Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In gesprek met: Progressieve Jongeren uit de Westelijke Balkan

In het kort

19 januari om 20:00 22:00

Tickets

Beschrijving

In gesprek met: progressieve jongeren uit de Westelijke Balkan. 

Wanneer EU-uitbreiding en de Westelijke Balkan in Nederland worden besproken, gebeurt dat vaak in de context van corrupte regeringsleiders en generaliseringen. Maar hoe zit het met de volgende generatie politiek geëngageerde, progressieve jongeren in de Westelijke Balkan die hun land willen verbeteren?

Op dinsdag 19 januari gaan we een interactief gesprek aan met verschillende progressieve, politiek geëngageerde jongeren uit verschillende landen van de Westelijke Balkan. In deze digitale discussieavond proberen we mensen uit verschillende regio’s die normaal gesproken niet met elkaar praten samen te brengen om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Hoe kijken deze jongeren van buitenaf naar de EU? Hoe gaan ze om met de corruptie en het cliëntelisme, die helaas nog steeds alledaags zijn in de Westelijke Balkan? Hoe is het om politiek vooruitstrevende ideeën te hebben in een omgeving die gekenmerkt wordt door nationalisme? Hoe kan het uitbreidingsproces van de EU worden verbeterd, als het aan hen ligt? Hoe kijken zij naar emigratie van jongeren en daaropvolgende braindrain naar West-Europa? Om al deze vragen en nog meer te beantwoorden, zullen we worden bijgestaan door leden en vertegenwoordigers van progressieve politieke partijen uit de hele Westelijke Balkan, zoals Bosnië en Herzegovina, Servië, Noord-Macedonië, Montenegro en Kosovo. We kijken uit naar een interactieve avond waarin veel ruimte is voor vragen en input en waar aanwezigen veel kunnen leren over het perspectief van jonge mensen uit de regio zelf.

Dit evenement wordt in het Engels gehouden en is voor iedereen vrij toegankelijk. De avond begint om 20:00 uur en eindigt om 21:30 uur.

Dit evenement zal worden gehost via Zoom. Je kan je aanmelden via een formulier, zodat wij de belangstelling kunnen bijhouden en zodat we vooraf kunnen zien voor welke onderwerpen extra interesse is, voor potentiële break-out rooms tijdens het evenement zelf.

Meld je hier aan: https://forms.gle/o1sDFtNK1B7VXtkz7 

Een zoom-link zal ook op Facebook worden gedeeld voor de start van het evenement zelf.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Werkgroep Jonge Democraten Buitenland en de Jonge Democraten Wageningen.