#

Landelijk Bestuur

Landelijk Bestuur

Het Landelijk Bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken binnen de vereniging en het uitdragen van het politiek programma. Zij organiseert de landelijke activiteiten en ondersteunt de afdelingen.

Het Landelijk Bestuur werkt elk jaar met een beleidsplan. Beleidsplan 2017-2018 Voltijd Vol Energie! is hier te lezen.

Hall of Fame

Kijk hier voor een overzicht van de illustere voorgangers van het huidige Landelijk Bestuur.

Person portrait

Kevin Brongers

Voorzitter

Mijn naam is Kevin Brongers, landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten. Als geboren en getogen Rotterdammer woon ik nu in Delft, van waaruit ik mijn werkzaamheden voor de Jonge Democraten combineer met werk bij de afdeling Publieksvoorlichting van de gemeente Rotterdam.

Als Voorzitter ben ik verantwoordelijke voor het coördineren van het Landelijk Bestuur en de vereniging. Extern vertegenwoordig ik de visie van de Jonge Democraten in de media, debatten en andere optredens.

Tel: 06-53801271
Mail: voorzitter@jd.nl 

Person portrait

Pauline Gerth van Wijk

Secretaris

Dit jaar ben ik Secretaris van de Jonge Democraten en mijn naam is Pauline Gerth van Wijk. Naast mijn werkzaamheden voor de Jonge Democraten werk ik ook voor de Provincie Utrecht als omgevingsrechtjurist. 

In mijn functie hou ik me onder andere bezig met het Huishoudelijk Reglement, ICT en notuleren. Voor al deze onderwerpen kun je dus bij mij terecht (behalve ICT, want daarvoor kun je beter mailen naar ict@jd.nl). Ook als je niet weet bij wie je moet zijn kun je ook contact met me opnemen.

Tel: 06-16327311
Mail: secretaris@jd.nl 

Person portrait

Bram van Wickeren

Penningmeester

Mijn naam is Bram van Wickeren en ik ben de Penningmeester van de Jonge Democraten. De afgelopen jaren heb ik economie en rechten gestudeerd in Rotterdam. 

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de geldzaken van de vereniging. Afdelingspenningmeesters kunnen bij mij terecht voor vragen over financiering. Ook kunnen bij mij projectsubsidieverzoeken en declaraties worden ingediend.

Tel: 06-51849815
Mail: penningmeester@jd.nl 

Person portrait

Dennis van Driel

Bestuurslid Politiek & Internationaal

Mijn naam is Dennis van Driel en sinds september 2017 ben ik landelijk Bestuurslid Politiek & Internationaal van de JD. Na 18 jaar in Zeeland en daarna 4 jaar als student European Studies in Maastricht woon ik nu in Den Haag.

Als Bestuurslid Politiek & Internationaal draag ik o.a. zorg voor politiek-inhoudelijke activiteiten en de interne politieke discussie en ben ik bezig met het vernieuwen en updaten van onze standpunten. Ook vertegenwoordig ik de Jonge Democraten in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens de congressen van onze koepelorganisaties. 

Tel: 06-15332016
Mail: politiek@jd.nl en internationaal@jd.nl

Person portrait

Lysanne van Schaik

Bestuurslid Pers & Promotie

Mijn naam is Lysanne van Schaik, persvoorlichter en campagneleider van de Jonge Democraten. Ik ben opgegroeid in het midden van Zeeland. Op mijn 18e ben ik naar Amsterdam verhuisd en inmiddels woon ik met veel plezier in Utrecht.

In mijn portefeuille van het Landelijk Bestuur zitten zowel pers als promotie. Heb je een vraag over bijvoorbeeld campagnes of promotie, zie je graag dat de Jonge Democraten in de pers aandacht besteden aan een bepaald onderwerp, wil je ergens over meedenken, wil je lid worden of ben je journalist? Je kan me altijd bereiken via telefoon mail of via sociale media. Ik hoop je te zien bij de Jonge Democraten!

Tel: 06-19853602 
Mail: pers@jd.nl en promotie@jd.nl 

Person portrait

Danny Hoogstad

Bestuurslid Organisatie & Scholing

Mijn naam is Danny Hoogstad en ik ben het enige bestuurslid dat niet in de Randstad woont, maar in het prachtige Fryslân. Ik heb de afgelopen paar jaar mij met veel plezier ingezet voor de Jonge Democraten Fryslân als Bestuurslid Politiek en nu zit ik in het Landelijk Bestuur

Als landelijk Bestuurslid Organisatie & Scholing heb ik twee belangrijke taken. De eerste taak is het organiseren van de landelijke activiteiten, zoals congressen, verenigingsweekenden.  De andere belangrijke taak is dat ik verantwoordelijk ben voor de ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze vereniging, zoals het trainingsaanbod en coaching. 

Tel: 06-23067302
Mail: organisatie@jd.nl en scholing@jd.nl