Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JD A-N: Prof. dr. E.J.P.G. Denessen over kansenongelijkheid

In het kort

24 januari om 20:00 22:00

Tickets

Beschrijving

Ongelijke kansen in het onderwijs

Op maandagavond 24 januari organiseren de werkgroep Onderwijs van de Jonge Democraten en de werkgroep Kansengelijkheid van D66 Rijk van Nijmegen tussen 20 en 22 uur een interessante online presentatie over ongelijke kansen in het onderwijs: wat kunnen we er tegen doen? Te gast is bijzonder hoogleraar Eddie Denessen. 

Ongelijke kansen in het onderwijs staan in het centrum van de aandacht van het onderwijsbeleid. In het rapport ‘De Staat van het Onderwijs’ (2016) laat de inspectie zien dat de kansen van kinderen van hoogopgeleide ouders flink zijn toegenomen ten opzichte van de kansen van kinderen van laagopgeleide ouders. De afgelopen twee jaar is door de herhaaldelijke sluiting van scholen vanwege de Covid-pandemie de kansenongelijkheid vergroot.

In zijn lezing zal Eddie Denessen een analyse presenteren van gelijke kansen en gaat hij in op factoren die binnen de school van invloed zijn op de schoolloopbanen van kinderen met verschillende sociaal-culturele achtergronden. Hij zal laten zien dat het werken aan gelijke 

kansen betekent dat scholen gerichte (en soms lastige) keuzes moeten maken voor een ongelijke behandeling van leerlingen in de school en de klas. 

Tijdens de sessie is gelegenheid om ook vragen te stellen en na zijn presentatie mee te praten. Ook het delen van eigen ervaringen zijn welkom!

Inloop: 19:45
Start: 20:00

Zoomlink: https://zoom.us/j/97296696127