Na een half jaar is het dan zover, bestuur Kolmans I moet er mee stoppen. Voor de toekomst hebben zij echter wel opvolgers nodig en daarom zetten we vacatures open! Openstaande vacatures zijn beneden zichtbaar met een handige maar korte introductie om de functie wat helderder te maken. Contacteer ons (brabant@jongedemocraten.nl) als je mogelijk interesse en/of vragen hebt. Zien wij jou binnenkort als bestuurslid van de Jonge Democraten Brabant?

Voorzitter

Het hoofd van de afdeling. Met deze functie is het functioneren van de afdeling in zijn geheel jouw taakje en ben je ook de directe link met de andere afdelingen en het landelijke bestuur. Natuurlijk ben je ook het gezicht van de afdeling en het aanspreekpunt. Ben jij dus een leider? Of houdt jij goed het overzicht? Geef je dan op als voorzitter!

Algemene Secretaris

Als secretaris is het jouw taak om de administratieve zaken van de afdeling op orde te hebben. Je schrijft en ontwerpt de nieuwsbrieven, onderhoudt de site en notuleert tijdens de vergaderingen. Ook ben je de organisator van het AAV, het belangrijkste bestuursorgaan van de afdeling. Dus, ben jij de pen achter de voorzitter? Geef je dan op als secretaris!

Penningmeester

Ben jij goed met cijfers of geef je graag geld uit? Of zeg je juist graag nee tegen mensen die geld nodig hebben? Dan is penningmeester iets voor jou. Jij bent de man of vrouw met de sleutel tot de schatkist en jij regelt de financiele zaakjes van jouw afdeling. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de begroting. Heb je tijd te over? Dan kan je natuurlijk altijd nog zelf activiteiten organiseren, jij hebt immers het geld!

Bestuurslid Organisatie

Als bestuurslid Organisatie ben je verantwoordelijk voor de organisatorische zaken binnen de afdeling. Aan het begin van je periode maak je een planning van een afwisselend scala aan activiteiten, zoals trainingen, debatten en symposia. Hierbij moet onder andere rekening worden gehouden met locatie en de interesse van de leden. Daarbovenop organiseer je activiteiten. Dit kan samen met andere bestuursleden, het gezelligheidsteam, het politiek team, een andere JD afdeling of andere PJO. Het helpt hierbij om gestructureerd te kunnen werken en communicatief te zijn.

Bestuurslid Politiek:

Net zoals de maatschappij altijd in ontwikkeling is, zijn de politieke standpunten van de JD Brabant dat ook. Het Bestuurslid Politiek is verantwoordelijk voor het waarborgen en uitdragen van het politieke programma van de JD in Brabant. Dat betekent dat je lokale en regionale politiek in de gaten houdt en inspringt op ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jongeren en de JD. Denk hierbij aan lobbyen en acties opzetten, een debat of thema avond organiseren en het schrijven van moties. Met deze activiteiten creëer je zowel een politiek platform voor leden binnen de afdeling om de discussie en het gesprek met elkaar aan te gaan, als een mogelijkheid om de standpunten van de JD Brabant naar buiten toe te dragen. 

Daarnaast ben je de drijvende kracht achter het politiek team. Daar werk je nauw samen met die voorzitter om samen met het politiek team de politieke kant te waarborgen en daar over na te denken. 

Tot slot onderhoudt het Bestuurslid Politiek samen met de Voorzitter de relatie met D66, door bijvoorbeeld naar raadsvergaderingen en fractievergaderingen te gaan en contact te houden met raadsleden op lokaal niveau. Zo kan de JD invloed hebben op het programma van D66, en weet D66 ons makkelijk te vinden voor politieke onderwerpen specifiek voor jongeren. 

Bestuurslid Pers en Promotie: 

Het Bestuurslid Pers en Promotie houdt zich bezig met alle promotionele acties van de afdeling, zowel intern als extern. Dit betekent dat je bezig bent met de (online) promotie van onze activiteiten, van de afdeling in het algemeen en dat je onze politieke standpunten naar buiten weet te dragen. Interviews voor op de website als JD’er van de maand zijn ook jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast zet je je in voor de aanwezigheid van de JD in de (lokale) pers, zodat de JD haar mening kan laten horen in het publieke debat. Dat doe je in de vorm van politieke acties en/of het schrijven van opiniestukken en persberichten, waarbij je nauw samenwerkt met het Bestuurslid Politiek. Ook ben je samen met het bestuurslid intern bezig met het werven van leden. Tijdens de verkiezingen ben je tevens verantwoordelijk voor de campagneactiviteiten van de JD, zowel op straat als online. Ook de grootste promotieactie van het jaar, het Zomeroffensief, valt onder jouw verantwoordelijkheid. Het Zomeroffensief vindt altijd in augustus plaats, en het is de uitgelezen gelegenheid om nieuwe leden onder studenten en andere jongerenorganisaties te werven. Het bestuurslid Promotie houdt tot slot de promotieset (flyers, banner, vlag, pennen, etc.) in beheer en houdt de social media kanalen up to date. 

Bestuurslid Intern:

Als Bestuurslid Intern ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling. Je stuurt het bestuur aan en helpt ze met het organiseren van activiteiten en het werven van leden.

Daarnaast is ledenbinding een belangrijke taak. Samen met de algemeen secretaris coördineer je de verwelkoming van nieuwe leden in de afdeling en organiseer je nieuwe-leden-momenten. Jij bent hét aanspreekpunt van nieuwe leden en maakt hen wegwijs in de JD. Ook hou je je bezig met scholing en vorming binnen de afdeling. Wil een lid zijn of haar capaciteiten ontwikkelen? Dan weet jij precies wie je daarvoor moet benaderen! Lijkt het je leuk om een training te organiseren? Dan ben jij daar de aangewezen persoon voor. Ook coördineer je de bestuursopvolging en ben je verantwoordelijk voor de oriëntatie commissie.

Solliciteren kan door dit formulier in te vullen en te mailen naar voorzitter.brabant@jongedemocraten.nl