Landelijk Bestuur

Landelijk Bestuur

Het Landelijk Bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken binnen de vereniging en het uitdragen van het politiek programma. Zij organiseert de landelijke activiteiten en ondersteunt de afdelingen.

Het Landelijk Bestuur werkt elk jaar met een beleidsplan. Het beleidsplan 2016-2017 Onbevangen Ontwikkelend is hier terug te lezen.


Voorzitter - Wouter van Erkel 

Ik ben Wouter, de voorzitter van de Jonge Democraten. Als voorzitter zet ik mij in voor een vereniging met een open en nuchtere cultuur, hetgeen mij naar de Jonge Democraten toegetrokken heeft. Onze vereniging is een uitstekende leerschool om jezelf te ontwikkelen en je talent te testen. Wij zetten ons in voor het progressief-liberale gedachtegoed, waarin zelfontplooiing centraal staat.

Ik ben opgegroeid in het noorden van Drenthe. Momenteel woon ik in Groningen waar ik een studie bedrijfskunde volg aan de universiteit.

Als voorzitter ben ik de aanvoerder van het Landelijk Bestuur maar ook woordvoerder van onze vereniging. Heb je vragen over onze vereniging of ga je graag een keer met ons in gesprek, dan ben ik altijd bereikbaar.  

E-mail: voorzitter@jongedemocraten.nl | Twitter: @Wimbout


Secretaris - Thomas Wielders 'Voor mij is de JD de beste leerschool geweest die ik me kon wensen.'

Ik ben Thomas Wielders, Algemeen Secretaris in het Landelijk Bestuur van de Jonge Democraten. Als je de JD een mailtje stuurt, is de kans groot dat je een antwoord van mij krijgt. Naast het beantwoorden van mails, houd ik me vooral bezig met het voorbereiden van bestuursvergaderingen, ICT, ledenadministratie en de voorbereiding van congressen.

Ik heb European Law gestudeerd in Maastricht. Tijdens mijn studie werd ik actief bij de JD. Eerst als 'gewoon' lid, later als Secretaris Politiek, Penningmeester en Voorzitter van de afdeling Limburg. En nu dus als Landelijk Bestuurslid.

E-mail: secretaris@jongedemocraten.nl


Penningmeester - Martijn Kösters 

 Het is een aardig avontuur geweest, in drie jaar van lid tot Landelijk Penningmeester. Het vreemde is dat het haast als vanzelf is gegaan, en dat onderschrijft voor mij nu net de kracht van de Jonge Democraten als vereniging. Via een aantal keer in hoog tempo in het diepe gegooid worden sta ik nu aan het hoofd van de financien van de vereniging. Iets wat ik drie jaar geleden mijzelf echt niet zag doen. 

Een flipperkast is het zeker, en met de verkiezingen in aantocht gaat het vast hectisch en aanpoten worden, maar met meerdere bestuursperiodes bij de afdeling Limburg op zak en een goed besef van mijn kunnen ga ik met volle vertrouwen de uitdaging aan.

Via het afdelingsbestuur in Limburg waar ik voor het eerst aan verantwoordelijkheid mocht proeven als Penningmeester rolde ik via een tweede halfjaar, een halfjaar als Commissaris Politiek en een jaartje tijd voor mijn master het Landelijk Bestuur in. Een avontuur dat ik niet had willen missen en misschien juist daarom dat ik er ontzettend veel zin in heb.

E-mail: penningmeester@jongedemocraten.nl | Twitter: @martijn_kosters


Bestuurslid Politiek - Eric Stok

 

Mijn naam is Eric en als Bestuurslid Politiek sta ik in het kloppende hart van onze vereniging. Met twee inhoudelijke congressen, een verkiezingscampagne voor de deur en verschillende politiek-inhoudelijke activiteiten op het programma kan dit alleen maar een heel mooi jaar worden.

Ik heb Nederlandse Taal en Cultuur gestudeerd in Groningen en ik ben dit jaar begonnen aan de lerarenopleiding Nederlands. Tijdens mijn studie heb ik mij op het JD-leven gestort. Eerst als lid, later als Commissaris Politiek in Groningen en als congresvoorzitter. Nu wacht deze nieuwe uitdaging op mij.

Ik zie mijzelf niet als architect, maar vooral als uitvoerder. Heb jij dus een ambitieuze visie waar je iets mee wil, dan help ik je graag.

