Voor het septembercongres van 14 september in Den Bosch zijn we op zoek naar 3 Congresvoorzitters en 7 leden voor de Stem- en Notulencommissie! Wil jij centerstage zitten bij een van de belangrijkste momenten van het JD-jaar en eraan bijdragen dat het congres op rolletjes verloopt? Meld je dan nu aan!

Congresvoorzitters (CVZ)
Om alles in goede banen te leiden zijn er voor dit politiek congres vier congresvoorzitters nodig. Als congresvoorzitter heb je een zeer belangrijke functie; je moet goed kunnen luisteren, anticiperen, op tijd kunnen ingrijpen en de discussie soepel laten verlopen. Ook wordt grondige kennis van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement verwacht en is goede kennis van de vereniging noodzakelijk.

De congresvoorzitters worden begeleid door de Landelijk Secretaris en beslissen samen met het Landelijk Bestuurslid Politiek over de volgorde van de agenda van de ALV. De deadline voor sollicitaties voor congresvoorzittersschap is 24 augustus 23.59 uur. Bij sollicitaties voor deze functie ontvangen we graag een korte motivatiebrief van maximaal 300 woorden. 

Stem- en notulencommissie (SNC)
De Stem- en Notulencommissie houdt zich bezig met – zoals de naam al doet vermoeden – het tellen van de stemmen en notuleren tijdens het congres. Na het congres ben je ook mede-verantwoordelijk voor de goede afwikkeling van de notulen. Zonder jou kan er niet gestemd worden en is er dus geen congres mogelijk! Het is belangrijk dat je precies te werk gaat. Voorafgaand aan het congres krijg je een voorbereidende training zodat je precies weet wat er in welke situatie van je verwacht wordt.

De leden van de Stem- en Notulencommissie worden ook begeleid door de secretaris. De deadline voor sollicitaties voor de Stem- en Notulencommissie is ook 24 augustus 23.59 uur.

Alle sollicitaties kunnen gestuurd worden naar Julia op secretaris@jongedemocraten.nl. Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met Julia!