Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond Digitaal Onderwijs

In het kort

2 december om 19:45 22:00

Beschrijving

Door de corona crisis zijn scholieren en studenten in korte tijd in het diepe gegooid met online onderwijs. Waar ze eerst samen met vrienden en soms wel een paar honderd medestudenten in een collegezaal zaten, zitten ze nu hele dagen achter hun laptop en kijken ze toe hoe een professor zijn uiterste best doet zijn scherm met geluid te delen. De corona crisis heeft de digitalisering van het onderwijs op een sneltrein gezet, en heeft ons dus kennis laten maken met de potentie ervan. Deze snelle verandering legde echter ook nadelen en problemen bloot. Op een dag komt de corona crisis ten einde. Dan komen we voor de vraag te staan: willen we digitaal onderwijs blijven gebruiken in het hoger onderwijs en zo ja, in welke mate?

Met het oog op de toekomst is het daarom nu al belangrijk om te reflecteren op de voor- en nadelen van digitaal onderwijs. Welke vorm van digitaal onderwijs is wenselijk, en moet een student de keuze hebben om ook op de campus les te krijgen? Kan de kwaliteit van onderwijs in digitale vorm online gewaarborgd blijven? Welke basisvoorwaarden zouden er moeten zijn voor digitalisering van het onderwijs? Welke rol speelt kansenongelijkheid?

Over deze vragen gaan we 2 december met elkaar in gesprek. Tijdens deze thema-avond gaan we met elkaar de discussie aan en peilen we de mening van JD’ers over dit onderwerp. De input zal onder andere gebruikt worden voor het vormgeven van ons politiek programma.

De avond is geïnitieerd door het Politiek Team Brabant en wordt georganiseerd in samenwerking met de werkgroepen Onderwijs en Wetenschap, Digitalisering en Automatisering, Filosofie, en Diversiteit en Participatie en de afdelingen Brabant, Amsterdam, Arnhem-Nijmegen, Rotterdam en Groningen. Het belooft dus groots te worden! De avond zal online via ZOOM georganiseerd worden. De link zal via de site en binnen de afdelingen gedeeld worden. Wees erbij en praat mee!