Portefeuillehouders zitten een landelijke politiek-inhoudelijke werkgroep voor en hebben kennis van en interesse in het thema van hun werkgroep. Zij adviseren het Landelijk Bestuur over de te voeren politieke lijn, schrijven opiniestukken en gaan met leden de discussie aan over thema’s die aan hun portefeuille zijn gerelateerd.

De werkgroep Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen, als infectieziekten, lichaamsbeweging, preventie, welzijn en zorgkosten. Voor de Nederlandse kiezer is de gezondheidszorg al jaren het belangrijkste thema en er gaat jaarlijks bijna 100 miljard euro naar Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het meeste van alle ministeries. Daarnaast behoort de gezondheidszorg in Nederland tot de beste in de wereld en is er nog veel gezondheidswinst te behalen. Des te belangrijker dat wij als Jonge Democraten hier een vooruitstrevende visie op hebben!

Wat de werkgroep precies doet wordt door de werkgroepleden en de portefeuillehouder zelf bepaald. Denk bijvoorbeeld aan het discussiëren over actualiteiten, het schrijven van opiniestukken of het organiseren van een toffe activiteit. Heb jij ideeën waarvan je vindt dat het op de politieke agenda zou moeten komen? Solliciteer dan vooral!

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf geen interesse hebt, maar je wel iemand binnen de vereniging kent die volgens jou uitermate geschikt is. Ook in die gevallen kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt namelijk (anoniem) gebruik maken van https://jongedemocraten.nl/tip-de-poho/ en jouw voorkeur aan ons kenbaar maken!

Competentieprofiel:

  • Is lid van de JD en vindt het leuk om een team te overzien en begeleiden.
  • Heeft relevante kennis en ervaring.
  • Beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden.
  • Is beschikbaar voor minstens één jaar.
  • Heeft affiniteit met het volksgezondheid .
  • Is zelfstandig en proactief.

Wij bieden:

  • Kaderfunctie voor minimaal een jaar.
  • Vergoeding voor reiskosten (60%).
  • Veel ruimte om eigen ideeën en projecten te verwezenlijken.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk voor  1 maart om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar politiek@jongedemocraten.nl. Als je vragen hebt kun je ook contact opnemen met Nikki via hetzelfde e-mailadres.