Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass lokale politiek: bestuurders op het platteland

In het kort

15 november om 20:00 22:00

Tickets

Beschrijving

ZOOM-link (open vanaf 19:45!): klik hier

Hoe pak jij als jongere je kans om iets te in je gemeente voor elkaar te krijgen tussen raadsleden, wethouders en de burgemeester? Hoe zorg je ervoor dat de gemeente naar jouw ideeën luistert?  In de masterclass Lokale Politiek leggen verschillende raadsleden en bestuurders uit hoe jij invloed kan uitoefenen op jouw woonplaats. In vijf online sessies leer jij van de Jonge Democraten alles over lokaal invloed uitoefenen, politieke spelers en gemeentelijke machtspelletjes. Dan kan jij je kans pakken in jouw stad of dorp!

De derde sessie wordt gegeven door Hielke Westra, wethouder in de gemeente Westerkwartier. Hij vertelt over hoe zijn dag als wethouder eruit ziet, hoe de verhoudingen tussen gemeenteraad en gemeentebestuur is, maar ook over hoe het is om politiek te bedrijven in een kleinere regio.

Geïnteresseerd in de politiek van je gemeente? Wil jij de kans hebben om jouw ideeën werkelijkheid maken? Of heb je zelfs de ambitie om raadslid te worden? Check op de dag van de training dan de ZOOM-link op deze pagina. Ook kan je je hier aanmelden voor een nieuwsbrief om ZOOM-links te ontvangen en zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van deze masterclass: https://forms.gle/nHrSFxwhZiwyGBtJA

Niet-leden zijn van harte welkom. Ook als je nog weinig of geen kennis en ervaring hebt in de politiek, willen we je helpen dit te bereiken.