Wist je dat er ooit een JD afdeling Zoetermeer was? Weet je wat Jan Paternotte en Rob Jetten bij de JD gedaan hebben? Lijkt het je leuk om de geschiedenis van de JD te verkennen? Meld je dan aan voor de historische commissie!

Op dit moment zijn de archieven van de JD erg incompleet. We hebben een fysiek archief in Groningen en verder enkele dingen in de Google Drives staan. De historische commissie zal zich bezighouden met het archief van de Jonge Democraten bijhouden en uitbreiden door bijvoorbeeld met (oud-)Jonge Democraten in gesprek te gaan en informatie te documenteren. Ook helpt de commissie met het digitaliseren van de archieven. De commissie kan ook fungeren als een kenniscentrum over het verleden van de JD. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het lustrum van afdelingen en van de landelijke JD.

Lijkt het je leuk om je hiermee bezig te houden? Stuur dan een mailtje naar secretaris@jongedemocraten.nl. Ook zoeken we een voorzitter voor de commissie. Als je dit iets lijkt, voeg dan een motivatie toe aan je mailtje! Dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek op het Landelijk Bureau of online!