Vorig jaar zijn we door de verhuurder geconfronteerd met een plan voor grootschalige renovatie van het huidige pand van de JD. Na de mogelijkheden te hebben onderzocht om in het huidige pand te kunnen blijven zitten tot aan het einde van het huurcontract (1-1-2020), is gebleken dat dit voor teveel overlast zou zorgen . Het complex de Haagsche Bluf gaat op korte termijn volledig op de schop en de panden zullen van binnen helemaal worden uitgegumd.
Omdat wij als Jonge Democraten nog een huurcontract hebben tot eind 2019, is de verhuurder verplicht om een passend alternatief te bieden bij renovatiewerkzaamheden. Een alternatief voor de Haagsche Bluf moet voor ons aan een aantal voorwaarden voldoen. Voorop staat dat de financiële voorwaarden minimaal gelijk blijven. Daarnaast dient ons kantoorpand ook als verenigingspand, dus een alternatief moet daar geschikt voor zijn. Dat betekent dat het mogelijk moet blijven om activiteiten in het pand te organiseren, en dat het goed bereikbaar moet zijn met het OV.
De verhuurder heeft als alternatief een ruimte in het Lange Voorhout 86 (Den Haag) aangeboden. Het voorstel voldoet aan bovengenoemde voorwaarden voor huisvesting en ligt bijna naast het Binnenhof. De nieuwe locatie is zelfs nog beter bereikbaar met het OV (op 10 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal). Een bijkomende verbetering van het nieuwe pand is dat deze rolstoeltoegankelijk te maken is. Daarom zijn we op 08-02-2018 akkoord gegaan met het alternatieve pand.
De daadwerkelijke verhuizing zal plaatsvinden vanaf 1 april. We hebben hier bewust voor gekozen om de verhuizing niet in de weg te laten zitten met de campagne voor de verkiezingen, ook al zullen er waarschijnlijk al werkzaamheden zijn bij het huidige kantoorpand.
Daarnaast gaan we ook op heel korte termijn de ruimte opnieuw bezichtigen.
Hierbij zijn alle leden uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen in het nieuwe pand! Dit zal plaatsvinden op 15 februari om 20:00. Iedereen is  welkom.