Landelijk Bestuur

Landelijk Bestuur

Het Landelijk Bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken binnen de vereniging en het uitdragen van het politiek programma. Zij organiseert de landelijke activiteiten en ondersteunt de afdelingen.

Het Landelijk Bestuur werkt elk jaar met een beleidsplan. Beleidsplan 2017-2018 Voltijd Vol Energie! is hier te lezen.


Voorzitter - Kevin Brongers

Mijn naam is Kevin Brongers, landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten. Sinds 2017 ben ik afgestudeerd in internationaal commercieel recht en internationale betrekkingen. Als geboren en getogen Rotterdammer woon ik nu in Delft, van waaruit ik mijn werkzaamheden voor de Jonge Democraten combineer met werk bij de afdeling Publieksvoorlichting van de gemeente Rotterdam.

Al op jonge leeftijd raakte ik geïnteresseerd in het optimistische en redelijke geluid dat D66 en de Jonge Democraten verkondigden. Na twee jaar afdelingsbestuur in Rotterdam heb ik de stap gemaakt naar het Landelijk Bestuur. Geloven in de eigen kracht van mensen, vrijheid, zelfbeschikking, en zorgen dat niemand achterblijft in de samenleving waren en blijven belangrijke drijfveren om politiek actief te zijn.

Als Voorzitter ben ik verantwoordelijke voor het coördineren van het Landelijk Bestuur en de vereniging. Extern vertegenwoordig ik de visie van de Jonge Democraten in de media, debatten en andere optredens.

E-mail: Voorzitter@jd.nl
Tel: 06-53801271
Twitter: @BrongersK


Secretaris - Pauline Gerth van Wijk 

Dit jaar ben ik Secretaris van de Jonge Democraten en mijn naam is Pauline Gerth van Wijk. Naast mijn werkzaamheden voor de Jonge Democraten werk ik ook voor de Provincie Utrecht als omgevingsrechtjurist. 

Sinds mijn 16e ben ik met erg veel plezier actief bij de Jonge Democraten. Dat is niet alleen omdat het gedachtegoed erg goed bij me past, maar ook omdat ik me helemaal thuisvoel bij de vereniging. Ik heb allerlei dingen gedaan zoals twee jaar bestuur van de afdeling Utrecht en het oprichten van de Werkgroep Defensie. Dit jaar zal ik naast het Landelijk Bestuur ook actief zijn in de Werkgroep Ruimte en Mobiliteit en als trainer. 

In mijn functie hou ik me onder andere bezig met het Huishoudelijk Reglement, ICT en het notuleren van van alles en nog wat. Voor al deze onderwerpen kun je dus bij mij terecht (behalve ICT, want daarvoor kun je beter mailen naar ict@jd.nl). Ook als je gewoon hoi wil zeggen of niet weet wie je moet zijn kun je ook altijd contact met me opnemen.

E-mail: secretaris@jd.nl
Tel: 06-16327311


Penningmeester - Bram van Wickeren 

Mijn naam is Bram van Wickeren en ik ben de Penningmeester van de Jonge Democraten. De afgelopen jaren heb ik economie en rechten gestudeerd in Rotterdam. In die tijd heb ik een grote politieke interesse ontwikkeld voor thema's als economie en duurzaamheid. Vanuit mijn sociaal-liberale perspectief kon ik met mijn interesses bij de Jonge Democraten terecht.

Ik heb de Jonge Democraten nog niet lang geleden leren kennen als een warme vereniging vol enthousiaste en gedreven mensen. Na een tijd als afdelingspenningmeester kan ik mij nu op landelijk niveau inzetten voor de vereniging.

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de geldzaken van de vereniging. Afdelingspenningmeesters kunnen bij mij terecht voor vragen over financiering. Ook kunnen bij mij projectsubsidieverzoeken en declaraties worden ingediend.

