Zit jij aan het einde van je studie of het begin van je carrière en ben je op zoek naar een vliegende start van je carrière? Dan is JD Academy iets voor jou!

Dit is een traject van vier maanden waarbij deelnemers worden geholpen bij hun carrière in de politiek, publieke sector of het bedrijfsleven. Om dit te doen zullen er verschillende trainingsdagen zijn. Tijdens deze dagen zullen je kennis en vaardigheden worden verbeterd.

We zullen ons richten op vaardigheden die relevant zijn aan het begin van je carrière, maar ook het gesprek voeren over onderwerpen die belangrijk zijn tijdens je carrière. De JD Academy gaat daarnaast in op je persoonlijke ontwikkeling en wat jij zou willen bereiken. Daar hoort bij dat je tijdens dit traject een persoonlijke mentor toegewezen krijgt die actief is in de politiek, de publieke sector en/of het bedrijfsleven.  Deze mentor zal jou helpen bij het bereiken van je persoonlijke leerdoelen, maar ook een kijkje geven in zijn of haar dagelijkse leven.

De JD Academy is op de volgende data, hou die dus alvast vrij:

 • 8 mei

 • 19 juni

 • 9 juli

 • 27 augustus

Voor deelnemers is het een vereiste om (bijna) klaar te zijn met je studie en je al enige tijd bezig te houden met de eerste stappen binnen je carrière. Verder is ervaring bij de Jonge Democraten een pré, denk hierbij aan ervaring als afdelingsbestuur, binnen een werkgroep of in andere teams van de JD.

Er zijn maximaal 10 plekken. Aanmelden kan tot en met 24 april om 23:59 door te mailen naar internezaken@jongedemocraten.nl. Om een selectie te maken vragen we je om de volgende zaken bij te voegen bij je sollicitatie:

 • CV

 • Een motivatiebrief waarin je ingaat op:

  1. waarom je geschikt bent.

  2. waarom je het traject nu zou willen doen.

  3. waar zou je over 5 jaar willen zijn?

  4. waar zou je op het hoogtepunt van je carriere willen staan?

  5. in welke sector zou je actief willen zijn?

Mocht je nog vragen hebben kun je contact opnemen door te mailen naar internezaken@jongedemocraten.nl of door Silke een appje te sturen!