Trui – Lustrum

20,00


Mix van katoen en polyester. Logo in lustrumkleuren.

Wat er op de achterkant van deze prachtige trui verbeeld? Dat uitleggen vereist een kleine geschiedenisles:

Lang, heel lang geleden kregen vier bestuursleden profilering gehoor bij de wijze voorzitter Jetten, opvolger van de beroemde voorzitter Paternotte, begiftigd met het woord Bertens’. Het eerste bestuurslid zei: “Staat u mij toe, voorzitter, ik heb dit logo ontworpen, deze mooie druppel”. "Dat is niet waar!” zeiden de andere bestuursleden. “Ik heb het ontworpen, en hij heeft het ontwerp gestolen om uw bekoren te bekomen”, sprak een ander.

“Haalt mij een zwaard" riep de voorzitter en zij brachten een zwaard voor het aangezicht des voorzitter. En de voorzitter zei: "Doorsnijdt dat logo in vieren, en geeft allen een kwartje.”

Geen van de bestuursleden ging met dit vonnis akkoord, en dus, zoals het bestuursleden der Jonge Democraten betaamt, trokken zij zich terug om acht uren te vergaderen. Toen de acht uren verstreken waren, en net besloten was de volgende dag nogmaals te vergaderen, kreeg de voorzitter een boodschap van het geweten Nypels’. “Je zit toch al in je overdrachtsperiode?” sprak het geweten; “Het is toch niet meer jouw probleem, gewoon ophakken dat ding”.

En zo geschiedde. Zij die goed opletten kunnen elk jaar op de derde dag van de derde maand het gevierendeelde logo achter de horizon zien zakken, een herinnering aan de wijsheid der voorzitter. Dit moment staat op onze lustrumtrui gememoreerd.

Voor maar 20 euro is deze trui van jou! Als deze sierlijk bovenlichaamversiering al niet genoeg is, zal het vertellen van het verhaal van het logo je zonder twijfel onmetelijk populair maken.


Wissen