jonge Democraten. Hierbij wordt ook de Jan Willem Bertens trofee uitgereikt aan een Jonge Democraat die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de Jonge Democraten.

Wilt u ook de JD ondersteunen, nu en in de toekomst?
Dat kan door 'Vriend van de Jonge Democraten' te worden. Dit kan al vanaf 30 euro per jaar.
Meld u dan HIER aan

U kunt ook een eenmalige donatie doen op rekeningnummer: NL05 INGB 0000 4154 78 t.n.v. Vrienden van de JD te Utrecht.

Naam: Vereniging Vrienden van de Jonge Democraten
RSIN-nummer: 8047.72.733
E-mailadres: vrienden@jongedemocraten.nl
Doelstelling van de vereniging:
1. De vereniging heeft ten doel het financieel ondersteunen van de vereniging Jonge Democraten, alsmede het bevorderen van het contact van de leden onderling en met de vereniging, alles in de ruimste zin van het woord.
2. De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door financiële fondsvorming, het verzenden van nieuwsbrieven en het organiseren van bijeenkomsten.

Relevante documenten
beleidsplan 2015-2016.
Jaarrekening 2014 + Jaarrekening 2015

Bestuurssamenstelling:

- Voorzitter: Boris van der Ham
- Vice-voorzitter: Reinier Folkerts
- Secretaris: Tom Brouwers
- Penningmeester: Robert Landheer
- Algemeen bestuurslid: Jantien Dekkers
- Algemeen bestuurslid: Sabrina van Eijs
- Algemeen bestuurslid: Joran Oud
- Algemeen bestuurslid: Jan Paternotte

Schuingedrukt is dagelijks bestuur

Beloningsbeleid
De vereniging Vrienden van de Jonge Democraten draait uitsluitend op vrijwilligers. Bestuursleden ontvangen geen vergoedingen anders dan de regulier geldende onkostenvergoeding.

Actuele activiteiten
De VJD heeft tijdens het zomercongres van de Jonge Democraten op 19 juni 2016 de Jan Willem Bertenstrofee uitgereikt.

Contact
Indien u vragen heeft of meer informatie over de Vrienden van de Jonge Democraten wilt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Hieronder vindt u de contactgegevens van de VJD.

Vereniging Vrienden van de Jonge Democraten
Postbus 660
2501 CR Den Haag

F: 070 444 33 76
E: vrienden@jongedemocraten.nl

JD Blog

Lysanne van Schaik - De Directeur

Door: Michiel Ruland Lysanne van Schaik – zelfbenoemd Zeeuws Meisje. Voor het tweede interview reisde ik opnieuw af naar Zeeland. Ditmaal niet naar Vlissingen, maar naar Goes. Bij afstemming van d...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten