Wij zoeken voorzitters voor het inclusiviteitsnetwerk, team Azië, team Noord-Amerika en de debatcommissie (voorzitter en leden)!

Gezocht: voorzitters inclusiviteitsnetwerk 

Wil jij helpen de vereniging inclusiever te maken? Dan is het inclusiviteitsnetwerk iets voor jou! 

Het inclusiviteitsnetwerk houdt zich bezig met de inclusiviteit binnen de vereniging. Dit betekent dat het netwerk het landelijk bestuur adviseert hoe we de vereniging toegankelijk kunnen maken voor iedereen. 

Binnen het netwerk bestaan verschillende subgroepjes die zich inzetten voor verschillende onderwerpen binnen de vereniging, met elk een eigen voorzitter. Deze voorzitters zitten hun groep voor en adviseren het landelijk bestuur over de relevante interne kwesties. Voor het opzetten van het netwerk zijn wij dus op zoek naar verschillende voorzitters, voor onder andere het vrouwennetwerk, neurodiversiteitsnetwerk, LHBTI+netwerk en JD in kleur. De verschillende onderdelen van het netwerk kunnen hierbij nog uitbreiden en veranderen. 

Omdat het inclusiviteitsnetwerk nieuw is, zal op de eerste plaats gewerkt worden aan het opzetten van de subgroepen en de structuur van het netwerk. Wat het netwerk verder doet, bepalen de leden deels zelf. Denk bijvoorbeeld aan interne projecten binnen de vereniging. 

Profiel: 

 • Is lid van de JD en vind het leuk om een groep te leiden 
 • Heeft affiniteit met het onderwerp 
 • Is creatief 
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden 
 • Is zelfstandig en proactief 
 • Is kritisch 
 • Denkt probleemoplossend 

Verlengde deadline: solliciteer voor 15 september 23:59!

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar internezaken@jongedemocraten.nl.

Gezocht: voorzitter, commissielid intern en commissielid extern debatcommissie

Vind jij het leuk om debatactiviteiten te organiseren? Dan is de debat commissie iets voor jou! 

De debatcommissie houdt zich bezig met de organisatorisch kant van het debatteam. De commissie zal verschillende activiteiten organiseren en de deelname aan debattoernooien regelen. De voorzitter zal hierbij leiding geven aan de commissie. Het bestuurslid intern houdt zich bezig met de communicatie met het debatteam en het organiseren van debatmiddagen. Het bestuurslid extern houdt contact met externe partijen. 

Omdat het debatteam nieuw is, zal op de eerste plaats gewerkt worden aan het opzetten van vaste activiteiten en het aanleggen van connecties. Wat het netwerk verder doet, bepalen de leden deels zelf in overleg met het debatteam. 

Profiel: 

 • Is lid van de JD en vind het leuk om zich bezig te houden met debatteren
 • Is organisatorisch sterk
 • Beschikt over communicatieve vaardigheden

Verlengde deadline: solliciteer voor 15 september 23:59!

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar internezaken@jongedemocraten.nl.

Gezocht: voorzitter Team Azië 

We zijn op zoek naar een voorzitter voor het nieuwe team Azië! 

Dit team gaat zich bezighouden met de politieke ontwikkelingen in de regio Azië. Daarover gaat het team activiteiten organiseren voor de hele JD. Daarnaast onderhoudt het team contact met onze zusterorganisaties in Azië. 

Als voorzitter geef je leiding aan dit team, zit je de vergaderingen voor en vertegenwoordig je het team bij het internationaal PKO. 

Ben jij geïnteresseerd in en heb je affiniteit met Noord-Amerika? Wil je andere leden meenemen in jouw enthousiasme door leuke activiteiten te organiseren? Wil je graag verder actief worden binnen de JD? Solliciteer dan voor voorzitter van team Azië! 

Profiel: 

 • Heeft interesse in en affiniteit met de regio Azië 
 • Is zelfstandig en proactief 
 • Is organisatorisch sterk 
 • Is communicatief sterk

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk voor 8 september om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar internezaken@jongedemocraten.nl

Gezocht: voorzitter Team Noord-Amerika 

We zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter voor team Noord-Amerika! 

Het team houdt zich bezig met het volgen van de politieke ontwikkelingen in Canada en de VS en de impact daarvan op Europa en Nederland. Ze houden daarover activiteiten voor de JD en onderhouden namens de JD het contact met de Young Democrats of America en de Young Liberals of Canada. 

Als voorzitter geef je leiding aan dit team, zit je de vergaderingen voor en vertegenwoordig je het team bij het internationaal PKO. 

Ben jij geïnteresseerd in en heb je affiniteit met Noord-Amerika? Wil je andere leden meenemen in jouw enthousiasme door leuke activiteiten te organiseren? Wil je graag verder actief worden binnen de JD? Solliciteer dan voor voorzitter van team Noord-Amerika! 

Profiel: 

 • Heeft interesse in en affiniteit met de regio Noord-Amerika 
 • Is zelfstandig en proactief 
 • Is organisatorisch sterk 
 • Is communicatief sterk

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk voor 8 september om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar internezaken@jongedemocraten.nl.