Voor de vacatures ‘Lid Gezelligheidscommissie’, ‘Lid Regiocommissie Noord-Holland Noord’ en ‘Lid Actviteitencommissie’ gelden geen deadlines.


Lid Regiocommissie Noord-Holland Noord

Afdeling Amsterdam is groter dan Amsterdam zelf, en daarom willen we ook leden in het noorden van Noord-Holland mee laten doen binnen onze afdeling op een manier dat ze niet de hele provincie hoeven af te reizen.

Om dit in goede banen te leiden hebben we de commissie Noord-Holland Noord opgericht, die zich bezig zal houden met het organiseren van activiteiten in de regio, en creëren van politieke output voor (lokale) media over (lokale) onderwerpen. Hiervoor zoeken we bestuursleden die zich willen inzetten voor de regio!

Als bestuurslid houd je je bezig met bovengenoemde taken, en werk je eraan om (nieuwe) leden te activeren. Je exacte taken stem je af met je mede bestuursleden. Er staat 2 tot 3 uur voor deze punctie per week, met 2 vergaderingen per maand, en in ieder geval één activiteit. Al kan dit in deze beginfase soms wat hoger en soms ook wat lager uitvallen.

Wie ben jij?

 • Je bent iemand die maatschappelijk betrokken is in de regio.
 • Je wilt graag actief meehelpen binnen en buiten de vereniging.
 • Je bent creatief en proactief.

Wat ga je doen?

 • Meehelpen met het organiseren van interessante en leuke activiteiten georganiseerd door en voor onze leden.
 • Het schrijven van stukken voor de media, zoals persberichten en opinieartikelen. 
 • Het in de gaten houden van de Noord-Holland Noordse politiek. 

Wat krijg je er voor terug?

 • Je vergroot je netwerk, zowel binnen als buiten de vereniging.
 • Voldoening als mensen het naar hun zin hebben op een activiteit die jij mede organiseert.
 • Een flinke dosis organisatorische vaardigheden waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.
 • Jouw geschreven teksten zijn straks JD en/of D66 beleid of komt in de krant te staan!

Geïnteresseerd?: Stuur dan een mailtje naar profileringamsterdam@jongedemocraten.nl


Lid Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie organiseert, in samenwerking met het afdelingsbestuur, 1x per maand een inhoudelijke activiteit voor de leden van de afdeling. Als lid ben je medeverantwoordelijk voor het verzinnen en organiseren van activiteiten voor de leden van onze prachtige vereniging. Het commissie heeft veel vrijheid wat betreft thema’s of onderwerpen waar ze activiteiten op willen zetten, zolang het maar representatief is voor een politieke jongerenorganisatie. Je zou kunnen denken aan debatten organiseren of interessante gastsprekers uitnodigen om een discussieavond te hebben over een bepaalde thema of onderwerp.

Als lid van het activiteitencommissie weet je als geen ander wat voor leuke activiteiten je kunt verwachten bij een politieke jongeren organisatie. Er staat ongeveer 2 tot 3 uur per week voor deze functie, denk hierbij aan 1 tot 2 (online) vergaderingen per maand, het helpen van het organiseren van een maandelijkse activiteit, en hierbij aanwezig zijn.

Wie ben jij?
– Je bent iemand die maatschappelijk betrokken is.
– Je wilt graag actief meehelpen binnen en buiten de vereniging.
– Je bent creatief en proactief.
– Je denkt graag mee over de activiteiten die wij als vereniging organiseren.

Wat ga je doen?
– Meehelpen met het organiseren van interessante en leuke activiteiten georganiseerd door en voor onze leden.
– Nadenken wat voor acties en activiteiten leuk zijn voor een om bij aanwezig te zijn.
– Thema’s of onderwerpen aankaarten door hier activiteiten of acties over te organiseren.

Wat krijg je er voor terug?
– Je vergroot je netwerk, zowel binnen als buiten de vereniging.
– Voldoening als mensen het naar hun zin hebben op een activiteit die jij verzonnen of georganiseerd hebt.
– Een flinke dosis organisatorische vaardigheden waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar organisatie.amsterdam@jongedemocraten.nl

Lid Gezelligheidscommissie

Hou jij van een goede borrel en ben je creatief? Zie jij altijd kansen in om een groep samen te brengen? Kom dan bij het gezelligheidscommissie! Als bestuur zien wij deze kansen namelijk ook, en om deze kansen zo maximaal mogelijk te benutten willen wij een actief gezelligheidscommissie oprichten die minstens 1x keer in de maand een leuke gezelligheids activiteit voor onze leden organiseert. Hiermee proberen wij leden actief te houden en elkaar de mogelijkheid te bieden om je connecties uit te breiden.

Als lid van het commissie verwachten we dat je twee keer in de maand een avond beschikbaar bent voor vergaderingen en eventueel, ligt er uiteraard aan hoe actief je wilt zijn, een aantal uurtjes voor jezelf. Verder verwachten we dat je zelf graag ook enthousiast bij de gezelligheidsactiviteiten bent!

Tenslotte houd je er ook nog eens een groep goede vrienden en een hecht commissie aan over. Je raakt meer betrokken als JD’er en ontwikkelt nieuwe connecties.

Samenvattend, wil jij je graag inzetten voor de JD door middel van het organiseren en meedenken over de gezelligheid en de uitbreiding hiervan binnen de JDA, heb je 2 a 3 uurtjes in de week hiervoor over en hou je zelf ook van een lekker biertje meedrinken? Dan kunnen we jou niet missen bij het gezelligheidscommissie!

Wie ben jij?
– Je bent een gezelligheids junkie.
– Je vindt het leuk om originele en creatieve gezelligheidsactiviteiten te bedenken en te organiseren.
– Je wilt een actieve bijdrage leveren aan de vereniging.