E-mail: politiek@jongedemocraten.nl | Twitter: @ericstok


Bestuurslid Pers, vice-voorzitter - Koen Sijtsema

 ‘Het hoeft als JD niet altijd genuanceerd te zijn. We zijn geen beleidsinstituut of consultancybureau. Onze taak is het beïnvloeden van de politieke agenda.’

Mijn naam is Koen Sijtsema. Ik ben dit jaar Persvoorlichter voor de Jonge Democraten.  In de afgelopen jaren ben ik met ontzettend veel plezier actief geweest bij de JD. Als persvoorlichter ben ik verantwoordelijk voor de externe profilering van de vereniging.

Ik zou iedereen die overweegt zich aan te melden bij de JD, of al lid is, aan willen moedigen bij zijn of haar afdeling te gaan kijken om de vereniging te ervaren. Voor ik lid werd van de Jonge Democraten was ik wat huiverig mij bij een politieke organisatie aan te sluiten omdat je jezelf dan verbindt aan een bepaalde stroming. Bij mijn eerste stappen als lid merkte ik echter al snel dat de vereniging enorm divers en open is, met een veelheid aan ideeën en politieke plannen. Je kán het immers nooit met alles van een bepaalde partij of jongerenorganisatie eens zijn. En juist dat is wat de JD in mijn ogen tot zo'n ongelooflijk toffe vereniging maakt!

Mocht je iets meer willen weten over de JD of wil je misschien dat de JD in de pers aandacht aan bepaalde zaken gaat besteden? Schroom zeker niet om een mailtje te sturen. Ondanks dat ik een vrij luie twitteraar ben kan een tweet natuurlijk ook. Ik hoop je te zien bij de JD!

E-mail: pers@jongedemocraten.nl | Twitter: @KoenSijtsema


Bestuurslid Organisatie -  Nienke Vennik

Mijn naam is Nienke, de “ordelijke stille kracht” in het Landelijk Bestuur van de Jonge Democraten. Ik ben 26 jaar en student Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Als Bestuurslid Organisatie zal me dit jaar vooral bezighouden met het organiseren van congressen en andere landelijke weekenden en activiteiten. Daarbij vind ik het belangrijk dat deze toegankelijk zijn en dat mensen het naar hun zin hebben.

Ook ben ik het komende jaar contactpersoon voor de afdelingen. Heb je vragen, lukt het even niet met het organiseren van een activiteit of heb je juist super leuke en originele ideeën voor een activiteit of symposium? Spreek me vooral aan of stuur me een mail, ik denk en help graag mee!

E-mail: organisatie@jongedemocraten.nl | Twitter: @nv2520


Bestuurslid Scholing & Vorming - Mitchel Eijkemans

Leren door te doen in een inspirerende, inclusieve en diverse omgeving. Dat zijn de zaken waaraan ik dit jaar als Bestuurslid Scholing & Vorming wil bijdragen.

Mijn naam is Mitchel “eigenwijze sfeermaker” Eijkemans. Ik ben student aan de lerarenopleiding maatschappijleer. Als enige Brabander in het Landelijk Bestuur zie ik het als mijn taak om een goede balans te bewaren tussen politieke vormingstaken en de verenigingscultuur.

Meer concreet ben ik verantwoordelijk voor het trainingsaanbod, coaching, kadermomenten, scholenprojecten en kennisbehoud/-overdracht binnen de vereniging. Voel je vrij met mij in gesprek te gaan over ons beleid, of om gewoon een praatje te maken wanneer je dit wilt.

E-mail: scholing@jongedemocraten.nl


Bestuurslid Internationaal / International Officer - Laura Neijenhuis

Mijn naam is Laura en het komende jaar zal ik de rol van Bestuurslid Internationaal vervullen. Als LB'er ben je vaak druk met met de normale zaken; de dingen die moeten gebeuren om de organisatie "gewoon" te laten lopen, maar het is ook belangrijk dat je voor jezelf doelen stelt. Veelgehoorde kritiek binnen de vereniging over Internationaal is dat het een apart clubje is dat samen op snoepreisjes gaat. Komend jaar wil ik meer mensen enthousiast maken om mee te gaan, delegaties beter balanceren en vooral leden mogelijkheden bieden. Ik hoop dit stukje van de vereniging kortom nog toffer laten worden dan het al is! Als die beeldvorming maar een tikkeltje verbeterd is, dan heb ik mijn doel bereikt, want meer mensen bij Internationaal is meer beter

E-mail: internationaal@jongedemocraten.nl | Twitter: @lauraneijenhuis


Hall of Fame

Kijk hier voor een overzicht van de illustere voorgangers van het huidige Landelijk Bestuur.

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten