Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JD A-N: Seminar met Jan Terlouw

In het kort

30 september om 20:00 21:30

Tickets

Beschrijving

Klimaatverandering leek altijd ver weg. Niets is minder waar. De afgelopen zomers braken regelmatig records, van droogte- en hitterecords tot overstromingen in Limburg en buurlanden. De effecten van de stijging van de temperatuur op aarde zijn elke dag zichtbaar. Deze ontwikkeling vraagt snel om een antwoord. Zeker als het gaat om de inrichting van onze steden en het stedelijke knooppunt Arnhem-Nijmegen. We zullen ons moeten voorbereiden op deze verandering. Van natuur-inclusief bouwen, tot groene daken, van een waterstofauto tot grote waterpleinen. De klimaatverandering vraagt om actie. Niet morgen, maar NU!

Tijdens dit seminar staat het klimaat centraal en beantwoorden we de vraag hoe het stedelijk gebied Arnhem-Nijmegen zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op de toekomst. De Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen en D66-Arnhem slaan de handen ineen en hebben een prominent D66-lid als keynote speaker: Jan Terlouw, oud-minister, en Commissaris van de Koning van de Provincie Gelderland en natuurlijk auteur van vele boeken. Terlouw zal een introductie geven over zijn perspectief op klimaatverandering: waar staan we en wat is nodig van politiek en van beleidmakers? En waarom kunnen we niet wachten tot morgen. Maar moeten we handelen vandaag? Na zijn toespraak zullen lokale experts en de D66-lijsttrekkers van Arnhem en Nijmegen reageren op de mogelijkheden rondom energie en duurzaam bouwen in onze regio. Uiteraard kunnen er ook vragen vanuit de zaal worden gesteld.

Zowel leden als niet-leden zijn welkom en het event wordt gehouden binnen de nu geldende corona-richtlijnen. Dit betekent dat iedereen coronatoegangsbewijs moet laten zien (QR-code met negatieve test/vaccinatie/herstelbewijs). Er geldt een maximum aantal van 120 deelnemers en wordt er gelivestreamd.

Het seminar begint ‘s avonds om 20.00, de inloop vanaf 19.30. Locatie zal Rozet in Arnhem zijn. Na afloop volgt een borrel in restaurant Momento in Rozet.

Inschrijven is verplicht, dat kan onderaan via de website van D66 Arnhem.