Wat ga je doen?
– Samen met het commissie gezelligheidsactiviteiten organiseren voor een door de leden.
– Door middel van deze activiteiten ledenbinding creëren.

Wat krijg je ervoor terug?
– Een flinke portie organisatorische ervaring.
– Vrienden voor het leven!

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl


Vacature Penningmeester 2022-2023

Op 28 september is het zover: de wissel-AAV! Op deze avond verkiezen wij onder andere de nog vacante functies in ons afdelingsbestuur. Hieronder lichten we toe wat één van deze functies inhoudt: de penningmeester.

Wie ben jij? 

Heb je affiniteit met financiën, ben je integer en kan je het overzicht goed bewaren? Kandideer je dan als penningmeester! Je hoeft geen eerdere bestuurservaring te hebben of al ervaring te hebben binnen de JD, jouw motivatie en enthousiasme is het allerbelangrijkste! 

Degene die deze functie bekleed is verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiën van de afdeling. Je stelt een begroting op, houdt de jaarrekening bij en bent op de hoogte de van de inkomsten en uitgaven van onze afdeling. Op die manier kan jij als penningmeester invloed hebben op de koers van de afdeling. Tevens ben je in het bezit van onze bankpas (die alleen jij mag gebruiken). Jij beslist onder andere waar het geld het volgende jaar naartoe mag gaan en wat voor toffe dingen je samen gaat organiseren.

Wat kan het afdelingsbestuur jou bieden?
Als afdelingsbestuurslid ben je verantwoordelijk voor het bestuur van de afdeling, en is het een uitgelezen kans om jouw bestuursvaardigheden te ontwikkelen. Je bouwt een netwerk op met onder andere de landelijke penningmeester en andere besturen, en natuurlijk bied het een kans om met financiële middelen te werken en ervaring op te doen m.b.t boekhouden.
Tevens ben jij als penningmeester deel van het kader, en heb je toegang tot de scholing van de Jonge Democraten. Zo krijg je toegang tot onze kaderweekenden waar gratis trainingen aangeboden worden, en je in contact komt met alle andere kaderleden van de JD.

Dit lijkt mij leuk, wat nu?

Twijfel je nog? We denken graag mee! Je kunt op de website bij het kopje “Bestuur” al onze e-mailadressen vinden. Vragen over de procedure? Neem dan contact op met Nadia via secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl of met Vincent via voorzitteramsterdam@jongedemocraten.nl.

Je kunt je tot 21 september kandideren door dit kandidaatstellingsformulier in te vullen en op te sturen naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl. Daarna zul je benaderd worden om een gesprek met de RvA (Raad van Advies) in te plannen.

Vacature Bestuurslid Organisatie 2022-2023

Op 28 september is het zover: de wissel-AAV! Op deze avond verkiezen wij onder andere de nog vacante functies in ons afdelingsbestuur. Hieronder lichten we toe wat één van deze functies inhoudt: Bestuurslid Organisatie.

Wat houdt de functie in?

Als bestuurslid organisatie heb je een belangrijke en verantwoordelijke rol. Het is namelijk jouw functie om te zorgen dat de agenda van onze prachtige vereniging vol blijft met een wijde variatie aan activiteiten; leuke, interessante en leerzame.

Als organisator ben je voornamelijk bezig met het lobbyen voor- en voorbereiden van evenementen zoals debatten, sprekers, thema avonden, trainingen en borrels. Uiteraard hoef je dit niet alleen te doen maar werk je samen met leden, werkgroepen, commissies, andere afdelingen en andere politieke jongerenorganisaties. Wel is het essentieel dat jij een overzicht houdt en een leidende rol neemt in dit proces. Je bent namelijk dé contactpersoon voor en over elke activiteit.

Wat ga je doen?

Hoe de functie precies wordt ingevuld, verschilt per bestuur/persoon. De volgende kerntaken behoren tot de functie van een bestuurslid Organisatie:

 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatorische taken van onze activiteiten
 • Je bent dé contactpersoon, zowel binnen als buiten de vereniging of politiek, bijvoorbeeld in werkgroepen/commissies of met experts die je als spreker wilt uitnodigen
 • Je leert overzicht te houden en leert hoe je problemen oplost als er iets tegenzit
 • Je kan veel creativiteit kwijt in het bedenken en organiseren van activiteiten
 • Je leert heel goed om ideeën en doelen om te zetten naar concrete acties en taken
 • Je vergaart een flinke dosis organisatorische skills waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Wie ben jij?

Voor het uitvoeren van de taken zijn er een aantal kwaliteiten gedefinieerd die een goed bestuurslid Organisatie kenmerken. Dit betekent uiteraard niet dat je over alle competenties hoeft te beschikken. Zie deze punten vooral als leerpunten en doelen waar je naartoe kunt werken:

 • Je bent organisatorisch sterk;
 • Je hebt een helikopterview zodat je alles rondom een activiteit kan overzien;
 • Je bent pro-actief;
 • Je bent flexibel;
 • Je kan dingen regelen; en
 • Je kan mensen aansturen wanneer nodig.

Dit lijkt mij leuk, wat nu?

Twijfel je nog? We denken graag mee! Je kunt op de website bij het kopje “Bestuur” al onze e-mailadressen vinden. Vragen over de procedure? Neem dan contact op met Nadia via secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl of met Vincent via voorzitteramsterdam@jongedemocraten.nl.

Je kunt je tot 21 september kandideren door dit kandidaatstellingsformulier in te vullen en op te sturen naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl. Daarna zul je benaderd worden om een gesprek met de RvA (Raad van Advies) in te plannen.