Landelijk

Vacature PoHo Kunst, Cultuur en Media

By 19 januari 2021No Comments

Portefeuillehouders zitten een landelijke politiek-inhoudelijke werkgroep voor en hebben kennis van en interesse in het thema van hun werkgroep. Zij adviseren het Landelijk Bestuur over de te voeren politieke lijn, schrijven opiniestukken en gaan met leden de discussie aan over thema’s die aan hun portefeuille zijn gerelateerd.

Kunst, cultuur en media hebben een belangrijke plaats in onze maatschappij. Het kan shockeren en het vanzelfsprekende ter discussie stellen, maar daarnaast heeft het ook een verbindende werking en kan het dienen als vermaak. In de werkgroep Kunst, Cultuur & Media worden alle facetten die onder dit beleidsterrein vallen besproken: van de rol van de publieke omroep tot kunst- en cultuureducatie.  En natuurlijk is er ruimte voor  onderwerpen binnen Kunst, Cultuur en Media die je zelf interessant vindt! Door met elkaar te discussiëren en samen de sector te verkennen neem je met de werkgroep een progressief standpunt in. Daarnaast is het een heel gezellige werkgroep dat regelmatig met elkaar borrelt of samen een (culturele) activiteit onderneemt!

Wat de werkgroep precies doet wordt door de werkgroepleden en de portefeuillehouder zelf bepaald. Denk bijvoorbeeld aan het discussiëren over actualiteiten, het schrijven van opiniestukken of het organiseren van een toffe activiteit. Heb jij ideeën waarvan je vindt dat het op de politieke agenda zou moeten komen? Solliciteer dan vooral!

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf geen interesse hebt, maar je wel iemand binnen de vereniging kent die volgens jou uitermate geschikt is. Ook in die gevallen kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt namelijk (anoniem) gebruik maken van https://jongedemocraten.nl/tip-de-poho/ en jouw voorkeur aan ons kenbaar maken!

Profiel:

· Is lid van de JD en vindt het leuk om een team te overzien en begeleiden.

·  Heeft relevante kennis en ervaring.

·  Beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden.

·  Is beschikbaar voor minstens één jaar.

·  Heeft affiniteit met het kunst, cultuur & media .

·  Is zelfstandig en proactief.

·  Tijdsindicatie: 6 tot 8 uur per week

Wij bieden:

· Kaderfunctie voor minimaal een jaar.

· Vergoeding voor reiskosten (60%).

· Veel ruimte om eigen ideeën en projecten te verwezenlijken.Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk voor 14 februari om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar politiek@jongedemocraten.nl. Verdere vragen kunnen ook naar Nikki via politiek@jongedemocraten.nl.