#

Blog

Een Jonge Democraat in elke Provinciale Staat t/m Senaat!

13 Jul 2018

#

Om het politieke talent wat aanwezig is binnen de Jonge Democraten optimaal te benutten willen we leden die zich willen kandideren voor een vertegenwoordigend orgaan (volgend jaar zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten, Waterschappen, de Eerste Kamer en het Europees Parlement) ondersteunen bij hun kandidatuur. Hiervoor willen we graag helpen met het oefenen van het gesprek met de adviescommissie voor de lijst, kunnen we je in contact brengen met mensen die je voor zijn gegaan en zullen we trainingen organiseren.

Lees verder

Kom jij het nieuwe bestuur van FemDem versterken?

11 Jul 2018

#

FemDem is hét diversiteitsnetwerk van de Jonge Democraten waar vrouwen én mannen samen komen om de positie van vrouwen binnen de JD te versterken. Op dit moment hebben we een driekoppig bestuur, maar we zijn op zoek naar vernieuwing! Wil jij je inzetten voor ons netwerk in bijvoorbeeld de rol van Voorzitter, Secretaris of Secretaris Ambassadeurs in het FemDem-bestuur?

Lees verder

Wiet of niet? 

11 Jul 2018

#

Al jaren is het hypocriete Nederlandse coffeeshopbeleid een doorn in het oog van ondernemers, rechters en burgemeesters. Het verkopen van wiet wordt gedoogd, maar verbouwen is streng verboden. De coalitie wil eindelijk werk gaan maken van het hervormen van dit stelsel. In verschillende gemeenten mag worden geëxperimenteerd met het legaliseren van de wietteelt. Echter, de proef lijkt actief gesaboteerd te worden door de conservatievere krachten binnen de coalitie. Beslissingen worden alsmaar vooruitgeschoven en er wordt onnodige onduidelijkheid gecreëerd. De proef lijkt op basis van de gesuggereerde voorwaarden daarom al gedoemd te mislukken voordat deze is begonnen. 

Lees verder

Meld je aan voor de Lustrumcommissie!

10 Jul 2018

#

Op 3 maart 2019 is het 35 jaar geleden dat de Jonge Democraten werden opgericht. Voor de organisatie van dit 7e lustrumjaar is het Landelijk Bestuur op zoek naar enthousiaste leden voor een Lustrumcommissie. Zij zullen het komende jaar voorzien van een extra feestelijk randje door verschillende lustrumactiviteiten te organiseren, waaronder een groots lustrumgala!

Lees verder

Meld je nu aan voor Congresvoorzitter of SNC-lid

09 Jul 2018

#

Voor ALV81 op 8 september zoeken we 6/7 SNC-helden en 2 Congresvoorzitters! Een dag lang zit jij op het podium om te helpen met een perfect congres.

Lees verder