Blogpost

Symposium over maatschappelijk ondernemen

Hoe kan de overheid maatschappelijk ondernemen stimuleren of is het beter om dit aan de markt over te laten? Dat was één van de hoofdvragen op het symposium over maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR) waarover jongeren op 16 mei in debat gingen met professor Sociaal Ondernemerschap Harry Hummels, politici van verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven.
Onder bezielende leiding van dagvoorzitter Kellie Liket gingen de jongeren in debat met Myrthe Haase (ABN AMRO), André Veneman (AkzoNobel) en een politieke panel bestaand uit Jan Paternotte (D66), Tom van der Lee (GroenLinks) en Hans van den Heuvel (CDA). In een kritisch optimistische sfeer werd geconcludeerd dat duurzaamheid bovenaan de agenda dient te blijven staan en dat zowel overheid als bedrijven en burgers hiervoor hun verantwoordelijkheid dienen te nemen.
Het symposium is een vervolg op een symposium over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking en werd georganiseerd door de Buitenlandse Zaken van de Jonge Democraten in samenwerking met DWARS (GroenLinks), PerspectieF (CU) en PINK! (PvdD).
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten