Blogpost

Symposium over maatschappelijk ondernemen

Hoe kan de overheid maatschappelijk ondernemen stimuleren of is het beter om dit aan de markt over te laten? Dat was één van de hoofdvragen op het symposium over maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR) waarover jongeren op 16 mei in debat gingen met professor Sociaal Ondernemerschap Harry Hummels, politici van verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven.
Onder bezielende leiding van dagvoorzitter Kellie Liket gingen de jongeren in debat met Myrthe Haase (ABN AMRO), André Veneman (AkzoNobel) en een politieke panel bestaand uit Jan Paternotte (D66), Tom van der Lee (GroenLinks) en Hans van den Heuvel (CDA). In een kritisch optimistische sfeer werd geconcludeerd dat duurzaamheid bovenaan de agenda dient te blijven staan en dat zowel overheid als bedrijven en burgers hiervoor hun verantwoordelijkheid dienen te nemen.
Het symposium is een vervolg op een symposium over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking en werd georganiseerd door de Buitenlandse Zaken van de Jonge Democraten in samenwerking met DWARS (GroenLinks), PerspectieF (CU) en PINK! (PvdD).
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

zaterdag 24 juni 10:00
Symposium Duurzaamheid [AFGELAST] - Utrecht
zaterdag 24 juni 12:00
Zomerborrel + Duathlon 2017 - Leiden-Haaglanden
zaterdag 24 juni 13:00
Afdelingscongres! - Amsterdam
zondag 25 juni 12:00
Heel JD Hapt - Overijssel
maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten