Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JDA (PJO breed): Jongeren en de Noord-Hollandse energietransactie

In het kort

9 juni om 19:30 21:30

Tickets

Beschrijving

Op 1 juli wordt de Regionale Energiestrategie 1.0 vastgesteld voor Noord-Holland. Hierin wordt vastgelegd welke energiedoelstellingen Noord-Holland wil halen en hoe we dat willen gaan doen. Dit brengt spannende keuzes met zich mee, zoals de vraag ‘Welke energiebronnen gaan we gebruiken?’ en ‘Waar gaan we dit doen?’.
Die keuzes hebben natuurlijk gevolgen voor ons als volgende generatie. Daarom willen we in gesprek gaan over wat deze RES voor ons betekent en hoe jongeren, in de toekomst, beter bij dit soort onderwerpen betrokken kunnen worden.
Dit doen we met alle belangrijke betrokken partijen. Zo zal het onderwerp ingeleid worden door vertegenwoordigers van de belangrijke energiemaatschappij Vattenfall en gedeputeerde Edward Stigter. Daarna gaan we in groepjes in gesprek over het onderwerp waarbij politici aanwezig zullen zijn als toehoorders. Het doel is om aan het einde van de avond concrete ideeën en plannen te hebben waar we verder mee aan de slag kunnen.
De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van de PvdA Noord-Holland door de politieke jongerenorganisaties CDJA, DWARS, Jonge Democraten, JovD, Jonge Socialisten en PINK! en de organisatie Jong RES. Voor nu gaan we uit van een online bijeenkomst. Het evenement vindt plaats op 9 juni om 19:30.
Je kan je aanmelden via de volgende link:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfik5zFMwx…/viewform…