Europa is verbonden. Dat weet onze generatie als geen ander. Een snelle vlucht naar Londen, Rome, of Praag is niets anders dan normaal voor ons. Maar wij weten ook dat deze verbondenheid binnen het continent niet houdbaar is. Vliegschaamte bekruipt ons. Het is tijd voor een waardig alternatief. Omdat jij de kans moet hebben om Europa te verkennen, zonder dat de planeet daarvoor hoeft te betalen.


Een alternatief met visie. Een Railroad to the Future. Zo heet het plan van de Jonge Democraten om een netwerk van hogesnelheidstreinen aan te leggen door heel Europa. Van Amsterdam tot Athene. Van Madrid tot Moskou. Het is een ambitieus plan, dat niet van vandaag op morgen uitgevoerd kan worden. Maar Railroad to the Future brengt een toekomstperspectief: een visie van de trein als een serieus alternatief voor de Europese luchtvaart dat duurzaam, snel en bovenal gemakkelijk voor de reiziger is.
Vandaag overhandigen de Jonge Democraten dit plan aan Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat namens D66. Het volgende station waar wij dit plan gaan pitchen? De Europese Unie! Blijf de Jonge Democraten dus volgen op Twitter, Instagram. Facebook en deze site voor meer updates.

Ontdek ook waar een Railroad to the Future ons heen leidt. Lees hier het plan: https://drive.google.com/file/d/1KfHgQiRxWiFoSkXE5roLvnpMbvHuvH-R/view?usp=drivesdk

English version of the plan: https://drive.google.com/file/d/1lmthnrNOefLf1UvqV-XROa1XWaPo-b4a/view?usp=sharing