Op 28 september is het zover: de wissel-AAV! Op deze avond verkiezen wij onder andere de nog vacante functies in ons afdelingsbestuur. Hieronder lichten we toe wat één van deze functies inhoudt: de Voorzitter.

Wie ben jij? 

Ben jij niet bang om voor een groep te staan? Ben je besluitvaardig? Krijg je mensen enthousiast en weet je hen in hun kracht zetten? Dan is de voorzittersfunctie misschien iets voor jou! Je hoeft geen eerdere bestuurservaring te hebben of al ervaring te hebben binnen de JD, jouw motivatie en enthousiasme is het allerbelangrijkste!

Als Voorzitter ben je het gezicht van de afdeling, zowel binnen de vereniging als naar buiten. Intern coördineer je het bestuur en heb je ook oog voor de grote lijnen in de afdeling. Een belangrijke taak is overzicht houden en het delegeren van taken naar de juiste personen; ook het functioneren en de dynamiek van het bestuur hangt voor een belangrijk deel van jou af. Samen met de Secretaris verzorg je de bestuursvergaderingen, deze zit je ook voor. Je vertegenwoordigt het JD-geluid in de media, waarbij je nauw samenwerkt met het Bestuurslid Politiek.

Wat kan het afdelingsbestuur jou bieden?

Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het bestuur van de afdeling, en is het een uitgelezen kans om jouw bestuursvaardigheden te ontwikkelen. Je bouwt een netwerk op met onder andere de Landelijke Voorzitter en andere besturen. Ook ontwikkel je door het jaar heen jouw leiderschapsvaardigheden.

Tevens ben jij als Voorzitter deel van het kader, en heb je toegang tot de scholing van de Jonge Democraten. Zo krijg je toegang tot onze kaderweekenden waar gratis trainingen aangeboden worden, en je in contact komt met alle andere kaderleden van de JD.

Dit lijkt mij leuk, wat nu?

Twijfel je nog? We denken graag mee! Je kunt op de website bij het kopje “Bestuur” al onze e-mailadressen vinden. Vragen over de procedure? Neem dan contact op met Nadia via secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl of met Vincent via voorzitteramsterdam@jongedemocraten.nl.

Je kunt je tot 21 september kandideren door dit kandidaatstellingsformulier in te vullen en op te sturen naar secretarisamsterdam@jongedemocraten.nl. Daarna zul je benaderd worden om een gesprek met de RvA (Raad van Advies) in te plannen.