Lijkt het je leuk om bestuurservaring op te doen en de leukste activiteiten te organiseren van de grootste politieke jongerenorganisatie van Wageningen?

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuur voor college jaar 2022-2023. Als kleine afdeling met maar liefst 90 leden organiseren we op het moment 1x in de 2 weken een activiteit en zijn we opzoek naar 2 nieuwe bestuursleden:  secretaris & penningmeester.

Je hoeft geen eerdere bestuurservaring te hebben of al ervaring te hebben binnen de JD, jouw motivatie en enthousiasme is het allerbelangrijkste! Het huidig bestuur is gemiddeld zo’n 3 uur per week kwijt aan het draaiende houden van de vereniging naast landelijke evenementen en verkiezingsactiviteiten. Het is een parttime bestuur waar je voltijds naast kunt werken, studeren of naar school kan gaan.

Als bestuur vorm je een team die onder andere samen activiteiten organiseert, de algemene taken zijn hieronder beschreven. De exacte taken kun je onderling bepalen als bestuur. Vragen of geïnteresseerd? Bij alle bestuursvergaderingen kun je aansluiten om te kijken of het wat voor je is. Geheel vrijblijvend! Mocht je vragen hebben of alvast een keer meevergaderen? Mail (secretaris.wageningen@jongedemocraten.nl ) ons gerust! 

Secretaris 
Als secretaris ben je het eerste gezicht voor nieuwe leden. Je houdt het ledensysteem in de gaten en neemt contact op met nieuwe leden. Daarnaast communiceer je de activiteiten naar alle leden door middel van de website en nieuwsbrief. Als secretaris zorg je ervoor dat de administratie en communicatie op rolletjes loopt. Tijdens de bestuursvergadering notuleer je en ben je de rechterhand van de voorzitter. 

Penningmeester
Als Penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën van de JD-W. Je houdt je vooral bezig met in- en uitgaven van de afdeling. Jij zorgt er samen met de kascommissie dat de financiële administratie up to date is. Ieder jaar stel je samen met het bestuur de begroting op en maak jij het jaarverslag. Op die manier kan jij als penningmeester invloed hebben op de koers van de afdeling. Jij beslist onder andere waar het geld het volgende jaar naartoe mag gaan en wat voor toffe dingen je samen gaat organiseren. 

Solliciteren? Super leuk! Vul dit document in en stuur het naar secretaris.wageningen@jongedemocraten.nl