Na een jaar vol politiek, digitale borrels, een wereldwijde pandemie en verkiezingen zijn wij op zoek naar een nieuw Landelijk Bestuur. Wil jij je een jaar inzetten voor de JD? Een jaar waarin je samen met je bestuursleden (hopelijk weer fysiek) werkt aan onze mooie vereniging. Door onder andere nauw samen te werken met de afdelingen, de werkgroepen en andere politieke jongerenorganisaties laat je ons politieke geluid horen. Wil jij komend jaar een van de functies vervullen waarbij je activiteiten organiseert, werkt aan de campagne of de politieke lijn, het gezicht bent van de vereniging of juist de financiële of secretariële taken oppakt?

Voor het bestuursjaar 2021-2022 zijn we op zoek naar een Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Bestuurslid Politiek, Bestuurslid Profilering, Bestuurslid Extern, Bestuurslid Interne zaken en Bestuurslid Organisatie.
Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet voor welke functie je wilt gaan of wil je meer informatie over de verschillende functies? Bekijk dan hier de Functieprofielen LB 2021-2022. Voor vragen over kandidaatstellingen of het Landelijk Bestuur kan je mailen naar de oriëntatiecommissie via orco@jongedemocraten.nl of naar secretaris@jongedemocraten.nl.

Kandidaten

Wil jij je kandideren voor het Landelijk Bestuur? Meld je dan voor 19 juni 23:59 aan! Je kan je aanmelden door een ingevuld kandidaatstellingsformulier te mailen naar kandidaatstelling@jongedemocraten.nl.

Stuur hierbij een motivatiebrief (max. 300 woorden), jouw CV en een foto van jezelf mee. In de motivatiebrief kan je meer uitleg geven over waarom jij jezelf kandidaat stelt voor een bestuursfunctie. Zo kan je aangeven welke plannen jij hebt en waarom jij geschikt ben voor een bestuursjaar. De kandidaatstelling wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Pas op 5 juni zal je kandidaatuur worden geplubiceerd.

De Oriëntatiecommissie

Alle kandidaten voor het bestuur hebben een gesprek met de oriëntatiecommissie (OrCo). De OrCo bestaat uit ervaren leden, die helpen bij het vinden van een nieuw Landelijk Bestuur. Op basis van dit gesprek en de ingestuurde kandidatuur vormt de OrCo een zo volledig mogelijk, objectief beeld van de kandidaat. Dat beeld zal op het congres worden gedeeld om de leden te helpen bij het maken van een keuze.

Het gesprek met de advieskant van de OrCo is ook nuttig voor de kandidaat, omdat het een extra gelegenheid is voor reflectie en er vaak nuttig advies wordt gegeven. Ter voorbereiding op het gesprek raden we je aan om in gesprek te gaan met huidige en/of vorige Landelijk Bestuursleden zodat je aan beeld kunt vormen van de functie waarvoor je je wilt kandideren. De gesprekken worden in principe gepland op 26 en 27 juni en duren ongeveer een uur. Kun je die dagen niet? Geef het zo snel mogelijk aan, zodat een ander moment gepland kan worden. Dit kan door te mailen naar advieskant@jongedemocraten.nl.

Naast het geven van advies aan en over kandidaten helpt de OrCo ook met het zoeken van nieuwe kandidaten. Dat doen ze door gesprekken aan te gaan, mensen te bellen en advies te geven. Wil jij de OrCo helpen bij het vinden van potentiële LB’ers? Ga dan naar Tip de OrCo! Hier kun je  anoniem JD’ers tippen waarvan je denkt dat zij geschikt zijn voor een functie in het Landelijk Bestuur (je kunt natuurlijk ook jezelf tippen!). Een lid van de Zoekkant van de Orco neemt vervolgens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Overdrachtsweekend

Van dinsdag 20 t/m donderdag 22 juli zal het overdrachtsweekend samen met bestuur Janssen plaatsvinden. Zorg dat je hierbij kan zijn.

Vragen?

Heb jij nog vragen over een specifieke functie of over het algemeen leven als Landelijk Bestuur? Dan kan je een mail sturen naar de OrCo via orco@jongedemocraten.nl of contact opnemen met het huidige Landelijk Bestuur.

Als je meer informatie wilt over de procedure of niet weet bij wie je voor je vraag moet zijn dan kan je mailen naar de secretaris Sophie den Ouden via secretaris@jongedemocraten.nl

Wij kijken uit naar jouw kandidaatstelling en tot snel!