Blogpost

Symposium over maatschappelijk ondernemen

Hoe kan de overheid maatschappelijk ondernemen stimuleren of is het beter om dit aan de markt over te laten? Dat was één van de hoofdvragen op het symposium over maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR) waarover jongeren op 16 mei in debat gingen met professor Sociaal Ondernemerschap Harry Hummels, politici van verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven.
Onder bezielende leiding van dagvoorzitter Kellie Liket gingen de jongeren in debat met Myrthe Haase (ABN AMRO), André Veneman (AkzoNobel) en een politieke panel bestaand uit Jan Paternotte (D66), Tom van der Lee (GroenLinks) en Hans van den Heuvel (CDA). In een kritisch optimistische sfeer werd geconcludeerd dat duurzaamheid bovenaan de agenda dient te blijven staan en dat zowel overheid als bedrijven en burgers hiervoor hun verantwoordelijkheid dienen te nemen.
Het symposium is een vervolg op een symposium over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking en werd georganiseerd door de Buitenlandse Zaken van de Jonge Democraten in samenwerking met DWARS (GroenLinks), PerspectieF (CU) en PINK! (PvdD).
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten