Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JD Brabant: Interesse avond kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen

In het kort

29 juli om 20:00 21:00

Tickets

Beschrijving

Zoals velen van jullie al zullen weten komen de gemeenteraadsverkiezingen al weer langzaamaan om de hoek kijken. Veel partijen beginnen zich voor te bereiden en in verschillende gemeentes staat de kandidaatstelling voor gemeenteraadsleden al open.
Hoewel het vaak minder in de spotlight staat dan landelijke politiek, is de provinciale en plaatselijke politiek minstens even belangrijk. Dit is vaak waar concrete beslissingen worden genomen die grote invloed kunnen hebben op de lokale gemeenschap. Het is daarom jammer om te zien dat ook hier jongeren vaak ondervertegenwoordigd zijn.

In deze online activiteit gaan we in gesprek met Bart Lauwen, Lijsttrekker van Breda. We gaan het hebben over hoe het is om je te kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen, hoe campagnevoeren precies in zijn werk gaat en wat je kan verwachten als je gekozen wordt. Ook krijgt iedereen uitgebreid de kans om alle vragen en twijfels te benoemen die ze mogen hebben over de gemeenteraadsverkiezingen.

We organiseren deze activiteit online, zodat hij toegankelijk is voor iedereen in Brabant, of ze nu uit de stad komen of juist in een kleinere gemeente wonen. Twijfel je dus of je je wilt kandideren, heb je er nog niet over nagedacht, of interesseer je je gewoon in de lokale politiek? Dan hopen we je komende donderdag vooral te zien!

Datum: Donderdag 29 Juli
Inloop: Vanaf 19:45 uur
Start: 20:00 uur
Locatie: Zoom. Link: https://us02web.zoom.us/j/87985606240