E-mail: penningmeester@jd.nl
Tel: 06-51849815
Twitter: @BvWickeren


Bestuurslid Politiek & Internationaal, vice-voorzitter - Dennis van Driel

Mijn naam is Dennis van Driel en sinds september 2017 ben ik landelijk Bestuurslid Politiek & Internationaal van de JD. Na 18 jaar in Zeeland en daarna 4 jaar als student European Studies in Maastricht woon ik nu echt in de grote stad, dichtbij het politieke centrum van het land.

Ik werd lid in 2012 ten tijde van de gedoogcoalitie. Toen zag ik dat de Jonge Democraten en D66 het beste aansloten bij een progressieve liberaal als ik. Tijdens mijn studie begon ik actief te worden voor de Jonge Democraten. Eerst vervulde ik 1,5 jaar de functie internationaal in het bestuur van de Jonge Democraten Limburg, maar na ook nog eens een jaar voorzitterschap van die afdeling besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging.

Als Bestuurslid Politiek & Internationaal draag ik o.a. zorg voor politiek-inhoudelijke activiteiten en de interne politieke discussie en ben ik bezig met het vernieuwen en updaten van onze standpunten. Ook vertegenwoordig ik de Jonge Democraten in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens de congressen van onze koepelorganisaties. Ik ondersteun onze buitenlandse zusterorganisaties die zich voor de progressief-liberale zaak willen inzetten in hun land en help afdelingen om onze zusterorganisaties te bezoeken.

In deze functie zoek ik graag de verbinding op met alle leden, dus heb je ideeën, vragen of suggesties, neem vooral contact met me op.

E-mail: politiek@jd.nl / internationaal@jd.nl
Tel: 06-15514097
Twitter: @DennisvDriel


Bestuurslid Pers & Promotie - Lysanne van SchaikMijn naam is Lysanne van Schaik, persvoorlichter en campagneleider van de Jonge Democraten. Ik ben opgegroeid in het midden van Zeeland. Op mijn 18e ben ik naar Amsterdam verhuisd en inmiddels woon ik met veel plezier in Utrecht.

Tijdens mijn studie ben ik actief geworden bij de Jonge Democraten en al in korte tijd heb ik gezien wat een gezellige, inhoudelijke en open vereniging de JD is. Ik heb enorm veel zin me dit jaar fulltime voor onze vereniging in te mogen zetten!

In mijn portefeuille van het Landelijk Bestuur zitten zowel pers als promotie. Heb je een vraag over bijvoorbeeld campagnes of promotie, zie je graag dat de Jonge Democraten in de pers aandacht besteden aan een bepaald onderwerp, wil je ergens over meedenken, wil je lid worden of ben je journalist? Je kan me altijd bereiken via telefoon mail of via sociale media. Ik hoop je te zien bij de Jonge Democraten!

E-mail: pers@jd.nl / promotie@jd.nl 
Tel: 06-19853602 
Twitter: @lysannevs


Bestuurslid Organisatie & Scholing -  Danny Hoogstad

Mijn naam is Danny Hoogstad en ik ben het enige bestuurslid dat niet in de Randstad woont, maar in het prachtige Fryslân. Ik heb de afgelopen paar jaar mij met veel plezier ingezet voor de Jonge Democraten Fryslân als Bestuurslid Politiek. Echter merkte ik daar dat mijn passie vooral zat in het organiseren van gave activiteiten en het werken aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

Als landelijk Bestuurslid Organisatie & Scholing heb ik twee belangrijke taken. De eerste taak is het organiseren van de landelijke activiteiten. Congressen, verenigingsweekenden en nog veel meer.  De andere belangrijke taak is dat ik verantwoordelijk ben voor de ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze vereniging, zoals het trainingsaanbod en coaching. Het mooiste aan onze vereniging is de persoonlijke groei van de leden door de jaren heen. Graag draag ik mijn steentje daar aan bij!

Voor vragen, advies, een luisterend oor of een lekkere bak soep kun je mij altijd aanspreken, mailen of bellen.

E-mail: organisatie@jd.nl / scholing@jd.nl 
Tel: 06-23067302


Hall of Fame

Kijk hier voor een overzicht van de illustere voorgangers van het huidige Landelijk Bestuur.

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten