Retorica

Retorica

Debatteren (Beginner & Gevorderden)
Debatteren, we doen het veel binnen de JD, maar waar moet je nou eigenlijk op letten? Waarom komt het standpunt van jouw opponent zo goed over en dat van jou minder? In de beginnerstraining leer je vooral waar je op moet letten om een goed debat te kunnen voeren.
Heb je dat eenmaal onder de knie, dan gaan we naar verschillende soorten debatten kijken en zijn er ook een aantal trucjes die je kunt toepassen.

Lobby
Wandelgangen, netwerkborrels, er wordt meer geregeld dan je zou denken. Hoe zet je een effectieve lobby op en kun je een onderwerp op de agenda zetten in de politiek?

Speechen
Wat maakt een speech van bijv. Obama nou zo goed en inspirerend? Is het de juiste woordkeus, het verhaal goed weten te brengen of zit er meer achter? Dit en meer leer in je de training Speechen.

Presenteren
Wat zegt jouw lichaamshouding over jou? En welke blouse trek je eigenlijk aan naar een belangrijk gesprek? Op deze en nog veel meer vragen geeft de presentatietraining antwoord. Maar belangrijker nog kan je tijdens deze training oefenen met presenteren en voor groepen staan.

Framen & Manipulatie
In debatten op TV en in de Tweede Kamer wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt: framing en manipulatie. Hoe zorg je ervoor dat jouw standpunt positief wordt neergezet of dat van je tegenstander juist negatief ? In deze training leren we je hoe framing en manipulatie worden gebruikt, maar ook hoe je hierop kunt reageren en het kunt ontkrachten.

Congressimulatie
De meest democratische activiteit van het jaar is natuurlijk het congres. Wil jij leren hoe je goed kan inspreken op een congres? Wat alle voorstellen die besproken worden eigenlijk betekenen? En nog belangrijker: hoe werkt zo'n congres nou eigenlijk? De congressimulatie geeft op al deze vragen en meer antwoord. De congressimulatie is heel erg geschikt voor leden die nog nooit naar een congres zijn geweest, maar kan ook gecombineerd worden met een inhoudelijke voorbereiding voor leden die al vaker geweest zijn.

Campagne voeren
De campagnetraining is perfect in de aanloop naar een verkiezing, of als we zelf een onderwerp op de agenda willen zetten (zoals MDMJA). De training kan gaan over op welke punten jullie eigenlijk campagne willen voeren en wat de focus zou moeten zijn. Maar hij kan ook gaan over de Do's en Donts uit Amerika of over hoe je een mogelijke kiezer nou aanspreekt. Deze training kan zowel voor een bestuur of team gegeven worden, maar ook als activiteit voor de leden van een afdeling.

Visie
Over visies discussiëren doen we heel vaak bij de Jonge Democraten, maar hoe formuleer je nou een visie? Deze training richt zich op het ontwikkelen van visie in een brede zin. Het kan over een bepaald thema gaan en de echte visie, normen en waarden die je belangrijk vindt. Het kan ook gaan over het uitwerken van een klein idee naar een gehele visie. Deze training richt zich ook niet op de actualiteit maar echt op de kern van een bepaald thema.
JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden
dinsdag 28 november 20:00
Legale wiet - Groningen
woensdag 29 november 20:00
Ruimte Rechten - Rotterdam
woensdag 29 november 20:00
Discussie-avond 'vrouwen in de politiek' (Vrouwen in de politiek: waarom zijn het er zo weinig en hoe worden het er meer?) - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten