Portefeuillehouders zitten een landelijke politiek-inhoudelijke werkgroep voor en hebben kennis van en interesse in het thema van hun werkgroep. Zij adviseren het Landelijk Bestuur over de te voeren politieke lijn, schrijven opiniestukken en gaan met leden de discussie aan over thema’s die aan hun portefeuille zijn gerelateerd.

Hoe zorgen we voor een eerlijk en humaan asielbeleid in Nederland? Hoe kunnen we asielzoekers en statushouders een plek geven in de Nederlandse samenleving? Wat is onze mening over de Nieuwe Wet Inburgering? En wat houdt succesvolle integratie van nieuwkomers in de samenleving nu eigenlijk in? Om op deze vragen een antwoord te kunnen geven, is werkgroep Migratie en Samenleving opgericht. Aan de portefeuillehouder en de werkgroepleden de taak om hier een coherente visie voor te schetsen.

Omdat werkgroep Migratie en Samenleving een relatief nieuwe werkgroep is, zal het vormen van een gezamenlijke kernvisie het eerste aandachtspunt zijn. Het landelijk bestuur zal je in dit proces ondersteunen. Wat de werkgroep precies doet wordt door de werkgroepleden en de portefeuillehouder zelf bepaald. Denk bijvoorbeeld aan het discussiëren over actualiteiten, het schrijven van opiniestukken of het organiseren van een toffe activiteit. Heb jij ideeën waarvan je vindt dat die op de politieke agenda zouden moeten komen? Solliciteer dan vooral!

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf geen interesse hebt, maar je wel iemand binnen de vereniging kent die volgens jou uitermate geschikt is. Ook in die gevallen kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt namelijk (anoniem) gebruik maken van https://jongedemocraten.nl/tip-de-poho/ en jouw voorkeur aan ons kenbaar maken!

Profiel:

· Is lid van de JD en vindt het leuk om een team te overzien en begeleiden.

·  Heeft relevante kennis en ervaring.

·  Beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden.

·  Is beschikbaar voor minstens één jaar.

·  Heeft affiniteit met het onderwerp migratie en integratie

·  Is zelfstandig en proactief.

·  Tijdsindicatie: 6 tot 8 uur per week

Wij bieden:

· Kaderfunctie voor minimaal een jaar.

· Vergoeding voor reiskosten (60%).

· Veel ruimte om eigen ideeën en projecten te verwezenlijken.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk voor 12 mei om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar politiek@jongedemocraten.nl. Verdere vragen kunnen ook naar Lars via politiek@jongedemocraten.nl