Lijkt het je leuk om bestuurservaring op te doen en de leukste activiteiten te organiseren van de grootste politieke jongerenorganisatie van Wageningen?

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuur voor college jaar 2020-2021. Als kleine afdeling met maar liefst 90 leden organiseren we op het moment 1x in de 2 weken een activiteit en zijn we opzoek naar 5 nieuwe bestuursleden: voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid Promotie & bestuurslid Politiek.

Je hoeft geen eerdere bestuurservaring te hebben of al ervaring te hebben binnen de JD, jouw motivatie en enthousiasme is het allerbelangrijkste! Het huidig bestuur is gemiddeld zo’n 6 uur per week kwijt aan het draaiende houden van de vereniging naast landelijke evenementen en verkiezingsactiviteiten. Het is een parttime bestuur waar je voltijds naast kunt werken, studeren of naar school kan gaan.

Als bestuur vorm je een team die onder andere samen activiteiten organiseert, de algemene taken zijn hieronder beschreven. De exacte taken kun je onderling bepalen als bestuur. Vragen of geïnteresseerd? Bij alle bestuursvergaderingen (dinsdag 19 tot 20) kun je aansluiten om te kijken of het wat voor je is. Geheel vrijblijvend! Mocht je vragen hebben of alvast een keer meevergaderen? Mail/ app of bel ons gerust! 18 mei is het bestuursinteressemoment van 20:00 – 22:00.

Voorzitter
Als voorzitter geef jij leiding aan het bestuur door de bestuursvergadering voor te bereiden en de vergadering voor te zitten. Daarnaast ben je als voorzitter van de vereniging het gezicht van de JD-W naar de leden en naar de buitenwereld. Als voorzitter vertegenwoordig je de afdeling op de landelijke JD-activiteiten. Je staat in contact met D66 en bent hoofdverantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten. Jij bent de motor die de boel draaiende houdt en geeft sturing waar nodig.

Secretaris 
Als secretaris ben je het eerste gezicht voor nieuwe leden. Je houdt het ledensysteem in de gaten en neemt contact op met nieuwe leden. Daarnaast communiceer je de activiteiten naar alle leden door middel van de website en nieuwsbrief. Als secretaris zorg je ervoor dat de administratie en communicatie op rolletjes loopt. Tijdens de bestuursvergadering notuleer je en ben je de rechterhand van de voorzitter. 

Penningmeester
Als Penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën van de JD-W. Je houdt je vooral bezig met in- en uitgaven van de afdeling. Jij zorgt er samen met de kascommissie dat de financiële administratie up to date is. Ieder jaar stel je samen met het bestuur de begroting op en maak jij het jaarverslag. Op die manier kan jij als penningmeester invloed hebben op de koers van de afdeling. Jij beslist onder andere waar het geld het volgende jaar naartoe mag gaan en wat voor toffe dingen je samen gaat organiseren. 

Politiek
Als bestuurslid politiek ben jij verantwoordelijk voor de politieke output van de afdeling. Hierbij  kan je denken aan de inhoudelijke activiteiten, moties, en opiniestukken. Daarnaast begeleid jij de politieke werkgroepen van de JD-W. Jij ondersteunt deze leden met het bijvoorbeeld zelf organiseren van een activiteit. Ook ga je zelf aan de slag met het schrijven van persstukken en volg jij wat er in de gemeenteraad van Wageningen speelt. 

Promotie
Als bestuurlid Promotie ben jij verantwoordelijk voor de promotie van de afdeling. Je beheert de socials & maakt posters en content om onze activiteiten onder de aandacht te brengen. Tijdens activiteiten maak jij foto’s waar je eventueel een leuke terugblik van kan maken om geïnteresseerde jongeren te laten zien wat wij doen! Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor de ledenwerving. Zo organiseer je 2x per jaar een nieuwledenmoment en zorg jij dat wij zichtbaar zijn tijdens de AID en gemeenteraadsverkiezingen. Samen met de secretaris zorg je ervoor dat de nieuwe leden zich welkom voelen en hun plek vinden binnen de vereniging.

Solliciteren? Super leuk! Vul dit document in en stuur het naar secretaris.wageningen@jongedemocraten.nl voor 15 juni 23:59.