Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass lokale politiek: invloed in de raad

In het kort

29 november om 20:00 22:00

Tickets

Beschrijving

Hoe pak jij als jongere je kans om iets te in je gemeente voor elkaar te krijgen tussen raadsleden, wethouders en de burgemeester? Hoe zorg je ervoor dat de gemeente naar jouw ideeën luistert?  In de masterclass Lokale Politiek leggen verschillende raadsleden en bestuurders uit hoe jij invloed kan uitoefenen op jouw woonplaats. In vijf online sessies leer jij van de Jonge Democraten alles over lokaal invloed uitoefenen, politieke spelers en gemeentelijke machtspelletjes. Dan kan jij je kans pakken in jouw stad of dorp!

De vierde sessie wordt gegeven door Corine Hamer, fractievoorzitter in Leiderdorp. Zij vertelt je alles over hoe je invloed krijgt in de gemeente. Bij wie moet je zijn om je ideeën werkelijkheid te maken? Hoe voer je nou succesvol een ‘lobby’ uit in jouw stad of dorp?

Geïnteresseerd in de politiek van je gemeente? Wil jij de kans hebben om jouw ideeën werkelijkheid maken? Of heb je zelfs de ambitie om raadslid te worden? Check op de dag van de training dan de ZOOM-link op deze pagina. Ook kan je je hier aanmelden voor een nieuwsbrief om ZOOM-links te ontvangen en zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van deze masterclass: https://forms.gle/nHrSFxwhZiwyGBtJA

Niet-leden zijn van harte welkom. Ook als je nog weinig of geen kennis en ervaring hebt in de politiek, willen we je helpen dit te bereiken.